Παλιό ΠΑΣΟΚ ορθόδοξο: Πώς θα πάρει το Κίνημα τα σκήπτρα της χώρας

Παλιό ΠΑΣΟΚ ορθόδοξο: Πώς θα πάρει το Κίνημα τα σκήπτρα της χώρας

"Παλιό ΠΑΣΟΚ Το Ορθόδοξο ή Θάνατος". Επιστολή - απάντηση των διαχειριστών στον Θανάση Χειμωνά. Ποιες είναι οι κύριες θέσεις της παλαιοσοσιαλιστικής σελίδας στο Facebook, που κερδίζει συνεχώς νέους φίλους

O γραμματέας Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ, Θανάσης Χειμωνάς, δημοσίευσε κείμενο του με το οποίο χαρακτηρίζει τη σελίδα του Facebook, Παλιό ΠΑΣΟΚ – Το Ορθόδοξο, ως “τάση” εντός του κόμματος.

Οι υπεύθυνοι της σελίδας απέστειλαν απάντηση – επιστολή τους σήμερα στο NEWS 247 με την οποία απαντούν στον κ. Χειμωνά. Καυτηριάζουν το γεγονός πως το ΠΑΣΟΚ “ξέχασε” προσφάτως τα γενέθλια του Ανδρέα Παπανδρέου και αρνούνται τον ρόλο του “ρυθμιστή” τον οποίο επικαλείται ο γραμματέας Πολιτισμού του Κινήματος.

“Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να επανακτήσει την ψυχολογία και τη ρητορική του νικητή”, τονίζουν και κάνουν λόγο για σχέδιο σωτηρίας στο οποίο δεν χωρούν “εμμονικές νομισματικές προτιμήσεις”.

Έργο μας είναι η ριζοσπαστική έκφραση του αντιδεξιού και αντινεοφιλελεύθερου βραχίονα του Κινήματος” αναφέρουν και ζητούν άμεσα “Διαχωρισμό Κράτους – Εκκλησίας”, κάνοντας ξεκάθαρες τις θέσεις τους.

Οι διαχειριστές της σελίδας είχαν υποσχεθεί άλλωστε από χθες απάντηση στον κ. Χειμωνά, ο οποίος σχολίασε με χιούμορ, όπως θα δείτε παρακάτω:

Η επιστολή – απάντηση αναλυτικά:

“Με τον γραμματέα Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ, Θανάση Χειμώνα, οι δρόμοι μας  έχουν διασταυρωθεί ξανά προσφάτως.  Στις 14 του Φλεβάρη σήκωσε άρθρο με τίτλο  “Μεταρρυθμιστικό ΠΑΣΟΚ ή Παλιό ΠΑΣΟΚ – Το Ορθόδοξο;”, προβαίνοντας σε μία πολιτική ανάλυση αναφορικά με τον “ρυθμιστικό ρόλο” του κόμματος της Φώφης Γεννηματά, με όποια ονομασία κι αν αυτό κατέβει στις επόμενες Εθνικές εκλογές.

Η σελίδα μας συσπειρώνει καθημερινά εκατοντάδες συμπατριώτες μας, νοσταλγούς της σοσιαλιστικής Χρυσής Εποχής που εγκαθίδρυσε ο Ηγέτης Ανδρέας Παπανδρέου -την επέτειο των γενεθλίων του οποίου ξέχασαν προκλητικά στη Χαριλάου Τρικούπη τις προάλλες! Είναι πασίδηλο ότι οι αναρτήσεις μας αποτελούν αντικείμενο εμβριθούς ανάλυσης από δημοσιογράφους και πολιτικούς. Αποφασίσαμε να σπάσουμε τη σιωπή μας (για ακόμα μία φορά) απαντώντας στο νεαρό, φερέλπιδα πολιτικό.

1) Η ιδιοσυγκρασία και η ψυχολογία του «ρυθμιστή» πρέπει εδώ και τώρα να αποτιναχτεί από τη ρητορική των στελεχών του Κινήματος. Δε μπορεί από τη μία να αποκαλεί τους ΑΝΕΛ παρακλάδι του ΣΥΡΙΖΑ και την ίδια στιγμή -για τον ίδιο ακριβώς ρόλο- να αποκαλεί το ΠΑΣΟΚ ρυθμιστή των επόμενων εκλογών (λέγε με τον πρόθυμο ακόλουθο της εκάστοτε κυβέρνησης). Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να επανακτήσει την ψυχολογία και τη ρητορική του νικητή. Με μεγάλη μας χαρά είδαμε το πρώτο από τα αιτήματα  της επιστολής που αποστείλαμε στην κα. Γεννηματά  να παίρνει σάρκα και οστά μόλις λίγες ώρες αργότερα, ένα γαϊτανάκι γεγονότων που σχολιάστηκε και από  ξένα Μέσα, πλην όμως απομένουν πολλά ακόμα βήματα να γίνουν με όλους τους Μεγάλους Παλαιούς συντρόφους και συντρόφισσες για την πραγματική αλλαγή κλίματος εντός της ελληνικής κοινωνίας.

2) Η θέση του ΠΑΣΟΚ – αν επιθυμεί να επανακτήσει τα σκήπτρα της χώρας – δε μπορεί να είναι μονοσήμαντα με τις δυνάμεις των λεγόμενων «ευρωλιγούρηδων». Εδώ ηχούν στα αυτιά μας τα λόγια του μεγάλου Ηγέτη περί Λαϊκής Κυριαρχίας και Εθνικής Ανεξαρτησίας. Το ΠΑΣΟΚ οφείλει να εξετάσει ρεαλιστικά την κατάσταση εντός και εκτός της χώρας, έτσι ώστε με νηφαλιότητα και ρεαλισμό να καταστρώσει ένα πραγματικό σχέδιο εξόδου από την κρίση, σύμφωνα με το συμφέρον της χώρας και των πολιτών της. Και σε αυτό το σχέδιο, εμμονικές νομισματικές προτιμήσεις δε χωρούν.

3) Χαιρόμαστε πολύ που ο κ. Χειμωνάς ομολογεί ότι η ρητορική της σελίδας μας αποτελεί ΤΑΣΗ στο ΠΑΣΟΚ, παραδεχόμενος μάλιστα ότι βρίσκει αρκετούς υποστηρικτές εντός του κόμματος. Έργο μας είναι η ριζοσπαστική έκφραση του αντιδεξιού και αντινεοφιλελεύθερου βραχίονα του Κινήματος. Ρωτάμε ανοιχτά τον κ. Χειμωνά: «Πότε θα κάμει Ξαστεριά;» , ως πότε θα αποστρέφεις την κεφαλή σου από τη σοσιαλιστική Παλιγγενεσία που έρχεται; Ο συγχρωτισμός και ο συναγελασμός με την επάρετη Δεξιά οδηγεί επαγωγικά στο Θάνατο του ΠΑΣΟΚ.

Κλείνοντας, επιμένουμε ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει άμεσα να επιστρέψει στις αρχές που το κατέστησαν κυρίαρχη πολιτική δύναμη, εντός και  εκτός Ελλάδας. Οι Μεγάλοι Παλαιοί σύντροφοι και συντρόφισσες να στελεχώσουν τα κομματικά μετόπισθεν και ταυτόχρονα να συντελεστεί η Αποκάλυψη της Παπανδρεϊκής Σποράς – η γενιά των 80’s & 90’s – που θα ηγηθεί της νέας Νίκης του Κινήματος. Συμπληρωματικά, προτείνουμε την προσέλκυση, από άλλους κομματικούς σχηματισμούς, στελεχών ικανών να προσδώσουν νέα δυναμική.

Δες Θανάση τις γέφυρες που έριξε ο πληγωμένος – από Ιερώνυμο και Τσίπρα – Νίκος Φίλης. Κάντε αυτή τη «μεταγραφή αεροδρομίου» και προχωρήστε άμεσα στο Διαχωρισμό Κράτους – Εκκλησίας που διακαώς επιθυμείς και επιθυμούμε.

Με εκτίμηση,

Οι πυρηνάρχες της σελίδας “Παλιό ΠΑΣΟΚ –Το Ορθόδοξο”.

Σημειώνεται πως αυτή την εποχή “τρέχει” ο διαγωνισμός σοσιαλιστικών διηγημάτων που διοργανώνει το “Παλιό ΠΑΣΟΚ – Το Ορθόδοξο” σε συνεργασία με τις Εκδόσεις iWrite. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τους υπεύθυνους της σελίδας Παλιό ΠΑΣΟΚ – Το Ορθόδοξο ([email protected]) ή με τις εκδόσεις iWrite | 2311 27 28 03 ή 21 10 12 6900)”. Αν και είναι ομολογουμένως δύσκολο να εμπνευστείτε ιστορία καλύτερη, από την παραπάνω.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα