Παρών στις πολιτικές εξελίξεις από τον Αντώνη Σαμαρά

Παρών στις πολιτικές εξελίξεις από τον Αντώνη Σαμαρά
Στα νέα γραφεία του κόμματος στην Λ.Συγγρού,ο πρόεδρος της Ν.Δ Αντώνης Σαμαράς παρουσίασε σήμερα το νέο σήμα,Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011 (EUROKINISSI/ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ) Eurokinissi

Τι είπε για ελληνοτουρκικές σχέσεις και εθνικά ζητήματα. Γιατί σήκωσε το γάντι σε Μεϊμαράκη και Ντόρα κάνοντας την πρώτη δημόσια πολιτική εμφάνιση επί ελληνικού εδάφους πέντε μήνες μετά την αποχώρησή του από τη ΝΔ.

Η πρώτη δημόσια παρέμβαση επί ελληνικού εδάφους για τα πολιτικά πράγματα αλλά και τα εσωτερικά της ΝΔ και μάλιστα on camera μετά την αποχώρησή του από την προεδρία της ΝΔ είναι γεγονός για τον Αντώνη Σαμαρά.

Ο πρώην πρωθυπουργός χτες το βράδυ με αφορμή την παρουσία του στο πάνελ των παρουσιαστών του βιβλίου «Έξι προεδρικά πορτρέτα» του Κύπριου Κωστή Χατζηκωστή, υπεραμύνθηκε της περιόδου και του έργου του επί πρωθυπουργίας του αλλά σήκωσε και το γάντι στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη λέγοντας «δύο λέξεις που πρέπει όλοι να τις σεβαστούν: Ενότητα και σοβαρότητα».

Η χτεσινή παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά αν και ήταν προγραμματισμένη εδώ και καιρό, στη δεδομένη στιγμή παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς γίνεται στον απόηχο του φιάσκου των εκλογών της ΝΔ και των σεναρίων διάσπασής της που κάποιοι τα χρεώνουν στον ίδιο. Μάλιστα αυτή η πολιτική παρέμβαση γίνεται την επομένη της παραίτησης Μεϊμαράκη και ενώ ο πρώην πρωθυπουργός την Τρίτη το βράδυ επέλεξε να μην παραστεί στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Ωστόσο δεδομένων των συνθηκών δεν επέλεξε το ίδιο για μια παρουσία εκτός νεοδημοκρατικού χώρου όπου ήταν βέβαιο ότι θα καλούνταν να απαντήσει στα δημοσιογραφικά ερωτήματα για τις τελευταίες εξελίξεις στο εσωτερικό της ΝΔ. Ο Αντώνης Σαμαράς το βράδυ της Τετάρτης φαινόταν πως είχε έρθει προετοιμασμένος στο αμφιθέατρο «Γιάννος Κρανιδιώτης» του υπουργείου Εξωτερικών για να δώσει τις δικές του απαντήσεις και να στείλει τα δικά του μηνύματα, δηλώνοντας παρών στις πολιτικές εξελίξεις και μάλιστα τη στιγμή που βάλλεται ιδίως από στελέχη του καραμανλικού στρατοπέδου και υποστηρικτές του Βαγγέλη Μεϊμαράκη ότι ουσιαστικά επιδιώκει τη διάλυση της ΝΔ. Και ενώ την ίδια στιγμή η Ντόρα Μπακογιάννη επαναφέρει την αμφισβήτησή της στο αποτέλεσμα των εκλογών του 2009 που ανέδειξαν τον κ. Σαμαρά πρόεδρο της ΝΔ και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης χρεώνει δάκτυλο Σαμαρά πίσω από το φιάσκο με την εταιρεία και την αναβολή των εκλογών.  

Παρουσία του νέου μεταβατικού προέδρου της ΝΔ Γιάννη Πλακιωτάκη αλλά και του υποψήφιου για την προεδρία του κόμματος Άδωνι Γεωργιάδη ο κ. Σαμαράς απάντησε «ενότητα» και «σοβαρότητα» στις κατηγορίες των αντιπάλων του ενώ παρενέβη και στα καυτά εθνικά θέματα της επικαιρότητας όπως είναι η πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων στο φόντο της διπλωματικής και στρατιωτικής έντασης στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο και την Μέση Ανατολή.

«Οφείλουμε να έχουμε καλές και ομαλές σχέσεις με την Τουρκία, αλλά αυτό δε μας εμποδίζει να προασπίζουμε τα εθνικά συμφέροντα» είπε χαρακτηριστικά ο Αντώνης Σαμαράς αναφερόμενος στην εξωτερική πολιτική της κυβέρνησής του όπως ήταν η ανάπτυξη της στρατηγικής συμμαχίας με το Ισραήλ και η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας με την Κύπρο και την Αίγυπτο. Μάλιστα σημείωσε με έμμεσες αιχμές στην κυβέρνηση Τσίπρα ότι «τα παγωμένα κεφάλαια της ενταξιακής διαδικασίας της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση συνδέονται με το Κυπριακό».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα