ΠΑΣΟΚ: Κεντρική Επιτροπή για κάλπες “στην καρδιά” του φθινοπώρου

Διαβάζεται σε 3'
Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ
Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ EUROKINISSI

Το χρονοδιάγραμμα αναμένεται να προτείνει ο Νίκος Ανδρουλάκης με εσωκομματικές αιχμές. Οι υποψήφιοι που ίσως “ανοίξουν τα χαρτιά τους”.

Η διαδικασία για την ανάδειξη (ή την επανεπιβεβαίωση) ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ αναμένεται να προκύψει από την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, που θα ξεκινήσει με την ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη ο οποίος και αναμένεται να προτείνει το σχετικό χρονοδιάγραμμα.

Η ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να γίνει στις 12 το μεσημέρι και στην συνέχεια θα ακολουθήσουν οι τοποθετήσεις των μελών της Κεντρικής Επιτροπής. Μια διαδικασία από την οποία είναι πιθανό να «εμφανιστούν» και οι υποψήφιοι.

Έως στιγμής διαφαίνεται σαφώς η υποψηφιότητα του δημάρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα όπως και του Παύλου Γερουλάνου. Ερωτηματικό αποτελεί το αν θα «μπει στο παιχνίδι» και ο έως τώρα κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Μιχάλης Κατρίνης.

Στην ομιλία του ο Νίκος Ανδρουλάκης αναμένεται να κάνει μία «ανασκόπηση» της προεδρίας του. Εστιάζοντας κυρίως στο που βρίσκονταν το ΠΑΣΟΚ όταν ανέλαβε την ηγεσία, την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα και συνακόλουθα τις προοπτικές που έχει.
Αναμένεται να τονίσει πως το καθήκον που έχει το ΠΑΣΟΚ είναι να αποτελέσει αντίπαλο δέος στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, επισημαίνοντας πως δεν υπάρχει «καιρός για χάσιμο».

Ως εκ τούτου πιθανολογείται πως θα καταθέσει πρόταση για την διενέργεια εκλογών στο ΠΑΣΟΚ που τοποθετείται χρονολογικά στην «καρδιά του Φθινοπώρου» του 2024. Μια πρόταση που -λογικά- θα γίνει αποδεκτή από την συντριπτική πλειοψηφία των μελών της Κεντρικής Επιτροπής.

Παράλληλα ο Νίκος Ανδρουλάκης αναμένεται να εστιάσει στις δεσμεύσεις της προεδρίας του εκτιμώντας ότι τηρήθηκαν στο ακέραιο. Αποτιμώντας ότι μία εξ αυτών ήταν να διατηρηθεί η αυτονομία και η αυτοτελής πορεία του ΠΑΣΟΚ, θυμίζοντας πως πριν από μερικά χρόνια υπήρχαν αντιλήψεις που «έβλεπαν» το μέλλον του ΠΑΣΟΚ ως συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ. Τονίζοντας πως σήμερα η διαφορά από το κόμμα της αξιωματικής είναι μόλις 2 ποσοστιαίες μονάδες και σημειώνοντας ότι η δυναμική του χώρου αμφισβητούνταν στο παρελθόν αμφισβητείται και σήμερα.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να επισημάνει πως απαιτούνται «καθαρές λύσεις» για την ηγεσία του κόμματος. Αποκλείοντας σενάρια περί διαρχιών που έχουν κυκλοφορήσει. Επίσης αναμένεται να ξεκαθαρίσει και την θέση του για την συζήτηση που γίνεται σχετικά με τον χώρο της κεντροαριστεράς. Επισημαίνοντας πως η ανασύνθεση της δημοκρατικής παράταξης θα γίνει στο προσκήνιο, με πολιτικές συζήτησης με βάση πολιτικά προγράμματα και όχι με άλλους τρόπους.

Στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να συζητηθούν και θέματα που θα σχετίζονται με την πορεία του κόμματος τους κρίσιμους εσωκομματικά επόμενους μήνες. Σημείο στο οποίο δεν αποκλείεται να υπάρξουν διαφωνίες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα