Όλγα Γεροβασίλη: Να ολοκληρωθεί η διαγραφή Πολάκη

Διαβάζεται σε 3'
Η Όλγα Γεροβασίλη
Η Όλγα Γεροβασίλη (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Υπέρ της συνεργασίας του προοδευτικού χώρου δίχως αποκλεισμούς η τάσσεται η αντιπρόεδρος της Βουλής. Επικριτική για όσους άνοιξαν θέμα «μαύρων χρημάτων» στον ΣΥΡΙΖΑ.

Υπέρ της ολοκλήρωσης της διαγραφής του Παύλου Πολάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται σε συνέντευξη της στην εφημερίδα “Παραπολιτικά” η αντιπρόεδρος της Βουλής, Όλγα Γεροβασίλη. Παράλληλα επικρίνει την συζήτηση για «μαύρα λεφτά» που άνοιξε στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ενώ προκρίνει την συνεργασία ανάμεσα στα κόμματα του κέντρου και της αριστεράς δίχως αποκλεισμούς.

Αναφερόμενη στην διαγραφή Πολάκη η αντιπρόεδρος της Βουλής σημειώνει πως «με βρίσκει σύμφωνη, αρκεί βέβαια να είναι ολοκληρωμένη και όχι μισή». Τονίζει μάλιστα πως «ο σεβασμός στον πολιτικό αντίπαλο δεν είναι αντίθετος με τη μαχητικότητα που απαιτεί η υπεράσπιση του δίκαιου των πολλών.

Πολλές φορές μάλιστα, κάνοντας το αντίθετο, δίνεται η ευκαιρία του αντιπερισπασμού στη Νέα Δημοκρατία από τις άδικες πολιτικές που εφαρμόζει. Και γι’ αυτούς τους λόγους – και το έχω πει πολλές φορές δημόσια – διαφωνούσα πάντα με τον Παύλο Πολάκη»

Παράλληλα όμως η Όλγα Γεροβασίλη αναφέρεται και στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως «για να έχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, πρέπει σύντομα να ξέρουμε πάνω σε ποια βάση θα συζητήσουμε». Επίσης αναφερόμενη στις προτάσεις Κασσελάκη για την κατάργηση Πολιτική Γραμματείας και Κεντρικής Επιτροπής όπως και τις αλλαγές στις οργανώσεις μελών σημειώνει πως «στην τελευταία Κεντρική Επιτροπή ακούσαμε μόνο κάποιες ιδέες – και όχι προτάσεις – από τον Πρόεδρο, στις οποίες, όμως, φαίνεται να μην επιμένει ούτε ο ίδιος».

Η Όλγα Γεροβασίλη όμως ασκεί κριτική και στην συζήτηση που άνοιξε στον ΣΥΡΙΖΑ για «μαύρα λεφτά» τονίζοντας πως αυτή «πλήγωσε τους ψηφοφόρους, τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

“Κυβερνήσαμε τεσσεράμισι χρόνια, βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια, ρυθμίσαμε το δημόσιο χρέος και αφήσαμε στα δημόσια ταμεία αποθεματικό 37 δισ. ευρώ. Πολλά μπορεί να μας καταλογίσει κανείς, αλλά την εντιμότητά μας δεν διανοήθηκαν να τη θίξουν ούτε οι πολιτικοί μας αντίπαλοι”.

Θυμίζει επίσης πως «ο Αλέξης Τσίπρας παρέλαβε ένα μικρό κόμμα του 5% και τέταρτο στην κατάταξη και παρέδωσε ένα μεγάλο κόμμα στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έχοντας κυβερνήσει κι έχοντας καταγράψει ποσοστά του 36% και του 32%. Παρέλαβε ένα κόμμα με δάνειο άνω των 7 εκατ. ευρώ και παρέδωσε ένα κόμμα με μηδενικές οφειλές σε τράπεζες, εργαζόμενους, εφορία και ασφαλιστικά ταμεία, με ιδιόκτητο το κτίριο των γραφείων μας χωρίς βάρη και προσημειώσεις».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως έχει και η τοποθέτηση της υπέρ της ενιαίας έκφρασης της κεντροαριστεράς. Η αντιπρόεδρος της Βουλής σημειώνει πως «Η πιο δύσκολη υπόθεση είναι η υπέρβαση του εγωισμού της περιχαράκωσης υπέρ του “μαζί” της συνεργασίας». Μάλιστα αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο συζήτησης και με την Νέα Αριστερά, παρά το ότι ασκεί κριτική στις επιλογή των στελεχών αυτών να αποχωρήσουν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως σχολιάζει «η ιστορία της Αριστεράς είναι γεμάτη διασπάσεις. Αλλά ούτε ο Συνασπισμός θα υπήρχε με το βλέμμα στο 1968 ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με το βλέμμα στο 2010. Βέβαια εδώ, η εμπειρία της διάσπασης είναι πολύ πρόσφατη και στις ευρωεκλογές η κοινωνία δεν την επιδοκίμασε, ως μια επιλογή κατακερματισμού την ώρα που το ζητούμενο είναι η συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων. Εν πάση περιπτώσει, οι συγκλίσεις είναι σύνθετες διαδικασίες και πολλές φορές απαιτείται χρόνος για την κατάλληλη αποτίμηση και την ανάπτυξη σχέσεων εμπιστοσύνης. Το επόμενο διάστημα θα κληθούν όλοι να τοποθετηθούν καθαρά και με σαφήνεια».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα