Παπαδημούλης στο News247 για Brexit: Η ΕΕ χρειάζεται ανάπτυξη και όχι αιώνια λιτότητα

Παπαδημούλης στο News247 για Brexit: Η ΕΕ χρειάζεται ανάπτυξη και όχι αιώνια λιτότητα
The Greek Finance Mininister, Euclid Tsakalotos, in the economic affairs committee of the European Parliament, in Brussels, on March 2, 2016 / , , 2 , 2016 SOOC

Η αλλαγή της Ευρώπης και η οικοδόμηση μίας ενωμένης δημοκρατικής και κοινωνικής Ευρώπης πέφτει στους ώμους των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων, εκτιμά ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου

Μήνυμα αλλαγής της Ευρώπης με φρένο στην αιώνια λιτότητα στέλνει ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, ευρωβουλεύτης του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης μέσω του News247.

“Οι Βρετανοί επέλεξαν τη λογική του απομονωτισμού και της ξενοφοβίας. Κυριάρχησαν οι ιδές του κ.Φαρατζ και της κ.Λεπεν που έχουν ως ατζέντα τη διάλυση της ενωμένης Ευρώπης. Η απόφαση είναι απολύτως δημοκρατική και σεβαστή και ήδη προκαλεί αναταράξεις πριν από όλα στην ίδια τη Μ.Βρετανία αλλά και στην ΕΕ και σε όλο τον κόσμο”, σχολιάζει ο κ.Παπαδημούλης.

“Το μήνυμα είναι τόσο ισχυρό που θα ήταν επικίνδυνο και ανόητο να αγνοηθεί. Η ΕΕ πρέπει να αλλάξει ριζικά αλλιώς κινδυνεύει με αποσύνθεση και διάλυση. Χρειάζεται ανάπτυξη και όχι αιώνια λιτότητα. Ενίσχυση της συνοχής και όχι αύξηση των ανισοτήτων. Περισσότερη δημοκρατία και διαφάνεια και όχι αποφάσεις γραφειοκρατών πίσω από κλειστές πόρτες. Απέναντι στη σημερινή Ευρώπη που δεν αρέσει και παράγει ευρωσκεπτικισμό και ευρωάρνηση και στην ατζέντα της άκρας δεξιάς που στοχεύει στη διάλυση της Ευρώπης και στην επιστροφή στην περίοδο το Μεσοπολέμου, η αλλαγή της Ευρώπης και η οικοδόμηση μίας ενωμένης δημοκρατικής και κοινωνικής Ευρώπης πέφτει στους ώμους των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων και ιδιαίτερα της νέας γενιάς”, τονίζει.

“Ιδιαίτερα για την Ελλάδα αυτό που επιβάλλεται ακόμη περισσότερο είναι η πολιτική και οικονομική σταθερότητα, η συνεπής εφαρμογή όσων έχουμε συμφωνήσει με τους δανειστές και η επιτάχυνση της υλοποίησης του αναπτυξιακού σχεδίου για τη χώρα, ο ουσιαστικός ποιητικός διάλογος μακριά από εμφυλιοπολεμικούς φανατισμούς και η οικοδόμηση, παρά τις διαφορές μας, ενός ευρύτατου εθνικού μετώπου για τη διεκδίκηση της ελάφρυνσης του χρέους και χαμηλότερων πρωτογενών πλεονασμάτων από το 2018 και μετά” εκτιμά ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, βάζοντας και ένα εθνικό πλαίσιο στρατηγικής.

“Ο πανικός και οι υπερβολές των πρώτων ωρών και ημερών θα καταλαγιάσει. Αλλά η Ευρώπη πρέπει να πάρει το μήνυμα από αυτό το ηχηρό χαστούκι, ότι εάν δεν αλλάξει ουσιαστικά και γρήγορα προκειμένου να γίνει ελκυστική στους πολίτες και τις κοινωνίες, θα κινδυνεύσει από μία αποσυνθετική πολυκρίση”, καταλήγει ο κ.Παπαδημούλης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα