Παρασκευόπουλος: Η βραδύτητα, το κυριότερο πρόβλημα της ελληνικής Δικαιοσύνης

Παρασκευόπουλος: Η βραδύτητα, το κυριότερο πρόβλημα της ελληνικής Δικαιοσύνης
Συνεδρίαση της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής την Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016, με θέμα την επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων "Ενσωμάτωση στην εθνική νομοθεσία: της Οδηγίας 2011/99/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 13ης Δεκεμβρίου 2011, περί της ευρωπαϊκής εντολής προστασίας, της απόφασης - πλαίσιο 2009/315/ΔΕΥ του Συμβουλίου της 26ης Φεβρουαρίου 2009 βΣχετικά με τη διοργάνωση και το περιεχόμενο της ανταλλαγής πληροφοριών που προέρχονται από το ποινικό μητρώο μεταξύ των κρατών μελώνβ και της απόφασης 2009/316/ΔΕΥ του Συμβουλίου της 6ης Απριλίου 2009 βΣχετικά με τη δημιουργία του Ευρωπαϊκού Συστήματος Πληροφοριών Ποινικού Μητρώου (ECRIS) κατ’ εφαρμογή του άρθρου 11 της απόφασης - πλαισίου 2009/315/ΔΕΥβ". (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

"Συνεχίζεται η προσπάθεια για τη διεξαγωγή της δίκης με τον ταχύτερο δυνατό τρόπο", δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος με αφορμή την αποφυλάκιση του Ρουπακιά

Σε “ένα γενικότερο πρόβλημα βραδύτητας της ελληνικής Δικαιοσύνης” αλλά και στο και στο γεγονός ότι δεν υπάρχουν “μεγάλες αίθουσες για τη διεξαγωγή δικών με πολλούς κατηγορουμένους, πολλούς μάρτυρες, δικηγόρους κ.λπ.”, απέδωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος την αποφυλάκιση του Γιώργου Ρουπακιά.

Μιλώντας στο MEGA, ο κ. Παρασκευόπουλος επεσήμανε: “Καταρχήν έχουμε ένα γενικό πρόβλημα βραδύτητας της ελληνικής Δικαιοσύνης, ίσως είναι το κυριότερο πρόβλημά της. Έχουν σωρευτεί πολλές υποθέσεις από παλιές καθυστερήσεις με ένα φορτίο σημαντικό και κάποιες από όλες τις υποθέσεις είναι πολύ πιο σημαντικές από τις άλλες λόγω κοινωνικής βαρύτητας, ακόμη και πολιτικής βαρύτητας, όπως είναι η συγκεκριμένη υπόθεση”.

Τόνισε, πάντως, ότι συνεχίζεται “η προσπάθεια για τη διεξαγωγή της δίκης με τον ταχύτερο δυνατό τρόπο”. “Θα έχω και πάλι επαφές με τις δικαστικές αρχές για να προσπαθήσουμε να δούμε δυνατότητες επιτάχυνσης των ρυθμών των συνηθισμένων”, σημείωσε.

Ερωτηθείς τι θα έλεγε στη μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα, ο υπουργός Δικαιοσύνης είπε: “Θα ήμουν σε μια πάρα πολύ δύσκολη θέση και ό,τι θα μπορούσα να πω θα ήταν ανθρώπινο και όχι σχετικό με τη δίκη”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα