Παππάς για Βενεζουέλα: Φτηνός αντιπερισπασμός διανθισμένος με κουτσομπολιό

Παππάς για Βενεζουέλα: Φτηνός αντιπερισπασμός διανθισμένος με κουτσομπολιό

Δεν υπήρχε τίποτα μεμπτό απάντησε στη Βουλή στον Ευαγ. Βενιζέλο που τον κατηγόρησε ότι ταξίδεψε εν κρυπτώ το 2013 στη Βενεζουέλα. Επίθεση Παππά σε Σαμαρά για ακροδεξιές αντιλήψεις.

Προσπάθεια φτηνού αντιπερισπασμού διανθισμένου με κουτσομπολιό από δημοσιεύματα καταλόγισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου που επανέφερε στη Βουλή το θέμα του ταξιδιού του στη Βενεζουέλα το 2013.

Ο κ. Παππάς επανέλαβε ότι «δεν υπάρχει απολύτως τίποτα μεμπτό» στο ταξίδι που πραγματοποίησε στη Βενεζουέλα το 2013 και επισήμανε ότι αυτό έγινε έπειτα από πρωτοβουλία και οργάνωση της Πρεσβείας της Βενεζουέλας λόγω της κυβέρνησης Σαμαρά η οποία -όπως είπε- είχε κόψει τις δυνατότητες εμπορικών σχέσεων με τη Βενεζουέλα.

Ο υπουργός ψηφιακής πολιτικής κάλεσε τον κ. Βενιζέλο που επικαλέστηκε «δημοσιεύματα» και την «περιρρέουσα ατμόσφαιρα» να εξηγήσει για τι ακριβώς κατηγορεί την κυβέρνηση. «Δεν κατάλαβα γιατί μας κατηγορείτε κύριε Βενιζέλο» τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «υπάρχουν μόνο πολιτικές σκοπιμότητες που συγκροτούν ένα φτηνό και μη χρήσιμο αντιπερισπασμό». Μάλιστα κατηγόρησε τον κ. Βενιζέλο που μίλησε για «ιδιωτικά αεροσκάφη», «τροπικά νησιά» και «πολυτελή ξενοδοχεία» και «φιλοξενίες» ότι αναφέρθηκε σε κουτσομπολιά,

Αντιλήψεις άκρας δεξιάς στην κυβέρνηση Σαμαρά

Ο κ. Παππάς εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση Σαμαρά. Ειδικότερα ανέφερε ότι αντίθετα με άλλες ευρωπαϊκές χώρες η τότε κυβέρνηση δεν επιθυμούσε εμπορικές σχέσεις με τη Βενεζουέλα. Μίλησε μάλιστα για «ιδεολογικές εμμονές» του τότε κυβερνητικού εταίρου του κ. Βενιζέλου, δηλαδή της κυβέρνησης Αντώνη Σαμαρά, που «εμφορούνταν και εμφορείται από τις αντιλήψεις της ακραίας δεξιάς».

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής σημείωσε, μάλιστα, ότι μια πτυχή του θέματος για τη Βενεζουέλα προέρχεται από τις ιδεολογικές εμμονές και αντιλήψεις της άκρας δεξιάς. Συγκεκριμένα, κατήγγειλε, το αφήγημα ότι η Αριστερά στην Ευρώπη χρηματοδοτείται “με τρόπο σκοτεινό από τη Βενεζουέλα”. Σημείωσε, μάλιστα, ότι το εν λόγω αφήγημα δεν έχει μόνο ελληνική αποτύπωση αλλά χρησιμοποιήθηκε και στην Ισπανία κατά του Podemos. Διευκρίνισε όμως ότι στην Ισπανία οι εν λόγω κατηγορίες μπήκαν στο αρχείο και μάλιστα “οι υβριστές των Podemos υποχρεώθηκαν από τα δικαστήρια να πληρώσουν πρόστιμο”.

Βενιζέλος: Κάνατε τον μεσάζοντα εν κρυπτώ

Στον αντίποδα βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος ανέφερε ότι εγείρονται ζητήματα διαφάνειας από το ταξίδι του κ. Παππά στη Βενεζουέλα το 2013. «Γιατί δεν ανακοινώθηκε το ταξίδι σας όταν ήσασταν στην αντιπολίτευση;» ρώτησε τον κ. Παππά. «Τι σημαίνει να συνυπάρχω με εκπροσώπους επιχειρήσεων ως αντιπολίτευση;» διερωτήθηκε αντίστοιχα.

Ο κ. Βενιζέλος κατήγγειλε επίσης ότι η υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας ήρθε στην Αθήνα επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και δεν ανακοινώθηκε επισήμως η επίσκεψή της. Μίλησε, μάλιστα, για καλλιέργεια και συνέχιση των σχέσεων με τη Βενεζουέλα επί ημερών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα ρώτησε αν ο επιχειρηματίας Μ. Χαλιλ ήρθε στην Αθήνα με αεροσκάφος που είχε άδεια «κυβερνητικής υπέρπτησης και προσγείωσης». Κάλεσε επίσης τον κ. Παππά να εξηγήσει γιατί συναντήθηκε με τον δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμιου που δημοσιεύματα χαρακτηρίζουν ως «δικηγόρο των offshore».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα