Οικονόμου: Ζαν Ντ’ Αρκ όσοι ακούνε φωνές στη ΝΔ για παραίτηση Μητσοτάκη

Οικονόμου: Ζαν Ντ’ Αρκ όσοι ακούνε φωνές στη ΝΔ για παραίτηση Μητσοτάκη
Eurokinissi

Το σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου στα σενάρια εσωκομματικών διεργασιών στη ΝΔ λόγω υποκλοπών. Τι είπε για τα περί ενδεχόμενης συνεργασίας της ΝΔ μετεκλογικά με την Ελληνική Λύση.

Με καυστικό τρόπο απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, στο ερώτημα εάν υπάρχουν φωνές και μέσα στη Νέα Δημοκρατία που να ζητούν την παραίτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη λόγω υποκλοπών.

Δεν υπάρχουν τέτοιες φωνές. Αν κάποιος ακουυει τέτοιες φωνές, είναι κατηγορία Ζαν Ντ’ Αρκ”, σχολίασε ειδικότερα ο κ. Οικονόμου.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός στην πρόσφατη συνεδρίαση της ΠΕ της ΝΔ τη Δευτέρα είχε δηλώσει: “Σε όσους θέλουν την Ελλάδα μπανανία τους απαντώ: Λάθος διεύθυνση. Σε εκείνους που ονειρεύονται αδύναμες κυβερνήσεις τους απαντώ: Θα ειμαστε απέναντι τους. Είμαι εκλεγμένος από το λαό και σε αυτόν τελικά λογοδοτώ”.

Αναφορά που πρωτίστως αφορούσε σαφώς τα “ιδιωτικά συμφέροντα” στα οποία επιτέθηκε, αλλά σε δεύτερο επίπεδο ερμηνεύθηκε και ως ένα μήνυμα και στο εσωτερικό της ΝΔ… καλού κακού.

Σημειωτέον ότι ο πρώην γραμματέας στρατηγικού σχεδιασμού της ΝΔ, Νίκος Καραχάλιος, έχει ανακοινώσει πρωτοβουλία συλλογής υπογραφών για την ενεργοποίηση του άρθρου 13 του καταστατικού του κυβερνώντος κόμματος, με στόχο τη διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου για την αμφισβήτηση Μητσοτάκη και την εκλογή νέου προέδρου.

Ο κ.Οικονόμου ρωτήθηκε επίσης για δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, περί ενδεχόμενης συνεργασίας της ΝΔ μετεκλογικά με την Ελληνική Λύση.

“Δεν υπάρχει καμία περίπτωση μετεκλογικής συνεργασίας της ΝΔ με τον κ. Βελόπουλο”, ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Άλλωστε η ΝΔ δίνει τώρα τη μάχη της συσπείρωσης με στόχο την αυτοδυναμία και το τελευταίο που θα ήθελε θα ήταν να ενθαρρύνει τη χαλαρή ψήφο προς τα δεξιά δίνοντας την εντύπωση ότι θα μπορούσε να συνεργαστεί με τον Κυριάκο Βελόπουλο.

Γενικότερα μάλιστα η κυβέρνηση αποφεύγει τη συζήτηση για συνεργασίες, εστιάζοντας στο στόχο της αυτοδυναμίας και επιμένοντας ότι είναι εφικτός, στις δεύτερες κάλπες φυσικά, αλλά ταυτόχρονα αναδεικνύοντας και την κρισιμότητα της πρώτης κάλπης, η οποία όπως έχει πει ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης είναι αυτή που θα καθορίσει το πολιτικό κλίμα και θα προδιαγράψει την επόμενη κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα