Ως ‘όπλο της διαπραγμάτευσης’ εκλαμβάνει η κυβέρνηση τις κινητοποιήσεις

Ως ‘όπλο της διαπραγμάτευσης’ εκλαμβάνει η κυβέρνηση τις κινητοποιήσεις
Αεροφωτογραφιές απο την συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Συντάγματος,στα πλαισια της 24ωρης Γενικής απεργίας της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ,Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016 (EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

«Η κυβέρνηση ειρωνεύεται την κοινωνία» σχολίασε η ΝΔ. Το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι προεξόφλησαν κατάρρευση του κυβερνητικού συνασπισμού

Ικανοποιημένη παρά τον όγκο των διαδηλώσεων κατά του ασφαλιστικού εμφανίζεται η κυβέρνηση και υποστηρίζει ότι οι μαζικές κινητοποιήσεις δεν την αποσταθεροποιούν αλλά αντίθετα ενισχύουν τη διαπραγματευτική της δύναμη στο εξωτερικό.

«Οι κινητοποιήσεις δεν είναι ανωμαλία, αλλά όπλο στη φαρέτρα της διαπραγμάτευσης» είπε από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, σχολιάζοντας τις μαζικές διαδηλώσεις και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «δεν μπορεί να καταλάβει» τη σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με τους πολίτες.

Σε αντίστοιχο μήκος κύματος η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση δεν είναι εχθρός των πολιτών αλλά σύμμαχος τους στην προσπάθεια να αποκρούονται οι παράλογες απαιτήσεις νεοφιλελεύθερων κέντρων». Διαβεβαίωσε, μάλιστα, ότι η κυβέρνηση είναι «στέρεη και συμπαγής». Εξαπέλυσε, όμως, και επίθεση κατά μερίδας συνδικαλιστών κάνοντας λόγω για «εργατοπατέρες του ΝΑΙ» που είχαν αποδεχτεί το σχέδιο Γιούνκερ αλλά τώρα διαδηλώνουν κατά των μέτρων.

Η αντιπαράθεση ξέσπασε στη Βουλή όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, στηλίτευσε την στήριξη που παρέσχε ο ΣΥΡΙΖΑ στις κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό λέγοντας ότι ουσιαστικά αποτελούν κοροϊδία για την κοινωνία. «Σταματήστε να ειρωνεύεστε την ελληνική κοινωνία» είπε ο κ. Δένδιας προς την κυβέρνηση και την κάλεσε να αποκτήσει την «ιδιοκτησία» του Μνημονίου και να αρχίσει να υπερασπίζεται τα μέτρα που αυτό περιλαμβάνει. Χαρακτήρισε, μάλιστα, «σχιζοειδή» κατάσταση να υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τις διαδηλώσεις εναντίον των μέτρων που προωθεί η ίδια η κυβέρνησή του.

Από την πλευρά τους ο Ανδρέας Λοβέρδος του ΠΑΣΟΚ και ο Χάρης Θεοχάρης του Ποταμιού ουσιαστικά προεξόφλησαν ότι η κυβέρνηση θα καταρρεύσει υπό την πίεση των αντιδράσεων για το ασφαλιστικό. «Η ιδεολογική κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί τώρα και στην πολιτική κατάρρευσή του» είπε ο κ. Λοβέρδος ενώ ο κ. Θεοχάρης προέβλεψε ότι η κοινωνία θα «διώξει την κυβέρνηση» και θα καταρρεύσουν οι αυταπάτες του ΣΥΡΙΖΑ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα