Παππάς: O διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί, τα χρήματα θα εισπραχθούν

Παππάς: O διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί, τα χρήματα θα εισπραχθούν

Ονομαστική επίθεση σε Κοντομηνά, Αλαφούζου, Βαρδινογιάννη. Αντιπαράθεση με Ιασ. Φωτήλα (Ποτάμι) που είπε ότι η κυβέρνηση «θα φύγει νύχτα με περούκες»

Ρητή διαβεβαίωσεη ότι ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες θα ολοκληρωθεί παρά τις αντιδράσεις των καναλαρχών και της αντιπολίτευσης και ότι τα χρήματα θα εισπραχθούν στο ακέραιο έδωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, ο οποίος επιτέθηκε ονομαστικά στους επιχειρηματίες Δ. Κοντομηνά, Γ. Αλαφούζο και Γ. Βαρδινογιάννη χαρακτηρίζοντας «ντροπή» τους το ότι πιέζουν δημόσιους λειτουργούς.

«Και το διαγωνισμό θα ολοκληρώσουμε και τα χρήματα θα εισπράξουμε» είπε ο Νίκος Παππάς απαντώντας στο βουλευτή του Ποταμιού Ιάσωνα Φωτήλα ο οποίος προεξόφλησε ότι δεν θα εισπραχθούν τα 246 εκ. ευρώ του τιμήματος για τις τηλεοπτικές άδειες χαρακτηρίζοντας το πόσο “αέρα” . «Αυτοί που ομολόγησαν ότι έπαιρναν άδεια με αέρα αποκλείστηκαν» του απάντησε ο κ. Παππάς παραπέμπoντας στην επίμαχη δήλωση του μετόχου του MEGA Π. Ψυχάρη. Ο υπουργός Επικρατείας καταλόγισε μάλιστα στον βουλευτή ότι υποστηρίζει τους καναλάρχες. «Έχουμε κόμματα ουρές των συμφερόντων» σημείωσε.

Ο υπουργός Επικρατείας άσκησε, όμως, σκληρή κριτική και στους επιχειρηματίες που βάλλουν κατά του διαγωνισμού στηλιτεύοντας τους ονομαστικά για τις επιθέσεις που εξαπολύουν τα κανάλια τους κατά του συνηγόρου του δημοσίου για τις τηλεοπτικές άδειες Γ. Μαντζουράνη. «Είναι ντροπή του Κοντομηνά, του Βαρδινογιάννη του Αλαφούζου» είπε κάνοντας λόγο για προσπάθεια κάποιων να βρουν εξιλαστήρια στους δημόσιους λειτουργούς. «Όποιος θέλει κόντρα, εδώ ! Με την πολιτική εξουσία» προέτρεψε. Ο κ. Παππάς κατηγόρησε μάλιστα τους καναλάρχες ότι αντιδρούν γιατι δεν θέλουν να πληρώσουν. «Πώς περιμένει να γίνει υπερθεματιστής με 13 εκ. ευρώ ο κ. Βαρδινογιάννης; Ο κ. Κοντομηνάς δεν μπήκε σε κανένα τελικό πώς περιμένει να γίνει υπερθεματιστής;» διερωτήθηκε.

Δεν υπάρχουν αδειούχοι, είναι απλώς υπερθεματιστές

Αίσθηση προκάλεσε, όμως, και η αναφορά του κ. Παππά στους τέσσερις πλειοδότες τους οποίους χαρακτήρισε οριστικούς υπερθεματιστές αλλά όχι αδειούχους. «Οριστικοί υπερθεματιστές είναι αυτοί που κατέθεσαν την υψηλότερη προσφορά. Δεν είναι αδειούχοι» είπε. Διατύπωσε μάλιστα επιφυλάξεις για τα Πόθεν Έσχες και άλλων υποψηφίων φωτογραφίζοντας τον Γ. Αλαφούζο του ΣΚΑΙ. «Γράφτηκε κάπου ότι ένας από τους υπερθεματιστές δηλώνει ότι τις επόμενες δόσεις θα της καταβάλει από τα κέρδη. Δεν ξέρω τι θα γίνει, μην προτρέχετε λοιπόν. Να αφήσουμε την επιτροπή να κάνει τη δουλειά της» τόνισε. Αντέκρουσε, όμως και τις αναφορές του κ. Φωτήλα για «επενδύσεις – βοσκοτόπια» του Χρ. Καλογρίτσα επικαλούμενος ρεπορτάζ της Καθημερινής το 2014 που διαφήμιζε τη συγκεκριμένη επένδυση. «Το δημοσίευμα της Καθημερινής ντύνει τη συγκεκριμένη επένδυση με το success story του Αντώνη Σαμαρά και μιλάει για επενδύσεις έως 2 δις ευρώ» είπε.

ΝΔ: Η Βουλή δεν θα γίνει πλυντήριο των ευθυνών τους

Με ανακοίνωσή του γραφείο Τύπου απάντησε στα όσα ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας στη Βουλή η ΝΔ. “Οι τεράστιες ευθύνες της Κυβέρνησης Τσίπρα – Παππά – Καμμένου στο θέμα με τις τηλεοπτικές άδειες είναι ολοφάνερες στα μάτια των πολιτών” σημειώνουν από την Πειραιώς και συνεχίζουν. “Καθώς διάφορες πληροφορίες διακινούνται γύρω από το θέμα, θέλουμε να προειδοποιήσουμε: Να μη διανοηθεί ο κ. Παππάς να φέρει νομοθετική ρύθμιση για να καλύψει βαριές ευθύνες και σοβαρές παραλείψεις”.

Κλείνοντας, από τη Νέα Δημοκρατία τονίζουν ότι “η Βουλή δεν θα γίνει πλυντήριο των ευθυνών τους”.

Φωτήλας: Θα φύγετε νύχτα με περούκες

Στον αντίποδα ο βουλευτής του Ποταμιού Ιάσωνας Φωτήλας χαρακτήρισε το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες «παρωδία». Υποστήριξε, μάλιστα, ότι ο διαγωνισμός θα γίνει «μπούμερανγκ» για την κυβέρνηση και χαρακτήρισε ανεπαρκείς τους ελέγχους της επιτροπής που εξέτασε τα Πόθεν Έσχες των υπερθεματιστών. Προεξόφλησε, μάλιστα, ότι τα 246 εκ. ευρώ δεν θα εισπραχθούν από τα κανάλια. Ζήτησε, δε, από τον υπουργό Επικρατείας να αναλάβει προσωπικά την ευθύνη για το «φιάσκο». «Αυτή η ιστορία θα είναι η ταφόπλακα της πρώτης φοράς αριστερά. Μην πετάξετε τις περούκες. Θα σας χρειαστούν όταν φύγετε νύχτα» είπε σε υψηλό τόνο.

Ανταπαντώντας ο κ. Παππάς αποδοκίμασε την αναφορά στις περούκες κάνοντας λόγο για «εξυπνάδες». «Στις μεταμφιέσεις είστε εσείς συνηθισμένος» ειπε στον κ. Φωτήλα και του καταλόγισε ότι «μηρυκάζει» ό,τι λένε τα κανάλια. Του ζήτησε, μάλιστα, να μην προδικάζει το περιεχόμενο του πορίσματος της Τράπεζας Αττικής. «Κρατηθείτε για την Τράπεζα Αττικής, μην προτρέχετε. Από ό,τι μαθαίνω αυτά που βγάζουν μάτι είναι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ» είπε ο υπουργός Επικρατείας. «Ο κύκλος της προσπάθειας δημιουργίας εντυπώσεων τελειώνει. Ολοκληρώνεται η διαδικασία και νομίζω ότι η επόμενη μέρα της τηλεόρασης θα μας κάνει να θυμόμαστε αυτά τα επεισόδια και αυτά τα τηλεοπτικά σπαρταρίσματα με μειδίαμα. Και με λίγη πικρία για όσους από εμάς έχουν ακούσει τα εξ’ αμάξης και προσωπικά και για την οικογένειά τους» κατέληξε ο κ. Παππάς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα