‘Παρούσα’ ψήφισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου

‘Παρούσα’ ψήφισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου
Nikos Libertas / SOOC

Δήλωση βόμβα από την Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου. Ψήφισε "παρούσα", καθώς τα μέτρα που έρχονται είναι ενάντια στη συνείδησή της

Η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ότι δεν θα δώσει εξουσιοδότηση στην κυβέρνηση, καθώς η πρόταση που έρχεται, είναι προϊόν στυγνού εκβιασμού. Εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην Ευρώπη, κάνοντας λόγο για “μια Ευρώπη που μεταμορφώνεται σε φυλακή για τους λαούς της”.

Η κα Κωνσταντοπούλου, τόνισε ότι το χρέος χρησιμοποιείται ως εργαλείο υποταγής του ελληνικού λαού και αναφέρθηκε στις οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα από την κατοχή και πρόσθεσε ότι αυτές οι οφειλές ανέρχονται στα 340 δισ. ευρώ.

Σημείωσε ακόμα ότι η Γερμανία απήλαυσε τη μεγαλύτερη διαγραφή χρέους, με τη συνδρομή της μικρής Ελλάδας και υπέθαλψε εγκληματίες, όπως τους υπόδικους για τη Siemens.

Η Πρόεδρος της Βουλής σημείωσε ότι οι δανειστές, ενεργούν δόλια και εκβιάζουν την Ελλάδα και έκανε λόγο για συνειδητή και υπολογισμένη απόφασή τους να στερήσουν από το λαό τα μέσα της επιβίωσής τους, κλείνοντας τη στρόφιγγα της ρευστότητας, λόγω της επιλογής της κυβέρνησης να γίνει δημοψήφισμα.

“Ο ελληνικός λαός είπε ένα γενναίο και περήφανο όχι στους εκβιασμούς”, είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

“Αυτό το όχι του λαού, υπερβαίνει όλους και όλες μας”.

“Ο πρωθυπουργός μίλησε με ειλικρίνεια. Πάλεψε όσο κανείς για τα δικαιώματα του λαού. Τον τιμώ και θα τον τιμώ πάντα γι’ αυτή την επιλογή. Το περιεχόμενο της συμφωνίας δεν θα μπορούσα να το ψηφίσω. Το ίδιο θα ίσχυε και για τον πρωθυπουργό, που σήμερα εκβιάζεται. Τη θεσμική μου ευθύνη, την αναλαμβάνω δηλώνοντας παρούσα. Θεωρώ ότι έτσι είμαι πιο χρήσιμη στο λαό, στην κυβέρνηση και στην κοινωνία”, κατέληξε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα