Οικονόμου: Ο Γιαννακός θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις για τις “VIP ΜΕΘ”

Οικονόμου: Ο Γιαννακός θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις για τις “VIP ΜΕΘ”
Ο Γιάννης Οικονόμου (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Για διασπορά ψευδούς είδησης κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τονίζοντας ότι οι αποφάσεις για εισαγωγή ασθενών σε ΜΕΘ λαμβάνονται από τους επιστήμονες αποκλειστικά με ιατρικά κριτήρια.

Στην πολιτική αντεπίθεση προχωρά η κυβέρνηση μετά τις καταγγελίες του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννακού, για ΜΕΘ που παραμένουν άδειες, προκειμένου να φιλοξενήσουν εάν χρειαστεί “επώνυμους” ασθενείς.

Δια του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου, το Μαξίμου παίρνει πάνω του το θέμα καλύπτοντας απόλυτα και τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, ο οποίος καταθέτει αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για διασπορά ψευδούς είδησης από τον κ. Γιαννακό.

“Οι ΜΕΘ είναι διαθέσιμες αποκλειστικά με ιατρικά κριτήρια. Είναι αδιανόητος κάθε διαχωρισμός ασθενών που έχουν ανάγκη. Ιατρικά, αποκλειστικά και μόνο, είναι τα κριτήρια και όποιος άλλος ισχυρισμός είναι αβάσιμος” δήλωσε ο κ. Οικονόμου και πρόσθεσε ότι οι ισχυρισμοί Γιαννακού είναι τελείως ξένοι σε σχέση με την πραγματικότητα, πως όσα λέει είναι αδιανόητα για την κυβέρνηση και προσβάλλουν τους επιστήμονες, που παίρνουν τις αποφάσεις με ιατρικά κριτήρια, αλλά και δηλητηριάζουν το κλίμα.

“Ο κ. Γιαννακός θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις στη δικαιοσύνη”, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Στο ερώτημα γιατί μεταφέρθηκε ο αρνητής Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας στην Αθήνα την ώρα που απλοί άνθρωποι παραμένουν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, απάντησε πως όσοι διασωληνώνονται εκτός ΜΕΘ, μεταφέρονται στην πρώτη διαθέσιμη ΜΕΘ όπου είναι εφικτή μεταφορά, σημειώνοντας ότι και η μεταφορά είναι επίσης απόφαση ιατρική και γίνεται αμέσως χωρίς κριτήριο διαχωρισμού.

ΔΑΚΕ Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων: “Δηλώσεις με σκοπό να ικανοποιήσουν την ματαιοδοξία για καθημερινή προβολή”

Εναντίον του κ. Γιαννακού καταφέρθηκε και η Πανελλήνια ΔΑΚΕ Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων.

“Η Ε.Ε. της Πανελλήνιας ΔΑΚΕ Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων εκφράζει για άλλη μια μέρα την αντίθεσή της στις αυθαίρετες, ανεύθυνες και προσωπικές δηλώσεις του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ σχετικά με τις ΜΕΘ. Δηλώσεις που μόνο σκοπό έχουν να δημιουργήσουν εντυπώσεις και να ικανοποιήσουν την ματαιοδοξία του για καθημερινή προβολή.

Η περίοδος που διανύουμε χρειάζεται υπευθυνότητα και σοβαρότητα από όλους και κυρίως από αυτούς που έχουν καθημερινό βήμα λόγου και όχι λαϊκισμό και επένδυση στον ανθρώπινο πόνο.

Η ΔΑΚΕ πιστή στις αρχές και στις θέσεις της θα συνεχίσει να στηρίζει τους εργαζόμενους και την δημόσια υγεία”, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Πάρε μέρος στην έρευνα αναγνωστών του NEWS 24/7. Αφιέρωσε 3 λεπτά για να απαντήσεις γρήγορα και ανώνυμα! Ξεκίνα εδώ: Έρευνα News 24/7

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα