Οικονόμου: Η ΝΔ εξυπηρετεί τα δάνειά της – Σε επαφή με τις τράπεζες για τα “κόκκινα δάνεια”

Οικονόμου: Η ΝΔ εξυπηρετεί τα δάνειά της – Σε επαφή με τις τράπεζες για τα “κόκκινα δάνεια”
Νέα Δημοκρατία eurokinissi

Για τα δάνεια της ΝΔ απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενώ δήλωσε ότι αναμένονται πρωτοβουλίες από τις τράπεζες για τους πλειστηριασμούς

Την ώρα που η κοινωνία ανησυχεί για κύμα πλειστηριασμών, επανέρχεται η συζήτηση για τα δάνεια της Νέας Δημοκρατίας.

Ερωτηθείς ειδικότερα για την εικόνα που δημιουργεί το γεγονός ότι πολίτης κινδύνεψε να χάσει την πρώτη κατοικία για χρέος μόνο 15.000 ευρώ, ενώ το κυβερνών κόμμα έχει μεγάλες οφειλές στις τράπεζες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, απάντησε:

“Η ΝΔ έχει απαντήσει πολλές φορές στο ζήτημα. Η ΝΔ δεν συσσωρεύει νέο χρέος και εξυπηρετεί το παλιό κανονικά, με συνέπεια”.

Ο κ. Οικονόμου επανέλαβε ότι: “Είναι δυσάρεστο ένας άνθρωπος να χάνει το σπίτι του, πολλώ δε μάλλον με τις μεθόδους που παρακολουθήσαμε στο σπίτι της κ. Κολοβού, στο τελευταίο στάδιο του δράματος”. Επικαλέστηκε ότι η κυβέρνηση έχει δώσει δυνατότητες μέσα από το νομοθετικό πλαίσιο και κάλεσε όλους, πολίτες, τράπεζες και servicers, να αξιοποιούν και να σέβονται τις νομοθετικές δυνατότητες.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έσπευσε εκ νέου να καταγγείλει το ΣΥΡΙΖΑ για εργαλειοποίηση της υπόθεσης, κάνοντας λόγο για ρητορική που παραμπέμπει στην εποχή των Αγανακτισμένων και για μέγιστη υποκρισία. “Οι ίδιοι νομοθέτησαν τη δυνατότητα εταιρειών να αγοράζουν κόκκινα δάνεια και να κάνουν πλειστηριασμούς και τους βλέπουμε σήμερα να επισκέπτονται τα ίδια σπίτια και να υποκρίνονται τους αλληλέγγυους” σχολίασε και δήλωσε ότι η κυβέρνηση την αλληλεγγύη της την επιδεικνύει με θεσμικές παρεμβάσεις.

Καθώς δε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, άφησε χθες ανοιχτό το παράθυρο για παρεμβάσεις υπέρ των δανειοληπτών, ο κ. Οικονόμου ερωτήθηκε εάν η κυβέρνηση σχεδιάζει μηχανισμό επιδότησης μέρους της μηνιαίας δόσης των δανειοληπτών, στα πρότυπα των προγραμμάτων Γέφυρα Ι και ΙΙ.

“Η κυβέρνηση βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τράπεζες και servicers με διπλό σκοπό: Πρώτα από όλα τα κόκκινα δάνεια με πρωτοβουλίες να αξιοποιήσουν τις νομοθετικές δυνατότητες ώστε να υποστηριχθούν. Σε ό,τι αφορά στην απειλή συσσώρευσης μεγαλύτερου ιδιωτικού χρέους, δημιουργίας μίας νέας γενιάς κόκκινων δανείων, επίσης η κυβέρνηση αναμένει από τις τράπεζες πρωτοβουλίες που θα βοηθήσουν”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα