Παραιτήθηκε ο Παναγιώτης Μπαλτάκος: Όσα είπα, τα είπα για να απαλλαγώ από την πίεση του Κασιδιάρη

Παραιτήθηκε ο Παναγιώτης Μπαλτάκος: Όσα είπα, τα είπα για να απαλλαγώ από την πίεση του Κασιδιάρη
ΑΘΗΝΑ-ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ-Ο Θεόφιλος Λεονταρίδης και ο Νικόλαος Ταγαράς ορκίστηκαν σήμερα ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, ως νέοι αναπληρωτές υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής αντίστοιχα// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ.(EUROKINISSI-ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Ανακοίνωσε την παραίτησή του ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης. "Δεν έχει θέση στην κυβέρνηση ο κ. Μπαλτάκος" δήλωσε ο πρωθυπουργός

Ανακοίνωσε την παραίτησή του ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Παναγιώτης Μπαλτάκος μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο στο οποίο εμφανίζεται να συνομιλεί με τον Ηλία Κασιδιάρη και να ισχυρίζεται πως δεν υπάρχουν στοχεία που να τεκμηριώνουν τη δίωξη των βουλευτών της Χρυσής Αυγής και μάλιστα πως ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς το γνώριζε.

Της Βίκυς Σαμαρά

Δεν γνωρίζω το θέμα, αλλά εάν είναι έτσι, δεν έχει θέση στην κυβέρνηση ο κ. Μπαλτάκος. Αυτό δήλωσε προ ολίγου, εξερχόμενος των γραφείων της ΝΔ στη Λ. Συγγρού, ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς.

Την ώρα που έκανε ο κ.Σαμαράς τις δηλώσεις αυτές στη Συγγρού μετά από σύσκεψη με τους βουλευτές του λεκανοπεδίου για την περιφέρεια Αττικής, ο κ.Μπαλτάκος πήγαινε στο Μαξίμου όπου είχε συνάντηση με τον υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη.

Στη συνέχεια  υπέβαλε την παραίτηση του από τη θέση του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης με στόχο να προστατευθεί το πρόσωπο του πρωθυπουργού.

Όπως ανέφερε στην ανακοίνωση του

“Μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε γύρω από το πρόσωπό μου δηλώνω τα εξής:

Λόγω της γειτνίασης των γραφείων της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης και της Χ.Α στη Βουλή είχα συχνές συμπτωματικές συναντήσεις με τους Βουλευτές του κόμματoς αυτού.

Σε μία από αυτές τις τυχαίες συναντήσεις αμέσως μετά την προφυλάκιση των κ.κ. Μιχαλολιάκου, Παππά και Λαγού ο κ. Κασιδιάρης ζήτησε να με δει ιδιαιτέρως.

Ξεκίνησε τη συζήτηση κατηγορώντας με ότι έχω συμμετάσχει σε συνωμοσία εναντίον τους, κατηγορία την οποία μου απεύθυναν συνεχώς τις προηγούμενες ημέρες κι εκείνος αλλά και άλλοι βουλευτές της Χ.Α.

Το αρνήθηκα και προσπάθησα να απαλλαγώ από τις πιέσεις. Στη διάρκεια αυτής της συζήτησης όσα ειπώθηκαν από εμένα είχαν τον παραπάνω σκοπό και κανέναν άλλον, δηλαδή την απαλλαγή μου από τις πιέσεις αυτές, αφού τα περί «σκευωρίας» δεν είχαν σχέση με την πραγματικότητα.

Άλλωστε τις επόμενες ημέρες, όταν προέκυψαν νεότερα στοιχεία είχα την ευκαιρία να πω στον κ. Κασιδιάρη και σε άλλους – και μάλιστα παρουσία πολλών μαρτύρων – ότι δεν υπάρχει σκευωρία ή συνωμοσία εναντίον τους, συζήτηση την οποία φυσικά δεν δημοσιοποίησε ο εν λόγω Βουλευτής.

Λόγω του θορύβου που δημιουργήθηκε και για λόγους προσωπικής ευθιξίας υπέβαλα την παραίτησή μου και ζητώ συγνώμη για την αναστάτωση που προκλήθηκε”, υπογραμμίζει με ανακοίνωσή του ο Παναγιώτης Μπαλτάκος.

Την παραίτηση του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης είχε ζητήσει και το ΠΑΣΟΚ.

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο επικρατεί εκνευρισμός, καθώς το βίντεο δημοσιοποιήθηκε αμέσως μετά την ολοκλήρωση του Ecofin και ενώ στην κυβέρνηση επικρατούσε πανηγυρική ατμόσφαιρα για την εκταμίευση της δόσης και τα θετικά λόγια των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών.

Συνεργάτες του πρωθυπουργού έλεγαν πως δεν υπάρχει κανένα θέμα για Δένδια Αθανασίου, αρνούμενοι το περιεχόμενο των κατηγοριών του κ.Κασιδιάρη περί παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη

Για προσωπικές στρατηγικές του Τάκη Μπαλτάκου κάνουν λόγο συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά, επιχειρώντας να διαχωρίσουν τη θέση του πρωθυπουργού από τις απόψεις του παραιτηθέντος γενικού γραμματέα της κυβέρνησης.

Σχολίαζαν δε πως ο κ.Μπαλτάκος είχε τις επαρκείς θεσμικές γνώσεις για τη θέση, στην οποία τον τοποθέτησε ο κ.Σαμαράς, αποδείχθηκε όμως πως δεν μπορούσε να διαχειριστεί πολιτικά  το αξίωμα του.

Υποστήριζαν δε πως ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης αυτονομήθηκε από την κεντρική θέση της κυβέρνησης, χωρίς να σχολιάζουν πως μέχρι τη δημοσιοποίηση του βίντεο ο κ.Μπαλτάκος είχε την απόλυτη κάλυψη του Μαξίμου, παρά τις δηλώσεις του περί αντικομμουνισμού και ενδεχόμενης συνεργασίας με τη ΧΑ.

Απέρριπταν τέλος σε κάθε περίπτωση κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς που κατεγράφησαν στο βίντεο περί δίωξης χωρίς στοιχεία και παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη.



Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα