Οι πυρηνικές φιλοδοξίες της Τουρκίας και η απάντηση της Αθήνας

Οι πυρηνικές φιλοδοξίες της Τουρκίας και η απάντηση της Αθήνας
Γιάννης Οικονόμου Eurokinissi

“Η Ελλάδα δεν τρομοκρατείται και δεν πανικοβάλλεται”, διαμήνυσε ο Γ. Οικονόμου. “Δεν απεμπολούμε κανένα κυριαρχικό δικαίωμα”, δήλωσε για τα 12 ναυτικά μίλια.

Μετά την εκτόξευση του βαλλιστικού πυραύλου Tayfun, στην Τουρκία συζητούν τώρα και για πυρηνικά όπλα, με την Αθήνα να διαμηνύει ότι η Ελλάδα δεν τρομοκρατείται.

Για τις αναφορές στις πυρηνικές φιλοδοξίες της Τουρκίας από αναλυτές στα τουρκικά ΜΜΕ ρωτήθηκε ειδικότερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος δήλωσε:

“Η χώρα μας έχει φροντίσει να αναβαθμίσει την αποτρεπτική ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεων της. Έχει ανέβει πολλά επίπεδα στη γεωστρατηγική και στη γεωπολιτική πραγματικότητα της περιοχής. Και είναι μία χώρα με αυτοπεποίθηση, με ισχυρούς συμμάχους, με το δίκαιο στο πλευρό της, με επαρκέστατη αποτρεπτική ισχύ, για να μπορεί να ανταπεξέρχεται με αποτελεσματικότητα σε κάθε πρόκληση, χωρίς να ανησυχεί, χωρίς να τρομοκρατείται και χωρίς να πανικοβάλλεται.”

Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος στρατηγικός αναλυτής, Αμντουλάχ Αγάρ, δήλωσε στο A Haber με αφορμή την εκτόξευση του Tayfun ότι: “Ίσως αργότερα η Τουρκία να καταφέρει να ξεκινήσει την παραγωγή πυραύλων μεγαλύτερης εμβέλειας κι ελπίζω να αποκτήσουμε ικανότητες και με πυρηνικές κεφαλές. Τότε η Τουρκία θα αποκτήσει την ικανότητα πυρηνικής αποτροπής που στον κόσμο διαθέτουν λίγες χώρες”.

Ο κ. Οικονόμου ρωτήθηκε και για την πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, να προχωρήσει άμεσα η κυβέρνηση στην επέκταση των χωρικών υδάτων της χώρας στα 12 ναυτικά μίλια νότια της Κρήτης.

Έχουμε απαντήσει πολλές φορές ότι στο ζήτημα αυτό ισχύει η πάγια θέση της ελληνικής κυβέρνησης. Δεν απεμπολούμε κανένα κυριαρχικό δικαίωμα, όπως αυτό υπάρχει και στηρίζεται στο Διεθνές Δίκαιο και στο Δίκαιο της Θάλασσας και πάντοτε με σωφροσύνη συμπεριφερόμαστε στα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής, με τρόπο τέτοιο ώστε να είναι προς το συμφέρον της χώρας και της πατρίδας”, απάντησε σιβυλλικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα