ΣΥΡΙΖΑ: Αδειάζει τον Π. Παππά για το θέμα του στρατιώτη – “Δεν μας εκφράζει η θέση του”

Διαβάζεται σε 3'
ΣΥΡΙΖΑ: Αδειάζει τον Π. Παππά για το θέμα του στρατιώτη – “Δεν μας εκφράζει η θέση του”
Συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, στην Αθήνα, Σάββατο, 6 Ιουλίου 2024 ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

O ΣΥΡΙΖΑ αποδοκίμασε τον Πέτρο Παππά που ζήτησε δημοσίως τιμωρία του φαντάρου που μίλησε δημοσίως για το παλαιστινιακό ζήτημα.

Σε δημόσια αποδοκιμασία του Πέτρου Παππά αναγκάστηκε να προχωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ την Τρίτη το πρωί.

Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή τη Δευτέρα και κληθείς να σχολιάσει τη δημόσια ομιλία ενός φαντάρου για το παλαιστινιακό και όσα γίνονται στη Γάζα είπε τα μάλλον αδιανόητα για βουλευτή της Αριστεράς:

“Είναι επίκινδυνα αυτά τα πράγματα. Ο στρατός έχει κανόνες. Δεν νοείται άνθρωπος που υπηρετεί τη θητεία του να συμμετέχει σε κάτι τέτοιο. Δεν είναι διαπραγματεύσιμο καν. Δεν νοείται τέτοιου είδους πολιτικοποίηση. Φαντάζομαι ότι θα υπάρξει ποινή” τόνισε χαρακτηριστικά.

Δείτε στην αρχή του video

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή της υπογράμμισε τα προφανή: Οι δηλώσεις του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Π. Παππά σχετικά με τον στρατιώτη που συμμετείχε σε αντιπολεμική εκδήλωση, δεν εκφράζουν επ’ ουδενί τρόπο τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Στη χώρα μας, οι κληρωτοί δεν στερούνται των πολιτικών τους δικαιωμάτων, κατά τη διάρκεια της θητείας τους.

Η συμμετοχή στρατιωτών σε πορείες, με κορυφαίο παράδειγμα αυτή του Πολυτεχνείου, αποτελεί πράξη τεράστιου ηθικού πολιτικού και ιστορικού συμβολισμού, εδώ και δεκαετίες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, και συνολικά η Αριστερά βρίσκεται διαχρονικά στην πρώτη γραμμή του κινήματος για τα δικαιώματα των στρατευμένων.

Μετά το σάλο, ο κ. Παππάς επιχείρησε να απαντήσει χωρίς όμως να αλλάξει κάτι επί της ουσίας των λεγομέων του. Αντίθετα, προτίμησε να επιτεθεί στο γραφείο τύπου του κόμματός του.

Αναλυτικά έγραψε

Σε μεταμεσονύκτια ανακοίνωση του, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, διαστρεβλώνει τα όσα είπα σχετικά με ομιλία κληρωτού στρατιώτη σε εκδήλωση για την σύρραξη στην Παλαιστίνη. Επί λέξη, στην συνέντευξη μου ανέφερα “Αυτά είναι επικίνδυνα πράγματα. Κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να έχει τη γνώμη του, την πεποίθησή του, να συμμετέχει στις πορείες του κόμματος, που ενδεχομένως ανήκει αλλά από κει και πέρα ο στρατός έχει συγκεκριμένους κανόνες. Δεν νοείται ένας άνθρωπος ο οποίος υπηρετεί τη θητεία του, με τη στολή, να συμμετέχει σε κάτι τέτοιο, μιλώντας εξ ονόματος του στρατού.” Ρωτώ το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και όσους αυτό εκφράζει: Τι θα συνέβαινε αν ο εν λόγω στρατευμένος εξέφραζε τις αντίθετες απόψεις μιλώντας εξ ονόματος όλων των νεων στρατευμένων; (γιατί αυτό είπε ο εν λόγω στρατευμένος).

Δέχεται το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ότι δικαιούται το οποιοδήποτε μεμονωμένο στέλεχος των ενόπλων δυνάμεων, φορώντας στολή, να μιλά εξ ονόματος όλων των στρατευμένων για μια διεθνή πολεμική σύρραξη έχοντας επιθετική ρητορική εναντίον άλλων κρατών; Συμφωνεί το γράφειο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ότι κάτι τέτοιο είναι επικίνδυνο και χρήζει πειθαρχικής τιμωρίας του όποιου στελέχους των ενόπλων δυνάμεων προβαίνει σε τέτοιες ενέργειες ή όχι;

Επίσης οφείλω να σημειώσω τα εξαιρετικά γρήγορα αντανακλαστικά στην αντίδραση του γραφείου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και των όποιων εκφραστών του. Μακάρι να επεδείκνυαν τα ίδια αντανακλαστικά στο να βρεθεί εγκαίρως χωρος για το επικείμενο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα