Οι ελπίδες των μικρών κομμάτων που “κλέβουν” ψήφους από τη Ν.Δ

Οι ελπίδες των μικρών κομμάτων που “κλέβουν” ψήφους από τη Ν.Δ

Οι Γέφυρες εκ της φιλελεύθερης πλευράς, η Ένωση για την Πατρίδα και το Λαό εκ δεξιών, ελπίζουν στην ψήφο διαμαρτυρίας για την κυβερνητική πολιτική από διαφορετικές σκοπιές

Στο ενδεχόμενο η δυσφορία κατά της κυβέρνησης να μεταφραστεί σε μαζική ψήφιση των μικρών κομμάτων στηρίζουν ελπίδες οι σχηματισμοί που “κλέβουν” ψήφους εκατέρωθεν της Νέας Δημοκρατίας.

Της Βίκυς Σαμαρά

Οι Γέφυρες, ο συνασπισμός της Δράσης του Θοδωρή Σκυλακάκη και της Δημιουργίας Ξανά του Θάνου Τζήμερου που παρουσίασαν χθες το ευρωψηφοδέλτιο και το συνδυασμό για την περιφέρεια Αττικής, εμφανίζονται στις δημοσκοπήσεις, φανερές και κρυφές, να συγκεντρώνουν 1,5% με 2%, γεγονός που αναπτερώνει τις προσδοκίες τους για εκλογή ενός ευρωβουλευτή, εφόσον στην κάλπη αυτό ξεπεράσει το 3%.

Υπολογίζουν δε στους ψηφοφόρους που επιθυμούν μεν να καταψηφίσουν την κυβέρνηση, δεν πείθονται όμως από το ΣΥΡΙΖΑ ή το Ποτάμι και αναζητούν εναλλακτική πέραν των πολωτικών διλημμάτων των μεγάλων μονομάχων. Ελπίζουν επίσης πως η ισχυρή παρουσία τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αντικατοπτρίζει απήχηση σε ένα κοινό που δεν είναι εύκολα ανιχνεύσιμο δημοσκοπικά.

Σε μεγαλύτερο πρόβλημα των Γεφυρών αναδεικνύεται όχι τόσο το Ποτάμι, το οποίο εν μέρει στοχεύει στο ίδιο εκλογικό ακροατήριο, αλλά η μικρή αναγνωρισιμότητα του συνασπισμού σε ευρύτερα στρώματα ψηφοφόρων και φυσικά η πόλωση.

Αντίστοιχα, η Ένωση για την Πατρίδα και το Λαό με επικεφαλής το Βύρωνα Πολύδωρα και με τη συμμετοχή των Χρήστου Ζώη, Νίκου Νικολόπουλου και Παναγιώτη Ψωμιάδη, υποστηρίζει πως η δημοσκοπική εικόνα του φορέα δεν αποτυπώνει τη δυναμική του σε ένα τμήμα της λαϊκής δεξιάς, το οποίο έχει φύγει από τη Ν.Δ και αναζητεί εναλλακτικές πέραν των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και της Χρυσής Αυγής. Ο κ.Πολύδωρας εκτιμά σε συνομιλητές του πως το αποτέλεσμα θα εκπλήξει και υπεραμύνεται της πολυσυζητημένης υποψηφιότητας του τραγουδιστή Μάκη Χριστοδουλόπουλου λέγοντας πως έχει καλή εικόνα σε ομάδες ψηφοφόρων όπως οι ρομά και σε λαϊκά στρώματα που θέλουν να τιμωρήσουν τη μνημονιακή Ν.Δ του Σαμαρά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα