Παππάς: Η Γερμανία δεν βάζει και τα δύο πόδια στην ΕΕ

Παππάς: Η Γερμανία δεν βάζει και τα δύο πόδια στην ΕΕ

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μπήκε στο πρόγραμμα όχι κατόπιν ελληνικού αιτήματος αλλά επειδή το ζήτησαν άλλες χώρες, τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς

Η Ευρώπη είναι αντιμέτωπη με τις συνέπειες της στάσης που κρατά το Βερολίνο, διότι «η Γερμανία δεν θέλει να βάλει και τα δύο πόδια στην Ευρωπαϊκή Ένωση», τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Όπως είπε ο κ. Παππάς ακόμη και εντός των θεσμών, υπάρχει διαφωνία για τα θεμελιώδη οικονομικά δεδομένα της Ελλάδας, εκτιμώντας πως το πρόγραμμα υπεραποδίδει, παρά τις πολύ δύσκολες συνθήκες».

Ο κ. Παππάς ανέφερε πως, σύμφωνα με πληροφορίες της κυβέρνησης, μόνο μία πλευρά διαφώνησε με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για το έκτακτο επίδομα προς τους συνταξιούχους. «Υπάρχει ένα συντηρητικό κόμμα στην Γερμανική κυβέρνηση, ένα αριστερό, στην ελληνική κυβέρνηση είναι αναμενόμενο να υπάρχει αντιπαράθεση».

“Εδώ είμαστε ενώπιον μιας απολύτως πολιτικής αντιπαράθεσης με τα συντηρητικά κέντρα της Ευρώπης και μάλιστα με το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας. Διότι εδώ πέρα είναι προφανές ότι και στην προηγούμενη φάση όπου αποφασίστηκε η εφάπαξ καταβολή της 13ης σύνταξης και η μείωση του ΦΠΑ στα νησιά την οποία δεν ψήφισε η ΝΔ είχαμε διαρροές και δηλώσεις που λέγανε ότι μόνο μια χώρα διαφώνησε και έβαλε θέμα ως προς την συμβατότητα αυτών των μέτρων με τα συμφωνηθέντα”.

Για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, ο υπουργός τόνισε πως “το ΔΝΤ είναι στο πρόγραμμα όχι γιατί το ζήτησε η Ελλάδα, αλλά γιατί το ζήτησαν άλλοι. Δεν έχει κάποια στρατηγική η Ελλάδα για να μείνει ή να φύγει το ΔΝΤ.  Η Ελλάδα θέλει ένα πρόγραμμα που θα βοηθήσει την οικονομία να επανορθωθεί. Δεν εγείρουμε εμείς το ζήτημα, αλλά το ίδιο το Ταμείο. Εμείς καλούμε όλα τα μέρη να μην καθυστερούν αδικαιολογήτως”.

“Οι Ευρωπαίοι πλέον δεν συζητάνε το ελληνικοί ζήτημα με όρους τρόικας μόνο, αλλά το συζητάνε και στους θεσμούς όπως το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο”, σημείωσε ακόμη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα