Παπαδημούλης στο Bloomberg: Τα μέτρα που προτείνει το ΔΝΤ είναι χωρίς βάση

default image

Την διαφωνία του με το πακέτο νέων προληπτικών μέτρων εξέφρασε ο αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου σε δήλωσή του στο ειδησεογραφικό δίκτυο Bloomberg. "Τέτοια μέτρα θα προκαλέσουν εκ νέου ύφεση" δηλώνει ο κ. Παπαδημούλης

Μετά την ψυχρολουσία της Αθήνας, που ακολούθησε η υιοθέτηση από το Eurogroup της πρότασης του ΔΝΤ για ψήφιση προληπτικών μέτρων από την ελληνική Βουλή, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης μίλησε στο Bloomberg και σχολίασε τις αξιώσεις των εταίρων. “Τα άμεσα, πρόσθετα μέτρα που προτείνει το ΔΝΤ είναι χωρίς βάση. Τέτοια μέτρα θα προκαλέσουν εκ νέου ύφεση και θα θέσουν σε κίνδυνο τις προοπτικές ανάπτυξης” σημείωσε.

Στο προσωπικό του ιστολόγιο άλλωστε ο κ. Παπαδημούλης αναφέρεται και στα θετικά αποτελέσματα της Eurostat. Όπως λέει, παρουσιάζεται πρωτογενές πλεόνασμα 0,7% του ΑΕΠ για το 2015, όταν ο στόχος του προγράμματος που συμφωνήθηκε τον περασμένο Ιούλιο ήταν πρωτογενές έλλειμα 0,25% και οι εκτιμήσεις του ΔΝΤ μιλούσαν για έλλειμμα 0,6%.

Επιπλέον, ο ευρωβουλευτής τονίζει πως η διαφορά από το στόχο είναι της τάξης του 0,95% του ΑΕΠ, δηλαδή 1,6 δισ. ευρώ, ενώ το ΔΝΤ «έπεσε έξω» στις εκτιμήσεις του κατά 1,3% του ΑΕΠ, δηλαδή κατά 2,3 δισ. ευρώ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα