Πάνος Ρήγας: Να σοβαρευτούν και να βάλουν ένα όριο, γιατί κάνουν ζημιά στη χώρα
Τι δηλώνει ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας για "φωνές εντός και εκτός της αντιπολίτευσης που κάνουν λόγο για δραματοποίηση της κατάστασης εκ μέρους της κυβέρνησης". “Το άρθρο Σημίτη δίνει περιθώρια αμφισβήτησης της εθνικής μας κυριαρχίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων” αναφέρει , ενώ τονίζει πως η τουρκική προκλητικότητα δεν αφορά μόνο στην Ελλάδα και στην Κύπρο.
- 19 Ιουνίου 2019 07:22
“Φωνές εντός και εκτός της αντιπολίτευσης κάνουν λόγο για «δραματοποίηση» της κατάστασης εκ μέρους της κυβέρνησης. Τους καλώ να σοβαρευτούν και να βάλουν ένα όριο, γιατί κάνουν ζημιά στη χώρα. Δεν αλέθονται όλα στον μύλο της προεκλογικής σκοπιμότητας” αναφέρει χαρακτηριστικά ο Πάνος Ρήγας με δήλωση του στο news247.gr και προσθέτει “Θα ήθελα επίσης να επισημάνω ότι δεν πρέπει να δίνουμε λαβές και αναφέρομαι στο απαράδεκτο άρθρο του πρώην πρωθυπουργού, του κ. Σημίτη, γιατί δίνει περιθώρια αμφισβήτησης της εθνικής μας κυριαρχίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων”.
Ολόκληρη η δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας, Πάνου Ρήγα, στο news247.gr έχει ως εξής:
“Απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα στεκόμαστε με ψυχραιμία, αλλά και με αποφασιστικότητα που ενισχύεται από την αποτρεπτική μας ισχύ και από τον ρόλο μας σαν παράγοντα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή. Φωνές εντός και εκτός της αντιπολίτευσης κάνουν λόγο για δραματοποίησης» της κατάστασης εκ μέρους της κυβέρνησης. Τους καλώ να σοβαρευτούν και να βάλουν ένα όριο, γιατί κάνουν ζημιά στη χώρα.
Δεν αλέθονται όλα στον μύλο της προεκλογικής σκοπιμότητας. Θα ήθελα επίσης να επισημάνω ότι δεν πρέπει να δίνουμε λαβές και αναφέρομαι στο απαράδεκτο άρθρο του πρώην Πρωθυπουργού, του κ. Σημίτη, γιατί δίνει περιθώρια αμφισβήτησης της εθνικής μας κυριαρχίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.
Ο ελληνικός λαός είναι ασφαλής, η Ελλάδα είναι ασφαλής. Έχουμε ένα ισχυρό πολιτικό-διπλωματικό οπλοστάσιο και δεν είμαστε αυτοί που θα πέσουν στην παγίδα της στρατιωτικοποίησης και της κλιμάκωσης της έντασης. Πολύ περισσότερο από παλαιότερα, σήμερα έχει γίνει κατανοητό, σε επίπεδο τόσο εταίρων μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και συμμάχων μας στο ΝΑΤΟ, ποιο είναι το πραγματικό διακύβευμα.
Η τουρκική προκλητικότητα δεν αφορά μόνο την Ελλάδα και την Κύπρο, αλλά επεκτείνεται και απέναντι στο ευρωπαϊκό σύστημα ασφάλειας, ενεργειακής και μη. Η Ευρώπη και γενικότερα η Δύση δεν μπορούν να είναι όμηρος επιδιώξεων και σχεδίων της τουρκικής ομάδας εξουσίας.
Θέλουμε βέβαια η διεθνοποίηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν η Κύπρος και η Ελλάδα εξαιτίας των τουρκικών προκλήσεων να λειτουργήσει σαν παράγοντας εξομάλυνσης και εξισορρόπησης της κατάστασης και όχι κλιμάκωσης, σε ένα πεδίο, όπως είναι η ευρύτερη περιοχή της Αν. Μεσογείου ήδη φορτισμένο με εντάσεις και πολεμικές συγκρούσεις”.