Όλο το παρασκήνιο για την ΕΡΤ με Κωνσταντοπούλου – Παππά

Όλο το παρασκήνιο για την ΕΡΤ με Κωνσταντοπούλου – Παππά

Τη στιγμή που το Μέγαρο Μαξίμου αρνείται να σχολιάσει την Πρόεδρο της Βουλής η εικόνα που δίνεται προς τα έξω είναι ότι η σχέση που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των δυο πλευρών δεν είναι εύκολη εξαιτίας μίας σειράς από χειρισμούς της Ζωής Κωνσταντοπούλου

Από το ζήτημα με τους βουλευτές της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, την ομάδα των αντιεξουσιαστών που μπήκαν στο προαύλιο της Βουλής, τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας και του προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, αλλά και το περιστατικό με τον αστυνομικό στα λουλουδάδικα φαίνεται πως έχει προκληθεί ένα κλίμα που καθόλου ευχάριστο δεν είναι για καμία πλευρά.

Το Μέγαρο Μαξίμου, πάντως εμμένει και διαψεύδει κάθε πληροφορία για δυσαρέσκεια προς την πλευρά της προέδρου της Βουλής.

Το θέμα της ΕΡΤ φέρεται να αποτέλεσε μια νέα εστία σύγκρουσης, αυτή τη φορά μεταξύ του Νίκου Παππά και της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Το παρασκήνιο είναι έντονο με τον υπουργό Επικρατείας, σύμφωνα με πληροφορίες, να ζητά μέσω μηνύματος, αλλά και επιστολής από την Ζωή Κωνσταντοπούλου, πριν από 15 ημέρες να συγκληθεί η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής με αντικείμενο τη γνωμοδότηση για το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΤ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ζωή Κωνσταντοπούλου μόλις την Τετάρτη, μέσω του κοινοβουλευτικού προγραμματισμού όρισε τελικά την ημερομηνία σύγκλισης της επιτροπής για την Πέμπτη. Η επιλογή αυτή φαίνεται να μην άρεσε στον υπουργό Επικρατείας, ο οποίος στις 10 το πρωί της ίδιας ημέρας αναχωρούσε με την Ελληνική αποστολή για τη Σύνοδο Κορυφής στη Λετονία.

Καλά ενημερωμένες πηγές κάνουν λόγο για νέα επικοινωνία του Νίκου Παππά με την Ζωή Κωνσταντοπούλου, με σκοπό την  πραγματοποίηση μιας σύντομης συνεδρίασης την Πέμπτη το πρωί, προκειμένου ο υπουργός Επικρατείας να προλάβει την πτήση με το C-130. Τελικά ο Νίκος Παππάς, μέσω επιστολής, ζήτησε την αναβολή της συνεδρίασης για την ερχόμενη εβδομάδα (σχετικό έγγραφο).

Αυτό που φαίνεται να προβληματίζει το Μέγαρο Μαξίμου είναι πως βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από την αρμόδια επιτροπή έχουν ήδη δείξει την διαφωνία τους με την επιλογή του Λάμπη Ταγματάρχη για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου. Ανάμεσα σε αυτούς ενστάσεις φέρεται να εκφράζει και η Πρόεδρος της Βουλής.

Την εξαίρεσή του, άλλωστε ζήτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Θανάσης Πετράκος

Κύκλοι πάντως της πρόεδρου της Βουλής, αρνούνται πως έχει προκληθεί κάποιο επεισόδιο, τόσο στο προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας με τον πρωθυπουργό την Τρίτη για τα ταμειακά διαθέσιμα, όσο και με τον Νίκο Παππά για το θέμα της ΕΡΤ.

Αυτό που τόνιζε αργά το βράδυ της Πέμπτης η Ζωή Κωνσταντοπούλου στη Βουλή είναι ότι η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας θα γίνει κανονικά. Όταν ρωτήθηκε η ίδια τι θα πράξει απάντησε με νόημα, πως «ο καθένας κάνεις τις επιλογές του και έχει τη συνείδησή του ήσυχη», αφήνοντας με αυτό τον τρόπο όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για την ψηφοφορία της Δευτέρας.

Και μπορεί η επιτροπή να έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα, όμως από τη μια η τακτική «τρεναρίσματος» της διαδικασίας που φαίνεται να έγινε και από την άλλη το ενδεχόμενο να υπάρχουν απώλειες στην ψηφοφορία για την κυβέρνηση, αναμένεται να προκαλέσουν νέους τριγμούς στις εσωκομματικές ισορροπίες.

Την Πέμπτη το Προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ήρθε με μια ανακοίνωσή του να στηρίξει την Ζωή Κωνσταντοπούλου τονίζοντας πως «κάποια ΜΜΕ επικεντρώνουν σε δήθεν διάφορες αποκαλυπτικές ειδήσεις που επιχειρούν να προβάλουν ένα κλίμα αντιπαράθεσης μεταξύ της κυβέρνησης, του προεδρείου της ΚΟ και της προέδρου της Βουλής, γύρω από ζητήματα επικαιρότητας.»

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα