Όχι της ΝΔ στην τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες. Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και για τα σποτάκια κατά των καναλιών

Όχι της ΝΔ στην τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες. Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και για τα σποτάκια κατά των καναλιών
Discussion and vote at the greek parliament`s plenum regarding the second part of the multi-bill that will law the preconditioned acts required for a new financial agreement. In Athens, on July 22, 2015 Menelaos Myrillas / SOOC

Προσβολή της ελευθεροτυπίας και φασίζουσα νοοτροπία κατήγγειλαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με αφορμή τα σποτ. «Υπάρχουν "δημοσιογράφοι" που δεν αξίζουν το όνομά τους» απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση μεταξύ της κυβέρνησης και του ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για το θέμα της αδειοδότησης των καναλιών καθώς η Συγγρού διεμήνυσε στην κυβέρνηση «να μην τολμήσει» να φέρει τροπολογία για τις άδειες και άσκησε σκληρή κριτική στα σποτάκια του ΣΥΡΙΖΑ που στοχοποιούν συγκεκριμένους τηλεοπτικούς παρουσιαστές για τη στάση τους υπέρ του «ναι» στο δημοψήφισμα.

«Θα τα πούμε την Παρασκευή αν τολμήσετε να φέρετε την τροπολογία» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, από το βήμα της Βουλής προαναγγέλλοντας ότι το κόμμα του δεν προτίθεται να στηρίξει τη ρύθμιση για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού. Ο κ. Δένδιας άσκησε, όμως, και κριτική στα «σποτάκια» που προβλήθηκαν στην επετειακή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για τον ένα χρόνο διακυβέρνησης και παρουσίασαν παλαιά στιγμιότυπα από αντιπαραθέσεις τηλεοπτικών παρουσιαστών με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κυρίως για το δημοψήφισμα.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ στρέφεται κατά της ελευθεροτυπίας» είπε ο κ. Δένδιας. Σκληρότερη επίθεση κατά της κυβέρνησης άσκησε, όμως, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος μίλησε για «φασίζουσα» και «σταλινική» νοοτροπία και χαρακτήρισε «πολιτική αλητεία» την αναπαραγωγή στιγμιότυπων από τα κανάλια. Ο κ. Λοβέρδος ζήτησε, ταυτόχρονα, να πληροφορηθεί το περιεχόμενο της τροπολογίας για τις άδειες των καναλιών.

Την προβολή των σποτ υπερασπίστηκε από την πλευρά του ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας ο οποίος υπογράμμισε ότι «είναι καταγεγραμμένη η συμπεριφορά των συστημικών μέσων και συγκεκριμένων δημοσιογράφων που λειτούργησαν με συγκεκριμένο τρόπο καθώς και των δημοσκοπήσεων. «Δεν γίνεται η δημοσιογραφία να είναι κατευθυνόμενη» πρόσθεσε. Σε υψηλότερους τόνους η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη κάλεσε τον κ. Λοβέρδο να ανακαλέσει τις αναφορές του περί φασισμού και σταλινισμού.

Κατηγόρησε μάλιστα τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ότι στηρίζουν τα συστημικά Μέσα Ενημέρωσης μπλοκάροντας το ΕΣΡ «για να μην μπει τάξη μετά από 25 χρόνια». Υπερασπίστηκε μάλιστα τα σποτάκια του ΣΥΡΙΖΑ επικαλούμενη «παραποιημένα στοιχεία και δημοσιογράφους που δεν αξίζουν το όνομά τους». «Τρομοκρατούσαν τον κόσμο με ψευδή στοιχεία και στημένες εικόνες με τη δική σας συνέργεια» είπε η κυρία Βάκη απευθυνόμενη στα έδρανα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.(Φωτογραφία: Sooc.gr)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα