Οικονόμου: Η Ελλάδα σώζει ζωές προσφύγων, η Τουρκία να κοιτάξει τους λαθροδιακινητές

Οικονόμου: Η Ελλάδα σώζει ζωές προσφύγων, η Τουρκία να κοιτάξει τους λαθροδιακινητές
Γιάννης Οικονόμου Eurokinissi

Τη διάσωση 108 μεταναστών από το Λιμενικό Σώμα προέβαλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ως έμπρακτη απόδειξη ότι η Ελλάδα δεν κάνει pushback, ενώ απάντησε στον Ερντογάν για το προσφυγικό

Στις νέες δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος κατηγόρησε την Ελλάδα για ληστείες, ξυλοδαρμούς, διώξεις ακόμα και δολοφονίες προσφύγων, απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

“Η χώρα μας απαντά με πράξεις που σώζουν ανθρώπινες ζωές στον Έβρο και το Αιγαίο. Οι γείτονες να στρέψουν την προσοχή τους στα κυκλώματα των λαθροδιακινητών”, δήλωσε ο κ. Οικονόμου, επικαλούμενος τη διάσωση 108 ανθρώπων στις Κυκλάδες από το Λιμενικό Σώμα.

Ενώ όσον αφορά στην πρόθεση της Άγκυρας να θέσει στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ θέμα αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου, τόνισε ότι: “Κάθε ανάλογη προσπάθεια της Τουρκίας σε διεθνή φόρα, έχει πάρει απαντήσεις από την ελληνική πλευρά, νηφάλια και τεκμηριωμένα με βάση τις διεθνείς συνθήκες και το διεθνές δίκαιο”.

Ειδικότερα, ο κ. Οικονόμου υπενθύμισε ότι χθες πάνω από 108 μετανάστες, ανάμεσά τους 21 παιδιά, που είχαν αφεθεί στην τύχη τους μεσοπέλαγα διεσώθησαν μετά από ευρεία επιχείρηση υπό πολύ αντίξοες συνθήκες από το Λιμενικό Σώμα.

“Για μια ακόμη φορά με παρέμβαση του Λιμενικού Σώματος σώθηκαν ανθρώπινες ζωές που αδίστακτα κυκλώματα διακινητών θέτουν σε θανάσιμο κίνδυνο, χωρίς τα στοιχειώδη μέτρα”, δήλωσε και σημείωσε ότι ουδείς από το σύνολο των ανθρώπων που διεσώθησαν δεν έφεραν σωσίβιο, ενώ το ιστιοφόρο σκάφος που τους μετέφερε δεν είχε κανένα σωστικό εξοπλισμό.

“Η κυβέρνηση συγχαίρει δημοσίως το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος για την αυταπάρνηση που διαρκώς δείχνουν και για τη φύλαξη των συνόρων μας, αλλά και για τη διάσωση ανθρώπινων ζωών στο Αιγαίο. Η επιχείρηση αυτή που πραγματοποίησαν οι άνδρες και οι γυναίκες του Λιμενικού Σώματος αποτελεί μια ακόμη αποστομωτική απάντηση στους κατά σύστημα συκοφάντες τους, αλλά και σε όσους αβαντάρουν τους συκοφάντες αυτούς”, πρόσθεσε ο κ. Οικονομου απαντώντας στην κριτική που δέχεται η κυβέρνηση και από διεθνείς οργανισμούς για push back.

“Εκείνοι που πολύ εύκολα ασκούν απερίσκεπτη και κριτική στο ελληνικό Λιμενικό Σώμα, ας δουν τα πραγματικά περιστατικά και ας στρέψουν την προσοχή τους στην εξάρθρωση των κυκλωμάτων λαθροδιακινητών και όσων τους καλύπτουν. Η Ελλάδα απαντά με πράξεις στην εύκολη και άδικη κριτική που κάποιοι κάνουν με λόγια. Και ένα δράμι πράξης αξίζει όσο τόνοι θεωρίας, ειδικά σε ό,τι αφορά τη σωτηρία της ανθρώπινης ζωής”, κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα