Οικονόμου: Ιστορίες για αγρίους τα σενάρια με Δένδια

Οικονόμου: Ιστορίες για αγρίους τα σενάρια με Δένδια
Γιάννης Οικονόμου Eurokinissi

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διέψευσε ότι υπάρχει ζήτημα με την απουσία του ΥΠΕΞ από τη σύσκεψη του Μαξίμου για την αποστολή όπλων στην Ουκρανία, κάνοντας λόγο για παραμύθια και ίντριγκες.

Τις εντυπώσεις που δημιούργησε η απουσία του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια από τη σύσκεψη το πρωί της Κυριακής στο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά την οποία “κλείδωσε” η αποστολή στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία, θέλησε να διασκεδάσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Ερωτηθείς σχετικά στο πλαίσιο του briefing, ο κ.Οικονόμου καταρχάς επισήμανε ότι δεν προβλέπεται πουθενά η σύγκληση του ΚΥΣΕΑ για την αποστολή οπλισμού σε άλλη χώρα. Υπενθύμισε δε ότι το ΚΥΣΕΑ ούτως ή άλλως έχει εξουσιοδοτήσει τους αρμόδιους υπουργούς για όλες τις ενέργειες σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία στον τομέα της αρμοδιότητας τους. Και σημείωσε ότι έτσι κι αλλιώς τα μέλη του ΚΥΣΕΑ ενημερώθηκαν για την αποστολή του στρατιωτικού υλικού μετά τη λήψη της απόφασης το πρωί της Κυριακής.

“Δεν υπάρχει ζήτημα. Είδα κι εγώ αυτά τα σενάρια, τις ιστορίες για αγρίους. Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά για να ασχολείται κανείς με παραμύθια και ίντριγκες. Η κυβέρνηση συνολικά έχει ανυποχώρητη στάση απέναντι στην εισβολή στην Ουκρανία, όχι μόνο με λόγια, αλλά με πράξεις”, πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Όπως είχε γράψει το News24/7, στο ερώτημα γιατί στη σύσκεψη χθες το πρωί στο Μαξίμου, κατά την οποία κλείδωσε η αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία ,δεν συμμετείχε ο κ.Δένδιας τόσο το πρωθυπουργικό γραφείο όσο και το υπουργείο Εξωτερικών απαντούσαν ότι την ίδια ώρα ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας είχε τηλεδιάσκεψη με τον αποσπασμένο στο γενικό προξενείο Μαριούπολης. Πρέσβη Φραγκίσκο Κωσταλένο, τον γενικό πρόξενο Μανώλη Ανδρουλάκη και τον γενικό πρόξενο στην Οδησσό, Δημήτρη Δόχτση, με θέμα βεβαίως την ελληνική ομογένεια.

Κυβερνητικά στελέχη επισήμαιναν άλλωστε ότι το απόγευμα του Σαββάτου ο κ.Μητσοτάκης είχε συνεργασία με τον υπουργό Εξωτερικών, αφήνοντας να εννοηθεί ότι κατά τη συνάντηση αυτή είχε αρχικά αποφασιστεί η αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού.

Όσον αφορά στις διαφωνίες της αντιπολίτευσης με την αποστολή όπλων στην Ουκρανία, ο κ.Οικονόμου δήλωσε ότι: “Η ώρα οφείλει να είναι καθαρά και ανυποχώρητα απέναντι σε πράξεις που συνιστούν αναθεώρηση διεθνών συνθηκών και του διεθνούς δικαίου. Αυτό δε σημαίνει απλώς να καταδικάζουμε. Σημαίνει να στηρίζουμε κυρώσεις, να υποστηρίζουμε έμπρακτα και ενεργά το λαό της Ουκρανίας που πλήττεται από την εισβολή της Ρωσίας. Δεν πρέπει να παίρνουμε αποστάσεις. Δεν εξισώνουμε το θύτη με το θύμα”.

Σημείωσε επίσης ότι η στάση της χώρας να αποστείλει στην Ουκρανία αμυντικό υλικό, όπως το χαρακτήρισε, είναι ευθυγραμμισμένη με τις αποφάσεις του δυτικού κόσμου, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Κυβερνητικά στελέχη υπενθύμιζαν άλλωστε από χθες ότι οπλισμό απέστειλαν στην Ουκρανία16 χώρες- μέλη του ΝΑΤΟ, μεταξύ των οποίων και οι σοσιαλδημοκρατικες κυβερνήσεις της Γερμανίας και της Πορτογαλίας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα