Ολοκληρώθηκε η διυπουργική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών

Ολοκληρώθηκε η διυπουργική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συνομιλεί με τον κοινοτικό επίτροπο για θέματα Μετανάστευσης Δημήτρη Αβραμόπουλο στην συνάντηση τους την Μεγ. Τρίτη 7 Απριλίου 2015, στο Μέγαρο Μαξίμου. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Ευρωκίνηση

Ο πρωθυπουργός συγκάλεσε έκτακτη διυπουργική σύσκεψη στο Μαξίμου με θέμα την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών. Στη συζήτηση παρευρέθηκαν αξιωματικοί του λιμενικού, αλλά και εκπρόσωπος της Κομισιόν

Ολοκληρώθηκε η έκτακτη διυπουργική σύσκεψη στο Μαξίμου για τη μεταναστευτική πολιτική στον απόηχο και των δηλώσεων της Τασίας Χριστοδουλοπούλου που προκάλεσαν σωρεία πολιτικών αντιδράσεων.

Σημειώνεται ότι στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα παραμένει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης.

“Δεν υπάρχουν πλέον μετανάστες, όλοι όσοι εισέρχονται στη χώρα μας είναι πρόσφυγες” τόνισε στον σταθμό μας η κ. Χριστοδουλοπούλου. “Όλοι είναι πρόσφυγες, και τους βλέπουμε επειδή λιάζονται” σημείωσε η υπουργός, προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συγκάλεσε εκτάκτως τους αρμόδιους υπουργούς και αξιωματούχους του λιμενικού με στόχο να συζητήσουν την κατάρτιση του σχεδίου για την αντιμετώπιση του θέματος.

Στην διυπουργική που ξεκίνησε στο Μαξίμου στις 14.00 το μεσημέρι συμμετείχαν οι αναπληρωτές υπουργοί Μεταναστευτικής πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου, Προστασίας του πολίτη Γιάννης Πανούσης και Ναυτιλίας Θόδωρος Δρίτσας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης οι Αθανασόπουλος Αθανάσιος, ναύαρχος Λιμενικού και Πατρινός Νικόλαος, υπαρχηγός Β’ Λιμενικού. Από τη κυβέρνηση επικοινωνούν επίσης πως έχει κληθεί και ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος τον οποίο θα εκπροσωπήσει ο κ. Καλογερόπουλος Αριστείδηςειδικός σύμβουλος του Επιτρόπου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα