ΠΑΣΟΚ- Ποτάμι καλούν την κυβέρνηση να σώσει το ΔΟΛ

ΠΑΣΟΚ- Ποτάμι καλούν την κυβέρνηση να σώσει το ΔΟΛ

Αρνητική εξέλιξη χαρακτηρίζει τη διακοπή έκδοσης των εφημερίδων και γενικότερα του ΔΟΛ η Δημοκρατική Συμπαράταξη και δηλώνει ότι αναμένει την εκδήλωση των πρωτοβουλιών έχει προαναγγείλει η κυβέρνηση για βιώσιμη λύση στον τύπο. "Να σώσουμε τα έντυπα και όχι τους εκδότες" αναφέρει το Ποτάμι

Να βρεθεί τρόπος ώστε να παραμείνουν εν λειτουργία οι εφημερίδες Βήμα και Νέα, μέχρι να βρεθεί οριστική λύση, ζητά η Δημοκρατική Συμπαράταξη, καλώντας την κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλίες.

“Η αναγγελία για την διακοπή λειτουργίας των εφημερίδων «Βήμα» και «ΝΕΑ» (και γενικότερα του ΔΟΛ) αποτελεί σοβαρή αρνητική εξέλιξη και σημαντικό πλήγμα για την ενημέρωση των πολιτών και την πολυφωνία στο χώρο των ΜΜΕ.

Ιδιαίτερα όταν πρόκειται για εφημερίδες με πολύχρονη παρουσία και στήριξη προοδευτικών ιδεών στην πολιτική, οικονομική και πολιτισμική ιστορία του τόπου. Η εξέλιξη αυτή οδηγεί στην ανεργία 500 εργαζόμενους σε μια δύσκολη εποχή για τα μέσα ενημέρωσης”, αναφέρει η Δημοκρατική Συμπαράταξη σε ανακοίνωση της.

“Δεν παραγνωρίζουμε τις σημαντικές ευθύνες αυτών που έφθασαν το ιστορικό συγκρότημα σε αυτή την κατάσταση. Επιβάλλεται όμως να ληφθούν αποφάσεις. Να βρεθεί τρόπος ώστε να παραμείνουν εν λειτουργία οι εφημερίδες, μέχρι την εξεύρεση της οριστικής και βιώσιμης λύσης. Χωρίς βέβαια καμία κομματικού χαρακτήρα παρέμβαση σ’ αυτές”, συνεχίζει η ανακοίνωση, καταλήγοντας:

“Η Κυβέρνηση έχει τον πρώτο και αποφασιστικό ρόλο. Περιμένουμε την εκδήλωση των πρωτοβουλιών της όπως έχει προαναγγείλει.”

Ποτάμι: Να σώσουμε τα έντυπα και όχι τους εκδότες

“Το είπαμε στην Βουλή, το λέμε και σήμερα και δε θα πάψουμε να το επαναλαμβάνουμε.
Πρέπει να σώσουμε τα έντυπα και όχι βέβαια τους εκδότες που ευθύνονται γι’ αυτήν την κατρακύλα. Το Βήμα, Τα Νέα, ο Βήμα FM δεν πρέπει να σιγήσουν. Οι δημοσιογράφοι και οι εργαζόμενοι στον ΔΟΛ μπορούν να τα κρατήσουν ζωντανά, όπως απέδειξαν μέχρι σήμερα” αναφέρει το Ποτάμι και συμπληρώνει: “Παρότι είναι για μήνες απλήρωτοι, καταφέρνουν, κόντρα σε όλους αυτούς που τους ενοχλούν τα ανεξάρτητα ΜΜΕ, να είναι παρόντες στο καθημερινό τους ραντεβού με τους πολίτες. Πρέπει να τους δώσουμε την δυνατότητα να συνεχίσουν την προσπάθειά τους μέχρι να βρεθεί σοβαρός επενδυτής. Περιμένουμε από την κυβέρνηση να κάνει την δική της πρόταση όπως δεσμεύτηκε στην Βουλή ο κ.Τσίπρας. Το λουκέτο και ο ξαφνικός θάνατος μόνο νέες ζημίες θα συσσωρεύσουν στις τράπεζες και τελικά στο δημόσιο”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα