‘Όχι’ της ΝΔ στο νομοσχέδιο για την παραγωγή φαρμακευτικής κάνναβης

‘Όχι’ της ΝΔ στο νομοσχέδιο για την παραγωγή φαρμακευτικής κάνναβης
Φωτογραφία αρχείου Ευρωκίνηση

Η αξιωματική αντιπολίτευση καταγγέλλει ότι το νομοσχέδιο αποτελεί συγκεκαλυμμένη προσπάθεια νομιμοποίησης της ευφορικής χρήσης της κάνναβης. Αύριο στη Βουλή η ακρόαση φορέων όπου έχει προσκληθεί και ο Γ. Παπανδρέου

Την καταψήφιση του νομοσχεδίου που επιτρέπει για πρώτη φορά στην Ελλάδα την παραγωγή φαρμακευτικής κάνναβης με σκοπό την αντιμετώπιση ανίατων ασθενειών αποφάσισε η ΝΔ.

Οι βουλευτές της ΝΔ που μετέχουν στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής αποφάσισαν σήμερα -μετά από σύσκεψη στο κοινοβούλιο- να καταψηφίσουν το σχετικό νομοσχέδιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες το «όχι» των βουλευτών της ΝΔ ήταν σχεδόν ομόφωνο καθώς οι περισσότεροι που πήραν το λόγο εκτίμησαν ότι, παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού, το νομοσχέδιο αποτελεί συγκεκαλυμμένη προσπάθεια (παράθυρο όπως λένε) να νομιμοποιηθεί η ευφορική χρήση της ινδικής κάνναβης στην Ελλάδα.

Η συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου έχει αρχίσει ήδη στις επιτροπές της Βουλής. Στην πρώτη συνεδρίαση ο εισηγητής της ΝΔ Κ. Βλάσσης εξέφρασε επιφύλαξη για τη θέση του κόμματος. Αύριο πάντως πραγματοποιείται η ακρόαση των αρμόδιων φορέων όπου έχει κληθεί να τοποθετηθεί και ο Γιώργος Παπανδρέου. Ο πρώην πρωθυπουργός είναι από τους πρώτους πολιτικούς στην Ελλάδα που έχουν ταχθεί υπέρ της χρήσης της φαρμακευτικής κάνναβης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα