Παναγιώτης Δουδωνής: Ο ιός της συγκάλυψης επιμολύνει κάθε θεσμό και λειτουργία του κράτους

Διαβάζεται σε 2'
Παναγιώτης Δουδωνής
Παναγιώτης Δουδωνής INTIME

Την απόφαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για το σκάνδαλο των υποκλοπών σχολίασε ο βουλευτής Επικρατείας ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Παναγιώτης Δουδωνής προειδοποιώντας την κυβέρνηση ότι “αργά ή γρήγορα θα αποκαλυφθεί η αλήθεια”.

Την απόρριψη από την κυβερνητική πλειοψηφία του αιτήματος 5 κομμάτων της αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Νέα Αριστεράς, Πλεύση Ελευθερίας) προκειμένου να κληθεί η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη μετά την ανακοίνωσή της για την απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου για το Σκάνδαλο των Υποκλοπών, σχολίασε ο βουλευτής Επικρατείας ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Παναγιώτης Δουδωνής.

Όπως ανέφερε στη δήλωσή του, “το σημερινό αρνητικό αποτέλεσμα δυστυχώς δεν εκπλήσσει κανέναν”, τονίζοντας πως “το ακόμη πιο δυστυχές είναι ότι ο ιός της συγκάλυψης επιμολύνει κάθε θεσμό και λειτουργία του κράτους”.

Ο Παναγιώτης Δουδωνής, κλείνοντας, προειδοποίησε την κυβέρνηση, αναφέροντας χαρακτηριστικά: “Για ένα, όμως, να είναι σίγουροι στην κυβέρνηση, ότι παρά τις μεθοδεύσεις τους, σε αυτή την καφκική υπόθεση, με τον αγώνα μας αργά ή γρήγορα θα αποκαλυφθεί η αλήθεια και θα αποδοθεί δικαιοσύνη”.

Νωρίτερα, στη θυελλώδη συνεδρίαση, με την αντιπολίτευση να καταγγέλλει προσπάθεια συγκάλυψης και την κυβέρνηση να εγκαλεί τα κόμματα που κατέθεσαν το αίτημα για επίθεση προς την δικαιοσύνη, σημείωσε πως “από τη στιγμή που η εισαγγελέας εκδίδει δελτίο τύπου δεν μπορεί να μην έρχεται στη Βουλή“.

Επισήμανε πολιτικά πως “παρακολουθούμενοι υπουργοί υπερασπίζουν τις παρακολουθήσεις», επαναλαμβάνοντας πως «από τη στιγμή που η κ. Αδειλίνη εκδίδει δελτίο τύπου υποχρεούται να έρθει να πει τουλάχιστον αυτά που είπε στο δελτίο τύπου και να απαντάστα ερωτήματα των βουλευτών“.

Ξεκαθάρισε ότι “δεν θέλουμε να δικάσουμε επί του πορίσματος, θέλουμε, όμως, να λάβουμε γνώση για να έχουμε κι εμείς μια εικόνα ως νομοθετική εξουσία, ως αρμόδιο όργανο σύμφωνα με το άρθρο 43Α του Κανονισμού της Βουλής“.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα