Οι συζητήσεις Μεϊμαράκη με Μέρκελ για τα μνημονιακά μέτρα της κυβέρνησης Τσίπρα

Οι συζητήσεις Μεϊμαράκη με Μέρκελ για τα μνημονιακά μέτρα της κυβέρνησης Τσίπρα

Στο περιθώριο των επαφών του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στη Μαδρίτη με τους ηγέτες του ΕΛΚ ετέθη το ζήτημα της αντιπολιτευτικής στάσης της ΝΔ. Τι συζητήθηκε για το προσφυγική κρίση και τα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης στην Ελλάδα

Το θέμα της στάσης της ΝΔ απέναντι στη μνημονιακή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα απασχόλησε όπως ήταν αναμενόμενο τις σύντομες επαφές που είχε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης με ηγέτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, όπως η Άγκελα Μέρκελ, ο Νικολά Σαρκοζί και ο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ στο περιθώριο του διήμερου συνεδρίου της Μαδρίτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ζήτημα ετέθη από τους Ευρωπαίους ηγέτες υπό τη μορφή ερωτήματος για την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα και το ποια θα είναι η αντιπολιτευτική τακτική της ΝΔ. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο κ. Μεϊμαράκης απάντησε με βάση και τις επίσημες τοποθετήσεις του στη βουλή ότι η ΝΔ θα στηρίξει διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, μέτρα που προωθούν τις επενδύσεις αλλά δεν θα στηρίξει περεταίρω μέτρα φορολογικής επιβάρυνσης και περικοπών στα εισοδήματα.

Παράλληλα σύμφωνα με πληροφορίες το κλίμα ήταν ιδιαίτερα πιεστικό όσον αφορά την πρόταση Μέρκελ για κοινές περιπολίες Ελλάδας και Τουρκίας στο Αιγαίο όπου στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις του Βαγγέλη Μεϊμαράκη εκφράστηκε η ίδια αρνητική στάση της ΝΔ όπως διατυπώθηκε και στις επίσημες δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ.

Σύμφωνα με τους συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ συζητήθηκε και το θέμα της δημιουργίας hot spots στην Ελλάδα ωστόσο σύμφωνα με τις ίδιες πηγές δεν ειπώθηκε κάτι που να παραπέμπει ευθέως στα σενάρια που επεξεργάζονται οι Βρυξέλλες για δημιουργία κέντρου υποδοχής και ταυτοποίησης 50000 μεταναστών και προσφύγων στην Αττική.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα