Οργή Σαμαρά για απόφαση Βρετανικού Μουσείου: Η Ιστορία και ο πολιτισμός μας δεν τεμαχίζονται, δεν δανείζονται και δεν παραχωρούνται!

Οργή Σαμαρά για απόφαση Βρετανικού Μουσείου: Η Ιστορία και ο πολιτισμός μας δεν τεμαχίζονται, δεν δανείζονται και δεν παραχωρούνται!
Meeting between the greek prime minister Antonis Samaras and his austrian counterpart Heinz Fischer, in Athens, Oct. 22, 2014 / , , 22 ., 2014 Nick Paleologos / SOOC

Παρέμβαση του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά για την απόφαση του Βρετανικού Μουσείου να "δανείσει" ένα από τα γλυπτά του Παρθενώνα σε έκθεση στην Αγία Πετρούπολη

Προκλητική χαρακτηρίζει ο πρωθυπουργός, Αντ. Σαμαράς, την απόφαση του Βρετανικού Μουσείου να «δανείσει» ένα από τα γλυπτά του Παρθενώνα σε έκθεση στην Αγία Πετρούπολη.                            

“Προκαλεί τον Ελληνικό λαό η απόφαση του Βρετανικού Μουσείου να «δανείσει» ένα από τα γλυπτά του Παρθενώνα σε έκθεση στην Αγία Πετρούπολη”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος τονίζει πως “το τελευταίο μέχρι σήμερα Βρετανικό δόγμα περί «αμετακίνητων» γλυπτών του Παρθενώνα  παύει να ισχύει. Όπως καταρρίφθηκε με τη λειτουργία του Μουσείου της Ακρόπολης και το άλλο «επιχείρημά» τους, αυτό της έλλειψης ανάλογου χώρου που θα μπορούσε να τα φιλοξενήσει”.

“Ο Παρθενώνας και τα γλυπτά του υπήρξαν αντικείμενο λεηλασίας. Η αξία των γλυπτών είναι ανεκτίμητη”, προσθέτει και σημειώνει: “Οι Έλληνες είμαστε ταυτισμένοι με την Ιστορία και τον πολιτισμό μας! Τα οποία δεν τεμαχίζονται, δεν δανείζονται και δεν παραχωρούνται!”.

Διαβάστε ακόμα: Ντόροθι Κινγκ προς Βρετανούς: Προσβολή κατά της Ελλάδας και υποκρισία ο δανεισμός των Γλυπτών

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα