Παραδοχή Βορίδη για τη συνάντηση Γεραπετρίτη – Τζανερίκου: “Ηταν επιβαλλόμενη”

Παραδοχή Βορίδη για τη συνάντηση Γεραπετρίτη – Τζανερίκου: “Ηταν επιβαλλόμενη”
Eurokinissi

"Θεμιτή και επιβαλλόμενη" χαρακτήρισε ο Μάκης Βορίδης τη συνάντηση που είχαν Γεραπετρίτης και Τζανερίκος.

Από το βήμα της Βουλής ο Μάκης Βορίδης παραδέχθηκε ότι ο Γιώργος Γεραπετρίτης συναντήθηκε με τον πρώην, πια, ανώτατο δικαστικό Χρήστο Τζανερίκο.

Αναφερόμενος στο ζήτημα, ο Υπουργός Εσωτερικών τόνισε από το βήμα της Βουλής ότι η συνάντηση έγινε “προκειμένου να συζητηθούν οργανωτικά και διαδικαστικά ζητήματα που αφορούν στην συγκεκριμένη υπόθεση και πως ήταν θεμιτή, κανονική και επιβαλλόμενη”.

Για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ ως προς την τροπολογία για το κόμμα Κασιδιάρη ο κ. Βορίδης, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε τα εξής: “Ποια είναι η βασική επιχειρηματολογία που πρόκειται να αναπτύξουν όσοι θίγονται από την ρύθμιση και από την συγκεκριμένη θωράκιση που κάνουμε; Ξέρετε τι θα πουν; Θα πουν ότι είδαμε τα ποσοστά να ανεβαίνουν και φέραμε τη ρύθμιση. Θα πουν ότι είδαμε τον κίνδυνο αντισυνταγματικότητας και έπρεπε να φέρουμε την νέα ρύθμιση. Θα πουν ότι είδαμε τον κίνδυνο να μην επιτευχθεί το αποτέλεσμα και αναγκαστήκαμε σε νεα τοποθέτηση.

Ποιος θα τα έλεγε αυτά; Η υπεράσπιση όσων θίγονται από την ρύθμιση» ανέφερε αρχικά ο υπουργός για να προσθέσει «ποιος την ανέπτυξε αυτή την επιχειρηματολογία; Πολύ λυπάμαι. Ο κ. Τσίπρας ανέπτυξε αυτή την επιχειρηματολογία. Αυτό είναι το μέτωπο με τον φασισμό; Να υιοθετείς τα επιχειρήματα των φασιστών; Να αναπτύσσεις τον ισχυρισμό ότι η υφιστάμενη διάταξη παραβιάζει το σύνταγμα δεν το είπατε ποτέ. Σήμερα το είπατε”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα