Οικονόμου για Τσίπρα: “Δικαιολογίες και υπεκφυγές για να καταψηφίσει την αμυντική συμφωνία”

Οικονόμου για Τσίπρα: “Δικαιολογίες και υπεκφυγές για να καταψηφίσει την αμυντική συμφωνία”
Γιάννης Οικονόμου EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου κατηγόρησε τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σχετικά με τις ενστάσεις που κατατέθηκαν για την αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία.

Τις ενστάσεις που κατάθεσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την εισήγησή του στη συνεδρίαση του Πολιτικού Κέντρου του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ο Γιάννης Οικονόμου, χαρακτηρίζοντάς τις ως “δικαιολογίες” και “υπεκφυγές” προκειμένου να καταψηφίσει τη συμφωνία.

Ο Υφυπουργούς παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ανέφερε πως πρόκειται για μία ιστορική συμφωνία που “θα έφερνε και ο ίδιος κι ακόμη καλύτερη αλλά και αυτή τη φορά δεν πρόλαβε”, καταλήγοντας με τη φράση “ο ελληνικός λαός βλέπει και κρίνει”.

Αναλυτικά η δήλωσή του: “Όπως πληροφορούμαστε από την εισήγηση του κ. Τσίπρα στο ΠΣ του κόμματός του, ο ΣΥΡΙΖΑ ανακάλυψε κάποιες δικαιολογίες και υπεκφυγές προκειμένου να καταψηφίσει την ιστορικής σημασίας Συμφωνία με τη Γαλλία που περιέχει την πρωτοφανή ρήτρα συνδρομής σε περίπτωση επίθεσης. Μια Συμφωνία που, κατά τα λοιπά, θα την έφερνε και ο ίδιος κι ακόμη καλύτερη αλλά και αυτή τη φορά δεν πρόλαβε…

Ο ελληνικός λαός βλέπει και κρίνει. Και αξιολογεί πώς τοποθετείται ο καθένας σε ιστορικές στιγμές και για μία Συμφωνία που αποτελεί μεγάλη εθνική επιτυχία και προασπίζει τα συμφέροντα της χώρας. Τα υπόλοιπα στη Βουλή”.

Υπενθυμίζεται πως, κατά την συνεδρίαση, ο κ. Τσίπρας κάλεσε την κυβέρνηση να μεριμνήσει μέχρι την κύρωσή της, επανορθώνοντας σε σχέση με τις διατυπώσεις στα άρθρα 2 και 18, δηλαδή τα άρθρα που αφήνουν εκτός Αμυντικής Συμφωνίας τις θαλάσσιες οικονομικές ζώνες που ορίζονται από το Διεθνές Δίκαιο και την αποστολή Ελλήνων στρατιωτών σε εμπόλεμες περιοχές όπως το Σαχέλ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα