Παππάς για Μητσοτάκη: Δεν δικαιούται να συμπεριφέρεται ως κακομαθημένο παιδί

Διαβάζεται σε 2'
Νίκος Παππάς
Νίκος Παππάς EUROKINISSI

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Νίκος Παππάς, απαντώντας στη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη και τον χαρακτηρισμό του “καταδικασμένου 13-0”.

Σε τεταμένο κλίμα μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης πραγματοποιήθηκαν οι δευτερολογίες στη Βουλή, κατά τη συζήτηση για τον απολογισμό της αντιπυρικής περιόδου.

Ο κ. Μητσοτάκης αποχώρησε από την αίθουσα όταν ανέβηκε στο βήμα ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, για να επιστρέψει την ώρα της ομιλίας του κ. Ανδρουλάκη.

Ο πρωθυπουργός μάλιστα ξεκίνησε τη δευτερολογία του εξηγώντας τη στάση του αυτή και ουσιαστικά δήλωσε ότι δεν αποδέχεται ως “συνομιλητή” τον κ. Παππά, αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση.

“Απόρησαν κάποιοι γιατί δεν παρακολούθησα την τοποθέτηση του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ. Να είμαι σαφής ότι δεν αναγνωρίζω ως εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης έναν πολιτικό καταδικασμένο 13-0 για παράβαση καθήκοντος από το Ειδικό Δικαστήριο. Ούτε θα συνομιλήσω ούτε θα χαριεντιστώ μαζί του. Και αυτό επιβάλλει ο στοιχειώδης κοινοβουλευτικός αυτοσεβασμός. Προστατεύω το πολίτευμα με αυτή τη στάση”, είπε ο κ.Μητσοτάκης.

Ανταπαντώντας ο Νίκος Παππάς σημείωσε ότι «δεν αναμέναμε αυτό το θεσμικό ατόπημα» λέγοντας πως ο πρωθυπουργός «έχει ο ίδιος ιστορικό προσπαθειών ανάμειξης στο εσωτερικό άλλων κομμάτων» και «δεν δικαιούται να συμπεριφέρεται ως κακομαθημένο παιδί».

Ανέφερε πως «είναι ασεβής προς τον κανονισμό της Βουλής και το Σύνταγμα και δειλός επειδή δεν είναι στην αίθουσα να μας αντιμετωπίσει»

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα