Οικονόμου για Κολωνό: Διεγράφη ο 53χρονος από τη ΝΔ – “Κατάντια του ΣΥΡΙΖΑ”

Οικονόμου για Κολωνό: Διεγράφη ο 53χρονος από τη ΝΔ – “Κατάντια του ΣΥΡΙΖΑ”
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Για αθλιότητα του ΣΥΡΙΖΑ και χυδαίους υπαινιγμούς, με στόχο εκλογικά οφέλη από την τραγωδία του βιασμού της 12χρονης στον Κολωνό, έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Αιχμηρή απάντηση του Νάσου Ηλιόπουλου.

Ο 53χρονος Ηλίας Μίχος, βιαστής της 12χρονης στον Κολωνό, διεγράφη από τη Νέα Δημοκρατία μόλις ο εισαγγελέας δημοσιοποίησε τα στοιχεία του, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, εξαπολύοντας ταυτόχρονα επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ.

Η ελληνική κοινωνία, όλοι μας, παρακολουθούμε σοκαρισμένοι αυτά τα εγκλήματα. Η Ελληνική Αστυνομία κάνει το καθήκον της. Η Δικαιοσύνη σίγουρα κάνει το καθήκον της, έχοντας πλέον και νομοθετικά εργαλεία και αυστηρότερες ποινές που η κυβέρνηση μας θέσπισε. Η πολιτεία πρέπει τώρα να μεριμνήσει για το κορίτσι αυτό και τα αδέρφια του”, τόνισε καταρχήν ο κ. Οικονόμου και πρόσθεσε:

“Ο ΣΥΡΙΖΑ περιφέρει την πολιτική του απόγνωση, με όχημα την αθλιότητα και χυδαίους υπαινιγμούς πάνω σε μία τραγωδία, προσπαθεί να αποκομίσει εκλογικά οφέλη”, σχολιάζοντας: “Αν μία λέξη μπορεί να αποδώσει τη στάση αυτή, είναι ‘κατάντια’”.

Κληθείς δε να απαντήσει στις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ ότι εάν δεν δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα και των 213 παιδοβιαστών θα πρόκειται για συγκάλυψη, ο κ. Οικονόμου δήλωσε:

“Επαναλαμβάνω ότι αυτό που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κατάντια. Είναι αυτονόητο ότι η ΕΛΑΣ θα κάνει τη δουλειά της και η Δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της όπως πρέπει. Είναι κατάντια στην πολιτική, στην Ελλάδα σήμερα, παρά τις διαφορές που έχουμε, να υπονοεί η αξιωματική αντιπολίτευση ότι μπορεί η κυβέρνηση να παρακινήσει οποιοδήποτε λειτουργό να συγκαλύψει όνομα παιδεραστή. Αρνούμαι να μπω σε αυτή τη συζήτηση. Κατάντια, κατάντια”.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άδειασε πάντως όσα στελέχη της ΝΔ όπως ο Γιώργος Κουμουτσάκος είχαν υποστηρίξει ότι η αυστηροποίηση των ποινών για τους παιδοβιαστές ψηφίστηκε μόνο από το κυβερνών κόμμα, επιβεβαιώνοντας ότι όπως είπε και ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, το εν λόγω άρθρο πέρασε με αυξημένη πλειοψηφία.

“Η πραγματικότητα είναι ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε το συγκεκριμένο άρθρο, καταψήφισε το νομοσχέδιο επί της αρχής”, ανέφερε ο κ. Οικονόμου.

Όσον αφορά τις πληροφορίες ότι ο Ηλίας Μίχος είχε συμβάσεις με τα υπουργεία Ανάπτυξης και Υγείας στο παρελθόν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε: “Εχω ακούσει ότι είχε συμβάσεις μέχρι και το 2016, σε περιόδους διαφόρων κυβερνήσεων, η νομιμότητα τους μένει να αξιολογηθεί”.

Ηλιόπουλος: “Κατάντια είναι να μην δίνεις τα στοιχεία τουλάχιστον 10 ταυτοποιημένων παιδοβιαστών”

Απάντηση στην “κατάντια του ΣΥΡΙΖΑ” δια στόματος Γιάννη Οικονόμου, έσπευσε να δώσει ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Στη δήλωσή του, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει ως “κατάντια” τη μη δημοσιοποίηση των στοιχείων των 10 παιδοβιαστών, οι οποίοι και έχουν ταυτοποιηθεί.

“Κατάντια κ. Οικονόμου είναι μία ολόκληρη κυβέρνηση να καλύπτει επί εβδομάδες τον κ. Λιγνάδη, μόνο και μόνο επειδή ήταν εκλεκτός του κ. Μητσοτάκη.

Κατάντια είναι, μετά την πανελλαδική κατακραυγή και ενώ ήδη έχουν ταυτοποιηθεί τουλάχιστον 10 παιδοβιαστές μεταξύ των 213 που επικοινώνησαν με τον 53χρονο, να μην έχουν δοθεί εδώ και 4 μέρες τα στοιχεία τους στη δημοσιότητα, ώστε να μπορούν να αναγνωριστούν και από άλλα ενδεχομένως θύματα.

Κατάντια είναι τα στελέχη και οι υπουργοί σου να διακινούν χυδαία ψέματα πως δήθεν ο ΣΥΡΙΖΑ μετέτρεψε τον βιασμό σε πλημμέλημα και πως δήθεν είχε καταψηφίσει την αυστηροποίηση των ποινών για βιασμούς ανηλίκων, και μετά να αναγκάζεσαι να παραδεχθείς πως ήταν ψέματα.

Κατάντια, τέλος, είναι ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης να επιχειρεί χυδαίους συμψηφισμούς με ψέματα πως δήθεν στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ενεπλάκη σε υπόθεση βιασμού. Καλύπτετε αυτή τη χυδαιότητα, γιατί είναι χυδαιότητα Μητσοτάκη.

Όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, από την πρώτη στιγμή των αποκαλύψεων με επίσημη ανακοίνωσή του τόνισε το αυτονόητο, ότι το ζήτημα δεν είναι η κομματική ταυτότητα του παιδοβιαστή, αλλά να μην υπάρξει καμία συγκάλυψη”, καταλήγει ο κ. Ηλιόπουλος.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα