ΠΑΣΟΚ για Ασημακοπούλου: Η κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις για το πώς διέρρευσαν προσωπικά στοιχεία εκλογέων

Διαβάζεται σε 1'
ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ
ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ INTIME ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Το ΠΑΣΟΚ ζητά από την κυβέρνηση να δώσει άμεσα εξηγήσεις για τη διαρροή προσωπικών στοιχείων επικοινωνίας εκλογέων που είχε στην κατοχή του το ΥΠΕΣ.

Ανακοίνωση μετά από καταγγελίες εκλογέων του εξωτερικού για παραβίαση του GDPR μετά από email που απέστειλε η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Στην ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για «μείζονα ερωτήματα προκύπτουν από τις δημόσιες καταγγελίες εκλογέων εξωτερικού ότι τα email, που δήλωσαν στις ελληνικές διπλωματικές αρχές ανά την υφήλιο για τις εθνικές εκλογές, χρησιμοποιήθηκαν χωρίς τη συγκατάθεσή τους από την ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, προκειμένου να διανείμει προεκλογικό υλικό, κατά πιθανή παραβίαση του Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR)».

Όπως τονίζει η ανακοίνωση, «η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να δώσει εξηγήσεις πως διέρρευσαν προσωπικά στοιχεία επικοινωνίας, που είχε το υπουργείο εσωτερικών στην κατοχή του και κατά πάγια τακτική είναι απόρρητα όταν δημοσιοποιούνται οι εκλογικοί κατάλογοι».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα