Οι “φρουροί” του Μεγάρου Μαξίμου

Οι “φρουροί” του Μεγάρου Μαξίμου

Τη θέση τους στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν πάρει από την πρώτη κιόλας εβδομάδα οι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού. Διαβάστε στο ρεπορτάζ του NEWS 247 τα πρόσωπα που απαρτίζουν το επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα

Βασισμένος σε φίλους και στενούς συνεργάτες που έχει κοντά του όλα τα τελευταία χρόνια ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σχημάτισε γύρω του μια ομάδα ανθρώπων, που, πρωτίστως έχουν δοκιμαστεί στα «δύσκολα» στην πλατεία Κουμουνδούρου.

Πολλοί από αυτούς είναι οι αφανείς ήρωες των τελευταίων χρόνων, ιδιαιτέρως αναγνωρίσιμοι όμως και αγαπητοί στο εσωκομματικό πεδίο, έχοντας χειριστεί και συναποφασίσει με τον Αλέξη Τσίπρα κρίσιμα θέματα.

Οι «παροικούντες στο Μέγαρο Μαξίμου» Αλέκος Φλαμπουράρης, Νίκος Παππάς, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, Θεόδωρος Μιχόπουλος, Δημήτρης Τζανακόπουλος και Βαγγέλης Καλπαδάκης αποτελούν τον γνωστό «πρωινό καφέ» του πρωθυπουργού με τον καθένα να έχει τον δικό του ξεχωριστό ρόλο.

ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

 

Ο  Αλέκος Φλαμπουράρης, υπουργός Επικρατείας που έχει ως αρμοδιότητα τον συντονισμό των υπουργείων, αποτελεί τον πολιτικό «πατέρα» του πρωθυπουργού. Η γνωριμία τους γυρίζει πίσω στην δεκαετία του 90, όταν ο Αλέξης Τσίπρας ήταν γραμματέας της νεολαίας και ο υπουργός επικρατείας, πολιτικός μηχανικός στο επάγγελμα, είχε αναλάβει τον συντονισμό των λειτουργιών της. Το σπίτι του στην Αίγινα έχει γίνει ουκ ολίγες φορές το στρατηγείο του ΣΥΡΙΖΑ, όπου σχεδιάστηκαν και αποφασίστηκαν μια σειρά από κορυφαία ζητήματα. Ενδεικτικό της σχέσης που υπάρχει είναι ότι στο νησί πραγματοποιήθηκε και η τελετή ονοματοδοσίας του δεύτερου γιου του πρωθυπουργού, Ορφέα.

Η στενή φιλία του εξ’ απορρήτων του πρωθυπουργού και πρώην επικεφαλής του πολιτικού του γραφείου  Νίκου Παππά με τον Αλέξη Τσίπρα ξεκινά από τη νεολαία του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ.

Ο εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Σκουρλέτης και ο ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς (φωτο) βγαίνουν από το Εφετείο μετά την κατάθεσή τους στον Εισαγγελέα Εφετών, στο πλαίσιο της επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για τις καταγγελίες περί χρηματισμού βουλευτών εν όψει της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014. (EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ) Eurokinissi

 

Οικονομολόγος στο επάγγελμα, γιος του Στέλιου Παππά, επίσης μέλους της ΚΠΕ, ο οποίος είχε ενεργό ρόλο στον αντιδικτατορικό αγώνα και υπήρξε στέλεχος του ΚΚΕ εσωτερικού.Τον Φεβρουάριο του 2008  επέστρεψε από τη Γλασκόβη, όπου εργαζόταν ως ερευνητής στο Ινστιτούτο Fraser of Allander του Πανεπιστημίου Strathclyde, όταν τον κάλεσε κοντά του ο Αλέξης Τσίπρας. Ο Νίκος Παππάς ως υπουργός Επικρατείας έχει μεταξύ άλλων την εποπτεία της ΕΥΠ και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Στην ισχυρή ομάδα δίπλα στον πρωθυπουργό πρωτεύοντα ρόλο έχει ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης  Γιάννης Δραγασάκης.

Sooc

 

Μπορεί το γραφείο του να είναι λίγα μέτρα πιο πέρα από το Μέγαρο Μαξίμου, στην οδό Ζαλοκώστα, όμως  η «πυροσβεστική» του παρέμβαση το βράδυ της Τετάρτης έδειξε τον πρωταγωνιστικό ρόλο που θα έχει ως  Νο 2 του κυβερνητικού σχήματος.

Πέρα από το οικονομικό επιτελείο, στο κοντινό πρωθυπουργικό περιβάλλον εξακολουθούν να βρίσκονται και να έχουν συνεχή επαφή ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης  Νίκος Βούτσης, αλλά και ο νυν υπουργός Εργασίας και πρώην εκπρόσωπος του κόμματος  Πάνος Σκουρλέτης.

ΤΕΛΕΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ - ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΣΤΟ ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ/PHASMA/Α.ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ Eurokinissi

 

Η εξαιρετική πορεία που είχε στην διεκδίκηση για τον Δήμο της Αθήνας ήταν ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα του Γαβριήλ Σακελλαρίδη. Κοιτώντας στα μάτια τον Γιώργο Καμίνη τον περασμένο Μάιο ο οικονομολόγος με σπουδές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στη Νέα Υόρκη, αποτέλεσε το «κρυφό χαρτί» του Αλέξη Τσίπρα, καθώς μέχρι την τελευταία στιγμή το όνομά του δεν είχε ακουστεί για την θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου.Χαμηλών τόνων, μόλις 35 ετών, έχει εργαστεί ως οικονομολόγος με σύμβαση σε ιδιωτικές εταιρείες και σε πανεπιστημιακές μελέτες.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης βγαίνουν από το Μέγαρο Μαξίμου την Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015. (EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

 

Είχε ενεργή συμμετοχή τα τελευταία χρόνια στο σχεδιασμό του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ. Διευθυντής του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού ανέλαβε ο έμπειρος δημοσιογράφος  Θεόδωρος Μιχόπουλος, έχοντας περάσει από επιτελικές θέσεις τηλεοπτικών σταθμών, πάντα πίσω από τις κάμερες. Για πολλούς είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση, έτοιμος να διαχειριστεί οποιαδήποτε κατάσταση προκύψει.

Από τον περασμένο Ιούλιο ανέλαβε το ρόλο του διπλωματικού συμβούλου δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα ο  Βαγγέλης Καλπαδάκης, 36 χρόνων, με την γραβάτα, που συνηθίζει να φορά, να σχολιάζεται και από τον Μάρτιν Σουλτς. Ήρθε στην Αθήνα από την Ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα όπου υπηρετούσε τα τελευταία τρία χρόνια. Έχει βρεθεί στη διεύθυνση του ΝΑΤΟ στο υπουργείο Εξωτερικών και στην Ελληνική αντιπροσωπεία στον ΟΑΣΕ.

Ο νεότερος της πρωθυπουργικής «παρέας» είναι ο 33χρονος πρώην νομικός σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα και νυν διευθυντής του γραφείου του Πρωθυπουργού  Δημήτρης Τζανακόπουλος. Έγινε γνωστός από την «μη παράδοση- παραλαβή», την περασμένη Τρίτη, όταν ο ομόλογός του Κώστας Μπούρας του παρέδιδε τα κλειδιά του πρωθυπουργικού γραφείου. Διετέλεσε γραμματέας της νεολαίας από το 2005 έως το 2010. Είναι απόφοιτος της Νομικής σχολής και υποψήφιος διδάκτωρ της Θεωρίας του Δικαίου του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Ήταν ένας εκ των συντακτών της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για την εξεταστική επιτροπή για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Πολλοί ρωτούσαν στην τελετή ορκωμοσίας του Αλέξη Τσίπρα ποιος είναι ο άνδρας που καθόταν δίπλα στον Πάνο Σκουρλέτη και τον Νίκο Παππά. Οι διευκρινίσεις δόθηκαν από τον υπουργό επικρατείας, ο οποίος σύστησε στους εκπροσώπους των μέσων τον νέο Γενικό Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου.

Ο  Σπύρος Σαγιάς δικηγόρος στον Άρειο Πάγο, αναλαμβάνει έναν δύσκολο ρόλο που έχει να κάνει με τη νομοθετική εργασία της κυβέρνησης. Είναι έμπειρος νομικός και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης στο Εμπορικό Δίκαιο από το Πανεπιστήμιο ParisΙΙ.

Το δρόμο για το Μέγαρο Μαξίμου έχει πάρει και η  Ζωή Χαλιδιά, που ανήκει στο επικοινωνιακό team του πρωθυπουργού και εν πολλοίς συμμετείχε στην σύνθεση των κεντρικών συνθημάτων της προεκλογικής περιόδου.

Στο πρωθυπουργικό γραφείο μετακόμισε και η  Ζωή Μπαδογιάννη, η οποία είχε αναλάβει σε μεγάλο βαθμό την προεκλογική καμπάνια του Αλέξη Τσίπρα για την προεδρία της Κομισιόν.

Έχει αναλάβει τις επαφές του πρωθυπουργού με τον ξένο τύπο. Ένας από τους ανθρώπους του προέδρου είναι σίγουρα και ο  Δημήτρης Αναστασόπουλος.

Ως παραγωγός, εκτελώντας και χρέη εικονολήπτη, έχει βρεθεί μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα σε όλες του τις περιοδείες. Πρώην υπάλληλος της ΕΡΤ μαζί με τον σκηνοθέτη  Μανώλη Παπανικήτα, διαχειρίζονται την προβολή του πρωθυπουργού στα τηλεοπτικά μέσα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα