Οι έξι νέοι σύμβουλοι του Αλέξη Τσίπρα

Οι έξι νέοι σύμβουλοι του Αλέξη Τσίπρα

Ο Κώστας Γαβρόγλου για θέματα Παιδείας και εκκλησίας, ο Βαγγέλης Καλπαδάκης Εξωτερικών, Άμυνας και Μετανάστευσης, ο Τάκης Παυλόπουλος-έκπληξη- για θέματα οικονομικών και οικονομίας, ο Κώστας Στρατής πολιτισμού. Ποιοι είναι οι υπόλοιποι.

Έξι νέοι σύμβουλοι ορίστηκαν στο γραφείο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα όπως αποκαλύπτουν τα “Παιχνίδια Εξουσίας”.

-Ο πρώην υπουργός Κώστας Γαβρόγλου αναλαμβάνει σύμβουλος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για θέματα Παιδείας και Εκκλησίας. Το γεγονός αυτό δείχνει πως η Κουμουνδούρου θα ακολουθήσει τις βασικές γραμμές της πολιτικής που είχε ως κυβέρνηση, όπως και τις προσεκτικές μεταρρυθμίσεις στα εκκλησιαστικά θέματα.

-Ο Τάκης Παυλόπουλος, που προϋπήρξε σύμβουλος για θέματα Ευρωπαϊκής πολιτικής, αναλαμβάνει πλέον σύμβουλος για θέματα οικονομικών και οικονομίας. Αναλαμβάνει ουσιαστικά τα καθήκοντα που είχε και ως υφυπουργός ο Δημήτρης Λιάκος, που μεταπήδησε μετά τις εκλογές στον ιδιωτικό τομέα.

-Επισημοποιείται η παραμονή του νεαρού και ικανότατου διπλωμάτη Βαγγέλη Καλπαδάκη ως συμβούλου σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, αλλά και άμυνας και μετανάστευσης.

– Ο πρώην υφυπουργός Κώστας Στρατής αναλαμβάνει σύμβουλος  του Αλέξη Τσίπρα σε θέματα πολιτισμού.

-Ο Γρηγόρης Θεοδωράκης, πρώην ΓΓ υπουργείου Δικαιοσύνης, αναλαμβάνει σύμβουλος Εσωτερικών, Ψηφιακής Πολιτικής και υποδομών και μεταφορών.

-Ο  Γιώργος Σαρλής, πρώην ΓΓ του υπουργείου Δικαιοσύνης, αναλαμβάνει σύμβουλος για θέματα δικαιοσύνης και προστασίας του πολίτη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα