Παπαδημούλης στο Der Spiegel: Η Ευρωζώνη δεν μπορεί να περιμένει τη Γερμανία

Παπαδημούλης στο Der Spiegel: Η Ευρωζώνη δεν μπορεί να περιμένει τη Γερμανία
The Greek Finance Mininister, Euclid Tsakalotos, in the economic affairs committee of the European Parliament, in Brussels, on March 2, 2016 / , , 2 , 2016 SOOC

Ο αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου αναφέρθηκε στο θέμα της δεύτερης αξιολόγησης, αλλά και τη διευθέτηση του χρέους, τονίζοντας πως η γραμμή Σόιμπλε είναι πλέον μειοψηφική

Δηλώσεις στο ειδησεογραφικό περιοδικό «Der Spiegel» έκανε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, όπου μίλησε για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος και το ζήτημα των διαπραγματεύσεων για το χρέος. Μάλιστα στο γερμανικό περιοδικό, τονίζεται πως «ελάχιστοι γνωρίζουν τόσο καλά όσο ο Αντιπρόεδρος του ΕΚ και ιδρυτικό στέλεχος του κόμματος Δημ. Παπαδημούλης», τα ζητήματα του χρέους.

Καλούμενος να σχολιάσει την πορεία της διαπραγμάτευσης, ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, την ελάφρυνση χρέους, αλλά και για τις επενδύσεις που θα πρέπει να τη συνοδεύσουν, προκειμένου «η χώρα να βγει από το μονοπάτι της κρίσης και να δημιουργήσει σταθερότητα και ανάπτυξη».

Μέχρι το 2018, που λήγει το πρόγραμμα, η Ελλάδα θα πρέπει να σταθεί στα πόδια της. Θα πρέπει επιτέλους η χώρα και οι πολίτες, μετά από τόσα χρόνια κρίσης, να νιώσουν ότι αναπνέουν

“Μέχρι το 2018, που λήγει το πρόγραμμα, η Ελλάδα θα πρέπει να σταθεί στα πόδια της. Θα πρέπει επιτέλους η χώρα και οι πολίτες, μετά από τόσα χρόνια κρίσης, να νιώσουν ότι αναπνέουν” σημείωσε αναφορικά με την πορεία του τρίτου προγράμματος, σχετίζοντας την επιτυχία του με το θέμα του χρέους.

Η θέση του Σόιμπλε είναι μειοψηφική και πρέπει να δεχθεί την εφαρμογή της συμφωνίας για το χρέος

“Σημαντικό σε αυτή την κατεύθυνση είναι το ζήτημα του χρέους. Η Ευρωζώνη δεν μπορεί να περιμένει τη Γερμανία” ανέφερε ο κ. Παπαδημούλης και πρόσθεσε: “η θέση του Σόιμπλε είναι μειοψηφική και πρέπει να δεχθεί την εφαρμογή της συμφωνίας για το χρέος. Ο ίδιος επιθυμεί διακαώς την είσοδο του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, το οποίο με την σειρά του επιθυμεί ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, κρίνοντάς το ως μη βιώσιμο”.

Η ελάφρυνση του δημόσιου χρέους είναι απαραίτητη και συμφωνημένη, ωστόσο χρειάζεται να συνοδευτεί και από επενδύσεις

“Η ελάφρυνση του δημόσιου χρέους είναι απαραίτητη και συμφωνημένη, ωστόσο χρειάζεται να συνοδευτεί και από επενδύσεις. Ο συνδυασμός και των δύο θα τραβήξει την χώρα από το μονοπάτι της κρίσης και θα δημιουργήσει σταθερότητα και ανάπτυξη” ανέφερε επιπλέον ο αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα