Παππάς: H ΝΔ διαποτίζεται από τις αποκρουστικές ιδέες του Άδωνι Γεωργιάδη

Παππάς: H ΝΔ διαποτίζεται από τις αποκρουστικές ιδέες του Άδωνι Γεωργιάδη
Κοινή συνεδρίαση των επιτροπών Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και Παραγωγής και Εμπορίου με θέμα ημερήσιας διάταξης: Επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης "Ανανέωση - τροποποίηση - κωδικοποίηση της σύμβασης περί παροχής ειδικής άδειας εκμετάλλευσης του αποκλειστικού δικαιώματος του Ελληνικού Δημοσίου στην πρόσβαση και χρήση της ονομαστικής θέσης των 39ο ανατολικώς επί της τροχιάς των τεχνητών γεωστατικών δορυφόρων της Γης και των συσχετισμένων αυτής ραδιοσυχνοτήτων τηλεπικοινωνίας δια της κατασκευής, εκτόξευσης, λειτουργίας και εμπορικής εκμετάλλευσης ενός συστήματος δορυφορικών τηλεπικοινωνιών πανελλήνιας και διασυνοριακής εμβέλειας υπό την επωνυμία ΕΛΛΑΣ SAT (HELLAS SAT)". (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) eurokinissi

Καταλόγισε στον κ. Γεωργιάδη ότι δεν έχει αποκηρύξει ακόμη τα ακροδεξιά πιστεύω του. Κατηγόρησε ΝΔ - ΔΗΣΥ πως αναπαράγουν τα επιχειρήματα των καναλαρχών κατά του διαγωνισμού. Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τον HELLAS SAT.

Διαποτισμό της ΝΔ από τις «αποκρουστικές» ιδέες που κουβαλάει μαζί του ο Άδωνις Γεωργιάδης από τη θητεία του στην ακροδεξιά κατήγγειλε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τον τηλεπικοινωνιακό δορυφόρο HELLAS SAT.

Ο κ. Παππάς  στηλίτευσε τις ύβρεις που εξαπέλυσε ο κ. Γεωργιάδης σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζοντας στον αντιπρόεδρο τις ΝΔ ότι «το έχει κάνει σύστημα να καθυβρίζει» και να «τσιρίζει». Υποστήριξε, όμως, ότι η ακραία συμπεριφορά του κ. Γεωργιάδη δεν αποκλίνει πλέον από την κεντρική γραμμή της ΝΔ. «Έχει γίνει στρατηγική επιλογή σας να ακολουθείτε όχι τον ίδιο τον κ. Γεωργιάδη αλλά τις αποκρουστικές ιδέες που κουβαλάει μαζί του από τον καιρό που θήτευε στην ακροδεξιά» τόνισε ο κ. Παππάς απευθυνόμενος στα γαλάζια έδρανα. Μάλιστα, επισήμανε ότι ο κ. Γεωργιάδης δεν έχει αποκηρύξει ακόμη το ακροδεξιό παρελθόν του. «Δεν τον έχω ακούσει τον κ. Γεωργιάδη να πει τι από αυτά – που πίστευε και υπηρετούσε την εποχή που ήταν στο ΛΑΟΣ-  άφησε στην είσοδο της ΝΔ όταν μπήκε μέσα» ανέφερε και πρόσθεσε: «αντίθετα βλέπουμε τη ΝΔ να διαποτίζεται μέρα με τη μέρα με αυτές τις αποκρουστικές ιδέες».

Ο κ. Παππάς απάντησε, όμως, και στους βουλευτές της ΝΔ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που άσκησαν κριτική στον διαγωνισμό του ΕΣΡ για τις τηλεοπτικές άδειες, ζητώντας προληπτικό έλεγχο Πόθεν Έσχες στους υποψήφιους. Συγκεκριμένα, καταλόγισε στους βουλευτές ότι «αναπαράγουν» τα επιχειρήματα που προέβαλαν οι ιδιοκτησίες των καναλιών στη διαβούλευση με το υπουργείο. Μάλιστα, επικαλέστηκε τον αντιπρόεδρο του ΕΣΡ Ροδόλφο Μορώνη ο οποίος ανέφερε ότι εάν προβλεπόταν ρητά η κατάθεση εκ των προτέρων των πόθεν έσχες των υποψηφίων τότε οι ιδιοκτήτες των καναλιών θα προσέφευγαν στο ΣτΕ ενώ τώρα που δεν προβλέπεται ετοιμάζονται να προσφύγουν με το ακριβώς αντίθετο επιχείρημα. «Έχουμε μια προσφυγή για οποιοδήποτε ενδεχόμενο» σχολίασε ο κ. Παππάς και επισήμανε ότι ο διαγωνισμός προβλέπει υποχρέωση εγγυητικής επιστολής 3,5 εκ. ευρώ και κεφάλαιο 8 εκ. ευρώ για τη συγκρότηση εταιρείας «αποδεικνύοντας ότι η προέλευση του κεφαλαίου δεν προέρχεται από παράνομες δραστηριότητες». Σημείωσε, μάλιστα, ότι κανένας δημόσιος διαγωνισμός δεν μπορεί να προβλέψει προληπτικό έλεγχο Πόθεν Έσχες για το τελικό τίμημα του διαγωνισμού. 

Το νομοσχέδιο για τον HELLAS SAT υπερψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία και τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα