Παπαθεοδώρου για C4I: Το πόρισμα μιλάει για συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα, όχι εμείς

Παπαθεοδώρου για C4I: Το πόρισμα μιλάει για συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα, όχι εμείς
Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θεόδωρος Παπαθεοδώρου στη Βουλή Eurokinissi

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θεόδωρος Παπαθεοδώρου μίλησε στον Νews 24/7 στους 88,6 για την υπόθεση του C4Ι και άσκησε κριτική στους κυβερνητικούς χειρισμούς κάνοντας λόγο για λάσπη.

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θεόδωρος Παπαθεοδώρου μίλησε στον Νews 24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή Διαδρομές στην Ενημέρωση με τον Γιώργο Βούλγαρη, για την υπόθεση του C4Ι και άσκησε κριτική στους κυβερνητικούς χειρισμούς κάνοντας λόγο για λάσπη.

Για την υπόθεση του C41 και του σχετικού βουλεύματος: “Μας ενδιαφέρει όχι το διαδικαστικό αλλά τα ουσιαστικό. Ήρθε εις γνώσει των πολλών μέσω δημοσιεύματος εφημερίδας το 2017. Εκεί αναφέρεται ότι υπάρχει η παραπομπή για μη πολιτικά πρόσωπα αλλά επίσης ότι πρέπει να διερευνηθούν ευθύνες και πολιτικών προσώπων. Αυτό που είπαμε εμείς χωρίς να θέλουμε να υποκαταστήσουμε τη δικαιοσύνη και χωρίς να θέλουμε να δημιουργήσουμε κανένα ζήτημα επιλεκτικών μεταδόσεων είτε προς τη μία είτε προς την άλλη κατεύθυνση είναι γιατί το βούλευμα του συμβουλίου εφετών ενώ έπρεπε να παραπεμφθεί το 2017 στη βουλή για να συζητηθεί και η βουλή να ακολουθήσει τις διαδικασίες, δεν ήρθε. Κατά δεύτερον είπαμε ότι η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου θα πρέπει να προβεί στις άμεσες και νόμιμες ενέργειες έτσι ώστε αυτό το πόρισμα να έρθει στη Βουλή”.

Για την ανακοίνωση του γραφείου τύπου του Πρωθυπουργού που κατηγορεί το ΚΙΝΑΛ για επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας: “Δεν υπάρχει καμία επίθεση. Είναι μία μεγάλη υπόθεση το πως πρέπει να απαντήσουμε στα υπόγεια του Μαξίμου από τα οποία βγαίνουν τέρατα σε ανακοινώσεις και λάσπη. Αυτό που θα έλεγα εγώ είναι ότι δεν πρέπει η δικαιοσύνη να είναι μονόφθαλμη. Παίρνω λοιπόν τη συνέχεια των λόγων του κυρίου Παπαγγελόπουλου και λέω ότι η δικαιοσύνη δεν πρέπει να έχει επιλεκτικές στοχεύσεις αλλά να χειρίζεται όλες τις υποθέσεις με την ίδια ευθύνη.

Μας δημιούργησε μεγάλη απορία ότι το βούλευμα δεν ήρθε ποτέ στη Βουλή. Αυτό που υπονοεί το Μαξίμου είναι ότι εμείς κάνουμε μία αντεπίθεση έτσι ώστε να συμπεριληφθούν και πρόσωπα που ανήκουν στον ανώτατο πολιτειακό θεσμό σήμερα. Δεν είναι αλήθεια. Το πόρισμα αναφέρει αυτά τα πρόσωπα, όχι εμείς. Το Μαξίμου λέει ότι εμείς κάνουμε αντιπερισπασμό. Όχι”.

Για τις δηλώσεις του Δημήτρη Τζανακόπουλου την Τρίτη: “Ο κύριος Τζανακόπουλος καλό είναι να σκεφθεί ότι πριν έρθει ο φάκελος της Novartis στη Βουλή για τα 10 πολιτικά πρόσωπα, επισκέφθηκε την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και άλλαξε τρεις φορές άποψη για το τι έκανε εκεί. Είναι ο ίδιος που αναιρεί τα λεγόμενά του από τη μία μέρα στην άλλη. Την μία λέει ότι εμείς θα εξοικονομήσουμε 10000 θέσεις από την έξοδο των ιερέων από το δημόσιο, από την άλλη λέει ότι εγώ δεν το είπα ποτέ αυτό. Θα το κάνει και τις επόμενες ημέρες. Η κυβέρνηση έχει περιέλθει σε απομόνωση και αναξιοπιστία. Για τις δηλώσεις του κυρίου Μαρκογιαννάκη λέω ότι δεν συγγράψαμε εμείς το βούλευμα που μιλά για συγκεκριμένα πρόσωπα. Εμείς το αναδείξαμε και αν διαφωνεί με το βούλευμα ο κύριος Μαρκογιαννάκης πρέπει να το πει”.

Για τις δηλώσεις Γεννηματά και σχέση των Καραμανλικών με τον ΣΥΡΙΖΑ: “Η κ. Γεννηματά έχει δίκιο. Δεν είμαστε εμείς που υπερασπιστήκαμε την παραδοσιακά αντίληψη του Καραμανλισμού από τα υπουργικά έδρανα. Το έκανε η κυρία Παπακώστα και ο κύριος Παπαγγελόπουλος. Ο κ Τσίπρας αν θέλει να δει αντιπερισπασμούς να ψάξει στους Υπουργούς του οι οποίο φέρονται να κατηγορούνται από δικαστικούς λειτουργούς ότι κάποιοι από αυτούς παρενέβησαν για το ποιες υποθέσεις θα προωθηθούν και ποιες όχι. Όταν λέμε όλα στο φως εννοούμε όλα στο φως. Στην Novartis είπαμε ότι παρατηρήσαμε κατασκευασμένες μαρτυρίες. Είπαμε να έρθουν να καταθέσουν οι μάρτυρες και η κυβέρνηση αρνήθηκε”.

Για την είδηση ότι εμπλέκεται συγκεκριμένο πολιτικό πρόσωπο στην υπόθεση του C4I όπως προέκυψε σήμερα: “Να έρθει στη Βουλή αυτό το νέο στοιχείο και η δικογραφία. Με χαρά να διαβάσω το φάκελο, πιστεύω να είναι εμπεριστατωμένος, όχι όπως άλλοι που έρχονται άδειοι ή με πλαστά στοιχεία”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα