Παραστατίδης: Αν είναι νόμιμη η παρακολούθηση Χατζηδάκη, οφείλει να παραιτηθεί

Διαβάζεται σε 2'
Κωστής Χατζηδάκης
Κωστής Χατζηδάκης ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Στέφανος Παραστατίδης αναφέρθηκε στο πόρισμα για τις υποκλοπές και ζήτησε την παραίτηση Χατζηδάκη, εφόσον η παρακολούθησή του είναι νόμιμη.

Το πόρισμα του Άρειου Πάγου για την πολύκροτη υπόθεση των υποκλοπών σχολιάζει ο Στέφανος Παραστατίδης.

Μέσω ανάρτησής του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο βουλευτής και Τομεάρχης Παιδείας του ΠΑΣΟΚ  αναφέρεται στην απόφαση του Κωστή Χατζηδάκη να μην προσφύγει στη δικαιοσύνη, όταν αποκαλύφθηκε ότι ήταν ένα από τα πρόσωπα που παρακολουθούνταν “για λόγους εθνικής ασφαλείας” από την ΕΥΠ.

Σε άλλο σημείο της ανάρτησής του, ο κ. Παραστατίδης απευθύνεται στον κ. Χατζηδάκη ζητώντας την παραίτησή του, εφόσον η παρακολούθησή του κρίθηκε νόμιμη.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Στέφανου Παραστατίδη: 

*Παρακολούθηση Χατζηδάκη: εφόσον είναι νόμιμη οφείλει να παραιτηθεί.

Στις 11 Δεκεμβρίου 2022 αποκαλύφθηκε ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε επί 2 έτη τον Κωστή Χατζηδάκη για λόγους εθνικής ασφαλείας. Η παρακολούθηση τεκμηριώθηκε απο την ΑΔΑΕ τον Ιανουάριο του 2023.

Ο ίδιος δήλωσε (26/01/2023): «Δεν υπάρχει ούτε ένας Έλληνας που να έχει ενοχληθεί περισσότερο από αυτή την ιστορία από όσο εγώ. Γι’ αυτό είμαι και ο πρώτος που θέλω να διαλευκανθεί από τη Δικαιοσύνη αυτή η υπόθεση το ταχύτερο δυνατό, για να μην μένουν σκιές και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι όλων αυτών των απαράδεκτων μεθοδεύσεων».

Όμως ο κ. Χατζηδάκης -περιέργως- δεν προσέφυγε τελικά στη δικαιοσύνη για να μάθει τον λόγο παρακολούθησής του και αν αυτός ήταν νόμιμος.

Σήμερα και με βάση την απόφαση του Άρειου Πάγου, η παρακολούθηση του κ. Χατζηδάκη κρίνεται νόμιμη, άρα τεκμηριώνονται οι λόγοι εθνικής ασφαλείας.

Σε αυτή την περίπτωση η προσφυγή του κ. Χατζηδάκη στην δικαιοσύνη δεν αφορά μονάχα το άτομό του αλλά το δημόσιο συμφέρον και τους Έλληνες πολίτες καθώς συνδέεται με το θεσμικό του αξίωμα (υπουργός ενέργειας και κατόπιν εργασίας).

Αφού λοιπόν ο κ. Χατζηδάκης ο οποίος παρακολουθείται ως ύποπτος για τη δημόσια ασφάλεια δεν κινείται νομικά για να προστατέψει -ως οφείλει- τον εαυτό του, έχει την πολιτική ευθύνη να το κάνει για να προστατέψει τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του ελληνικού λαού.
Σε κάθε αντίθετη περίπτωση οφείλει να παραιτηθεί.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα