ΠΑΣΟΚ: Όσα είπαν οι 6 υποψήφιοι για την προεδρία του κόμματος

Διαβάζεται σε 10'
ΠΑΣΟΚ: Όσα είπαν οι 6 υποψήφιοι για την προεδρία του κόμματος
Ανοικτή συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής με ομιλίες των υποψηφίων Προέδρων του κόμματος στις εκλογές της 6ης Οκτωβρίου EUROKINISSI

Ένα άτυπο debate μεταξύ των 6 υποψηφίων για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ έλαβε χώρα σήμερα στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος στο ΣΕΦ. Όσα είπαν οι υποψήφιοι.

Τις θέσεις τους για το ΠΑΣΟΚ αλλά και τα κρίσιμα πολιτικά ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία κατέθεσαν σήμερα, Κυριακή (15/9), οι έξι υποψήφιοι για την προεδρία του κόμματος, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας παρουσία εκατοντάδων μελών, τρεις μόλις εβδομάδες πριν τις εσωκομματικές εκλογές.

Κατά σειρά τον λόγο πήραν οι:

  • Νίκος Ανδρουλάκης
  • Παύλος Γερουλάνος
  • Νάντια Γιαννακοπούλου
  • Άννα Διαμαντοπούλου
  • Χάρης Δούκας και
  • Μιχάλης Κατρίνης
Ανοικτή συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής με ομιλίες των υποψηφίων Προέδρων του κόμματος στις εκλογές της 6ης Οκτωβρίου EUROKINISSI

Ανδρουλάκης: Κάποιοι δεν ψάχνουν “πρωθυπουργίσιμο”, αλλά “διαχειρίσιμο”

Διακηρύσσοντας πως το ΠΑΣΟΚ είναι ξανά πρωταγωνιστικός αυτόνομος πόλος, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι είναι έτοιμος για το επόμενο μεγάλο βήμα. Κάνοντας απολογισμό για τα δυόμισι χρόνια στην ηγεσία του κόμματος, ο κ. Ανδρουλάκης απαρίθμησε τις επιτυχίες που κατάφερε το ΠΑΣΟΚ ανεβάζοντας το ποσοστό του σχεδόν στο 13%.

Παράλληλα, ανέλαβε την ευθύνη για λάθη, αδυναμίες και παραλείψεις στη λειτουργία του κόμματος, ενώ δεσμεύτηκε ότι εφόσον εκλεγεί ξανά θα διορθώσει δυσλειτουργίες και εσωκομματικές διαδικασίες. Επίσης, αντέκρουσε έντονα την κριτική των εσωκομματικών αντιπάλων του ότι δεν λειτούργησε ενωτικά το κόμμα και τους κατηγόρησε για την αμφισβήτησή του για προσωπικές στρατηγικές και όχι για την επιτυχία του κόμματος.

Ακόμα, ο κ. Ανδρουλάκης άφησε αιχμές για όσους «δεν ψάχνουν “πρωθυπουργίσιμο” όπως σκίζουν τα ιμάτιά τους αλλά “διαχειρίσιμο”». «Διαχειρίσιμος δεν ήμουν και δεν θα γίνω γιατί λογοδοτώ πάντα στον ελληνικό λαό και στα μέλη της παράταξης. Γιατί πάντα είχα στήριγμα τους απλούς πολίτες που γνώρισα σε όλη μου τη διαδρομή, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας», κατέληξε χειροκροτούμενος από στελέχη που τον υποστηρίζουν.

Γερουλάνος: Τώρα είναι η ώρα για την “αναγέννηση” του ΠΑΣΟΚ

Δεύτερος κατά σειρά ομιλητής στο βήμα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, ήταν ο Παύλος Γερουλάνος ο οποίος, μεταξύ άλλων, κατέστησε σαφές ότι «τώρα, είναι η ώρα. Τώρα είναι η ώρα για την “αναγέννηση” του ΠΑΣΟΚ. Δεν θα μας συγχωρεθεί αν δεν ανταποκριθούμε στην απαίτηση της κοινωνίας».

Ο κ. Γερουλάνος ανέφερε ότι η προοπτική εξουσίας για το ΠΑΣΟΚ δεν έρχεται χωρίς προϋποθέσεις, καθώς απαιτεί αλλαγή λειτουργίας, νοοτροπίας, ηγεσίας και απαιτείται σχέδιο γρήγορων κινήσεων και ριζικών μεταρρυθμίσεων για τη χώρα που -όπως είπε- βασίζεται στο σχέδιο «Αναγέννηση».

“Ζητώ την ευθύνη να ηγηθώ του ΠΑΣΟΚ, με συγκεκριμένο πολιτικό σχέδιο για την Ελλάδα. Πολιτικό σχέδιο που δεν έρχεται απλά να διαχειριστεί το διοικητικό και παραγωγικό μοντέλο της χώρας, έρχεται να τα αλλάξει συθέμελα. Έρχεται να αλλάξει παράδειγμα. Έρχεται να επιφέρει σαρωτικές αλλά και πολύ συγκροτημένες αλλαγές. Η “Αναγέννηση”, είναι ένα σχέδιο πολιτικό, ανθρωποκεντρικό, πατριωτικό, σοσιαλιστικό” σημείωσε μεταξύ άλλων.

«Η επιλογή για τη νέα ηγεσία έχει ευθύνη, σύντροφοι και συντρόφισσες. Ευθύνη, όχι απέναντι σε φίλους και γνωστούς. Αλλά απέναντι στην κοινωνία που μας κοιτάζει. Στην πατρίδα που περιμένει. Στην ιστορία που μας δίνει μια δεύτερη ευκαιρία. Ζητώ την ευθύνη και την τιμή να ηγηθώ τού κοινού μας αγώνα. Σας καλώ να τον δώσουμε όλοι μαζί, μια γροθιά. Και σας διαβεβαιώνω ότι το αποτέλεσμα θα μάς δικαιώσει», κατέληξε ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Γιαννακοπούλου: Το ΠΑΣΟΚ δε μπορεί να είναι τίποτα άλλο πέρα από προοδευτικό και πρωταγωνιστικό κόμμα

Αιχμές κατά των υποψηφίων της, χωρίς ωστόσο να τους κατονομάζει, περιλάμβανε η ομιλία της Νάντιας Γιαννακοπούλου από το βήμα της διευρυμένης συνεδρίασης της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, τρεις εβδομάδες πριν τις εκλογές του ΠΑΣΟΚ.

“Με γνωρίζετε πολύ καλά και πάρα πολλά χρόνια. Κατέθεσα την υποψηφιότητά μου για να εκφράσω τα προβλήματα της κοινωνίας και τα μηνύματα των πολιτών. Κατέθεσα την υποψηφιότητά μου για να ανοίξουμε τα όργανα μας. Κατέθεσα την υποψηφιότητά μου για να δείξουμε τα κυβερνητικά μας χαρακτηριστικά. Το ΠΑΣΟΚ δε μπορεί να είναι τίποτα άλλο πέρα από προοδευτικό και πρωταγωνιστικό κόμμα ανέφερε, μεταξύ άλλων.

«Το ΠΑΣΟΚ εκφράζει την πολιτική του αυτοπεποίθηση. Να υπερασπιστούμε τις αρχές και τις αξίες μας και την ιστορική μας κληρονομιά. Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και Ενωμένο που μάθαμε να υποτάσσουμε το «ΕΓΩ» μας και τις προσωπικές φιλοδοξίες. Να βγούμε μπροστά και να δώσουμε την μάχη. Το ΠΑΣΟΚ ανήκει στον κόσμο και τους φίλους του» πρόσθεσε η Νάντια Γιαννακοπούλου, ενώ σε άλλο σημείο τόνισε:

«Ο λαός θα αποφασίσει για το ποιο ΠΑΣΟΚ θέλουμε. Το δικό μας ΠΑΣΟΚ θα νικήσει ξανά. Το δικό μας ΠΑΣΟΚ θα νικήσει έναν ακόμα κ. Μητσοτάκη. Πάμε δυνατά, πάμε να τολμήσουμε. Να δράξουμε την ευκαιρία. Να δρέψουμε τους καρπούς αυτής της νέας ιστορίας».

INTIME

Διαμαντοπούλου: Η ιστορία χτυπά την πόρτα του Κινήματος

Τις δικές της προτάσεις κατέθεσε η Άννα Διαμαντοπούλου από το βήμα της διευρυμένης συνεδρίασης της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, τρεις εβδομάδες πριν τις εκλογές του ΠΑΣΟΚ.

Η υποψήφια για την ηγεσία του κόμματος εστίασε στις προκλήσεις του αύριο τόσο για την χώρα όσο και για τον πλανήτη, επισημαίνοντας πως «η ιστορία χτυπά την πόρτα του Κινήματος».

Σύμφωνα με την ίδια «πρέπει να πούμε όχι σε αυτήν τη μίζερη Ελλάδα. Το πρώτο βήμα είναι να βγούμε από αυτό το πολιτικό αδιέξοδο. Από το 2019 οι υποσχέσεις της κυβέρνησης είναι όλες στο μηδέν. Ας είμαστε απολύτως ειλικρινείς μεταξύ μας για να κάνουμε το επόμενο βήμα: πρέπει να αλλάξουμε. Ο καθένας μας ας πει πώς αυτό μπορεί να γίνει. Έχουμε προτάσεις, αλλά οι πολίτες δεν γυρίζουν να κοιτάξουν το ΠΑΣΟΚ με πάθος και ελπίδα. Η ελληνική κοινωνία είναι διατεθειμένη ξανά να κοιτάξει το ΠΑΣΟΚ. Πρέπει να μιλήσουμε για όνειρα, πρέπει να μιλήσουμε για το αύριο. Δεν είναι λοιπόν μία επιστροφή. Για να αδράξουμε την ευκαιρία, πρέπει να κοιτάξουμε ότι είμαστε σε έναν άλλο αιώνα, σε μία άλλη εποχή. Για να γίνει το ΠΑΣΟΚ εναλλακτική λύση και διέξοδος για μία δικαιότερη κοινωνία χρειάζεται ένα big bang, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με αυτό που κάναμε μέχρι τώρα γιατί δεν αποδίδει».

INTIME

Δούκας: Το ΠΑΣΟΚ δεν επιτρέπεται να βολεύεται

Η εκλογή προέδρου έχει εθνικά χαρακτηριστικά, από το αποτέλεσμά της θα κριθεί αν η δημοκρατική παράταξη θα γίνει και πάλι πρωταγωνίστρια, τόνισε ο Χάρης Δούκας μιλώντας στην ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, τρεις εβδομάδες πριν τις εσωκομματικές εκλογές.

“Παρά τη φθορά της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ δεν καταφέρνει να πρωταγωνιστήσει γιατί σε κρίσιμες στιγμές δεν είχαμε ξεκάθαρο στίγμα. Η 3η θέση στις εκλογές θα είναι ήττα. Το είπε ο ίδιος ο κ. Ανδρουλάκης”, υπενθύμισε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. “Το ΠΑΣΟΚ δεν επιτρέπεται να βολεύεται. Οι ευκαιρίες δεν είναι άπειρες, ήρθε η ώρα να σηκώσουμε ανάστημα».

Παράλληλα υπογράμμισε την ανάγκη για γνήσιες προοδευτικές θέσεις και πολιτικές. «Στέκομαι μπροστά σας σήμερα και θέλω να σας μιλήσω με την καρδιά μου, δεν θα αναφερθώ στα μικρά και ασήμαντα που μπορεί να διχάσουν την παράταξη. Οι τεράστιες ανισότητες υπονομεύουν την κοινωνική δικαιοσύνη, ο κύκλος της φθοράς ξεκίνησε, η κοινωνία εγκαταλείπει κάθε μέρα τον κ. Μητσοτάκη» δήλωσε ο κ. Δούκας και αναφέρθηκε στη μεγάλη αποχή στις τελευταίες ευρωεκλογές, υπογραμμίζοντας -όπως αναφέρει ο Athina984.gr, την ανάγκη για αλλαγή κατεύθυνσης της χώρας.

INTIME

Κατρίνης: Όσοι δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα, ας μην ψηφίσουν εμένα

Στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος Μιχάλης Κατρίνης έκανε λόγο για τη μεγάλη και την τελευταία ευκαιρία του ΠΑΣΟΚ τονίζοντας ότι «δεν μπορούμε να πάμε στις εθνικές εκλογές, συντηρώντας το πολιτικό σκηνικό του ενάμιση κόμματος, που υπάρχει για να διαιωνίζει την πολιτική κυριαρχία του κ. Μητσοτάκη».

Ο κ. Κατρίνης είπε πως είναι ο μοναδικός που μιλάει ξεκάθαρα για μια Μεγάλη Παράταξη που θα προκύψει με πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ, με άνοιγμα σε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες, σε όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της χώρας. Μια Μεγάλη Παράταξη που θα κυβερνήσει. “Η ψήφος στις 6 Οκτωβρίου δεν είναι μόνο μια ψήφος για τη αναγέννηση και για τη δημιουργία μιας Μεγάλης Παράταξης που θα κυβερνήσει αυτοδύναμα τη χώρα. Είναι και μια ψήφος για την υπεράσπιση της αυτονομίας της πολιτικής από εξωθεσμικά κέντρα και συμφέροντα. Και μαζί και της αυτονομίας του ίδιου του ΠΑΣΟΚ», τόνισε.

“Χρειαζόμαστε ως ΠΑΣΟΚ μια ισχυρή κοινοβουλευτική παρουσία, αφού οι μεγάλες μάχες δίνονται – εκτός από το πεδίο της κοινωνίας – στο κοινοβούλιο. Το πολίτευμα της χώρας, για όσους το έχουν ξεχάσει, είναι Κοινοβουλευτική Δημοκρατία και όχι Μιντιακή Δημοκρατία.Και για να ξεκαθαρίζουμε: το αξίωμα του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να υπηρετηθεί με άλλους παράλληλους ρόλους, ειδικά όταν ζητάς από το 13% να μπορείς να διεκδικήσεις τη νίκη στις επόμενες εκλογές. Εκτός, αν κάποιοι θεωρούν ότι υπάρχει άπλετος χρόνος για να γίνει το ΠΑΣΟΚ κόμμα εξουσίας και οι πολίτες θα μας περιμένουν μέχρι να βαρεθούν τον κ. Μητσοτάκη και θα μας προτιμήσουν νομοτελειακά. Άλλωστε, το είδαμε στην πράξη. Τι είδαμε; Ότι η φθορά της Νέας Δημοκρατίας και η κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ, δεν οδήγησε σε ανάκαμψη του ΠΑΣΟΚ πρόσθεσε, σημειώνοντας πως

“Όσοι θέλουν ένα μικρό ΠΑΣΟΚ του 13 και του 15%, ένα κλειστό και φοβικό ΠΑΣΟΚ, όσοι δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα, όσοι θεωρούν ότι όλα είναι καλά, ας μην ψηφίσουν εμένα“. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα