Παππάς: Με ΝΔ δεν θα είχαμε απόφαση για το χρέος, ούτε εφάπαξ επίδομα

Παππάς: Με ΝΔ δεν θα είχαμε απόφαση για το χρέος, ούτε εφάπαξ επίδομα

Κάλεσε την Πειραιώς να εξηγήσει τη δήλωση Γεωργιάδη υπέρ του Σόιμπλε. Διαβεβαίωσε για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού για τα κανάλια

Τη διαφορά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ από εκείνη της ΝΔ υπογράμμισε στη Βουλή ο υπουργός ψηφιακής πολιτικής Νίκος Παππάς επισημαίνοντας ότι η ΝΔ δεν θα επιτύγχανε ποτέ απόφαση απομείωσης του χρέους αφού το θεωρούσε  βιώσιμο και επίσης ότι δεν σκόπευε να στηρίξει τους αδύναμους με την καταβολή της εφάπαξ 13ης σύνταξης.

«Είναι η καλύτερη στιγμή να σκεφτεί ο λαός τι θα είχε συμβεί αν δεν είχε επέλθει η πολιτική αλλαγή» είπε ο κ. Παππάς και επισήμανε ότι η ΝΔ δεν θα μπορούσε να επιτύχει θετική απόφαση για το χρέος αφού η επίσημη θέση της ήταν πως το χρέος είναι βιώσιμο. Κάλεσε, μάλιστα, τους πολίτες να αναλογιστούν αν θα είχε ληφθεί ανάλογη απόφαση από τη ΝΔ για τη στήριξη των χαμηλοσυνταξιούχων με την καταβολή εφάπαξ 13ης σύνταξης. Επίσης υπογράμμισε ότι η ΝΔ στηλιτεύει τώρα ως υψηλό το πλεόνασμα στόχο 3,5% όταν η ίδια είχε συμφωνήσει με τους δανειστές πλεόνασμα 4,5%.

Ο κ. Παππάς καταλόγισε, μάλιστα, στη ΝΔ ότι ταυτίζεται με τους δανειστές και ζήτησε από την ηγεσία του κόμματος να πάρει θέση για την δήλωση του Αδωνι Γεωργιάδη ότι το κόμμα του θα κάνει «ό,τι μεταρρυθμίσεις ζητήσει ο Σόιμπλε και άλλες τόσες που δεν τις έχει ζητήσει». Τόνισε δε ότι αν η κυβέρνηση καταφέρει να επιτύχει την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων αυτό θα σημαίνει ότι η ΝΔ είχε στον «σκληρό δίσκο της ιδεολογίας της» την περιστολή των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Ταυτόχρονα, διαβεβαίωσε ότι θα υλοποιηθεί μέσω του ΕΣΡ ο διαγωνισμός για την αδειοδότηση των καναλιών. «Ξεκινά άμεσα κύκλος επαφών για να στηρίξουμε σε υποδομή και ανθρώπινο δυναμικό το ΕΣΡ για να υλοποιηθεί άμεσα ο διαγωνισμός. Πρέπει γρήγορα να προχωρήσουμε» τόνισε και διαβεβαίωσε ότι ο διαγωνισμός «δεν ξεκινά από μηδενική βάση».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα