Παράταση 18 μηνών για την ολοκλήρωση εκκρεμών επενδύσεων του αναπτυξιακού νόμου

Παράταση 18 μηνών για την ολοκλήρωση εκκρεμών επενδύσεων του αναπτυξιακού νόμου
ΒΟΥΛΗ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ / ΟΜΙΛΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ // ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΘΑΚΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ . (EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ ) Eurokinissi

Οι προθεσμίες ολοκλήρωσης παρατείνονται έως τα μέσα του 2017. Θα τις λάβουν οι επιχειρήσεις που θα έχουν ολοκληρώσει το 50% των έργων έως τον Ιούνιο του 2016

Χρονικό περιθώριο μέχρι τα μέσα του 2017 στις επιχειρήσεις που έχουν ενταχθεί στους ισχύοντες αναπτυξιακούς νόμους θα παράσχει το υπουργείο Οικονομίας όπως ανακοίνωσε από τη Βουλή ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης.

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, σχετικά με τις δυνατότητες παράτασης της προθεσμίας υλοποίησης των επενδύσεων που εκκρεμούν ο κ.Σταθάκης ανακοίνωσε ότι θα δοθούν συνολική παράταση 18 μηνών από την 1 Ιανουαρίου του 2016 έως τα μέσα του 2017 για όλα τα επενδυτικά σχήματα που λήγουν στο τέλος του 2016 ή μέχρι τον Ιούνιο του 2016. Ο υπουργός Οικονομίας ξεκαθάρισε, όμως, ότι η παράταση θα δοθεί μόνο στις επιχειρήσεις που έχουν κάνει αίτημα ολοκλήρωσης του 50% του έργου ή θα υποβάλλουν τέτοιο αίτημα το αργότερο έως τον Ιούνιο του 2016.

«Όλες οι υπόλοιπες επιχειρήσεις απεντάσσονται αυτόματα τον Ιούνιο του 2016» ξεκαθάρισε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομίας. Τόνισε, όμως, ότι θα υπάρξει και για αυτές μια ευκαιρία καθώς θα τους δοθεί η δυνατότητα, εντός των ίδιων προθεσμιών να καταθέσουν αίτηση επαναπροσαρμογής του ύψους της επένδυσης προς τα κάτω.

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ χαιρέτισε την ανακοίνωση του κ. Σταθάκη αλλά κάλεσε την κυβέρνηση να στελεχώσει τις αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να στηριχθούν οι ενταγμένες επιχειρήσεις. Επίσης πρότεινε να χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες του αναπτυξιακού νόμου το κεφάλαιο των 500 εκ. ευρώ που θα λάβει η Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) με βάση τη σχετική συμφωνία που υπεγράφη στη Βουλή. Ο κ. Σταθάκης ανέφερε ότι θα εξετάσει αυτό το ενδεχόμενο αλλά εμφανίστηκε αρκετά επιφυλακτικός σχετικά με την δυνατότητα αξιοποίησης αυτού του ποσού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα