ΠΑΣΟΚ: Στόχος μια τεκμηριωμένη και εξωστρεφής παρουσία στη Βουλή

ΠΑΣΟΚ: Στόχος μια τεκμηριωμένη και εξωστρεφής παρουσία στη Βουλή
Στην Βουλή θα βρίσκεται πλέον ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης Eurokinissi

Την ερχόμενη εβδομάδα ανακοινώνονται από τον Ν.Ανδρουλάκη οι κατανομές αρμοδιοτήτων. Τα πρόσωπα που θα παίξουν αποφασιστικό ρόλο.

Μία εξωστρεφή, τεκμηριωμένη και αξιόπιση εικόνα αντιπολίτευσης σκοπεύει να δείξει το ΠΑΣΟΚ που μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου διαθέτει μια επαυξημένη (ποσοτικά και ποιοτικά) δύναμη 32 βουλευτών. Επίσης τον Νίκο Ανδρουλάκη να δίνει το «παρών» στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, με ότι αυτό σημαίνει για το ολοκληρωμένο στίγμα του κόμματος.

Την ερχόμενη εβδομάδα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να ανακοινώσει την δομή της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος. Ορίζοντας – σύμφωνα με την θεσμική προνομία που διαθέτει- τον γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας, τους δύο κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους και τους υπεύθυνους ανά τομέα, που στην Χαριλάου Τρικούπη αποκαλούν «σκιώδεις παρατηρητές του κυβερνητικού έργου». Έτσι το ΠΑΣΟΚ θα ανοίξει την βεντάλια του νέου του στελεχιακού δυναμικού που θα αποτελεί έναν συνδυασμό έμπειρων – πολιτικά και κοινοβουλευτικά- στελεχών αλλά και νέων προσώπων με φρεσκάδα λόγου και δυνατότητες τεκμηρίωσης. Όπως άλλωστε επισήμανε και ο Νίκος Ανδρουλάκης κατά την προσέλευσή του χθες στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ «όπως είπαμε και προεκλογικά, θα ασκήσουμε αντιπολίτευση αξιόπιστα, δυναμικά, προοδευτικά, για να έχει πραγματικά ανταγωνιστικό αντίπαλο η Νέα Δημοκρατία».

Στην Χαριλάου Τρικούπη δεν κρύβουν την πρόθεση τους μέσα από τις κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν να γίνει πράξη η δέσμευση του Νίκου Ανδρουλάκη. Μια λειτουργία που αφενός θα «ελέγχει» τα πεπραγμένα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, ταυτόχρονα όμως θα απευθύνεται στην κοινωνία. Πιο συγκεκριμένα θα “μιλά” σε στοχευμένα κοινά, αναπτύσσοντας μια προοδευτική πολιτική ατζέντα. «Εξωστρέφεια» είναι η λέξη κλειδί για την δράση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, ενώ στην Χαριλάου Τρικούπη γνωρίζουν πως την ίδια περίοδο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα εστιάσει στα εσωτερικά του κινούμενο στην αντίθετη κατεύθυνση.

Στο ΠΑΣΟΚ θυμίζουν ότι ήδη έχουν δοθεί δείγματα γραφής στην προηγούμενη Βουλή όπου παρουσιάστηκαν συγκεκριμένες νομοθετικές πρωτοβουλίες – προτάσεις νόμων που το ανέδειξαν σε αντιπολίτευση με ποιοτικά χαρακτηριστικά. Αφού συνδύαζαν την κριτική με την παρουσίαση συγκεκριμένων θέσεων και λύσεων. Ενδεικτικά αναφέρουν την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την προστασία της πρώτης κατοικίας ή την νομοθετική ρύθμιση αντιμετώπισης της ακρίβειας μέσω του πλαφόν στην λιανική πώληση προϊόντων.

Τα πρόσωπα

Σε επίπεδο προσώπων είναι σαφές πως η Χαριλάου Τρικούπη «ποντάρει» ιδιαίτερα στα στελέχη που είχαν ήδη κοινοβουλευτικά αξιώματα, όπως ο Μιχάλης Κατρίνης που ήταν πρόεδρος της Κ.Ο, η Ευαγγελία Λιακούλη που είχε την θέση της γραμματέως της κοινοβουλευτικής Ομάδας αλλά και του αντιπροέδρου της Βουλής Οδυσσέα Κωσταντινόπουλου. Επίσης σε στελέχη με επιτυχημένη θητεία στον κοινοβουλευτικό τομέα που ανέλαβαν όπως ο Απόστολος Πανάς που διαχειρίστηκε με αξιοσημείωτη επιτυχία τα ζητήματα ανάπτυξης ο οποίος για μία ακόμη φορά σημείωσε ένα πολύ καλό για το ΠΑΣΟΚ αποτέλεσμα στην Χαλκιδική όπου εκλέγεται. Επίσης η Νάντια Γιαννακοπούλου που ανέλαβε καθήκοντα κοινοβουλευτικού εκπροσώπου.

Από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που διακρίθηκαν στην προηγούμενη Βουλή και αναμένεται να έχουν κομβικό ρόλο και στην επόμενη ο βουλευτής Χαλκιδικής, Απόστολος Πανάς. Eurokinissi

Σε αυτά τα στελέχη προστίθενται τώρα ο υπεύθυνος προγράμματος του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Δουδωνής και Δημήτρης Μάντζος που ήταν προσωπικές επιλογές του Νίκου Ανδρουλάκη στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Επίσης το ΠΑΣΟΚ περιμένει αρκετά από τον νεοεκλεγέντα βουλευτή Ιωαννίνων Ιωάννη Τσίμαρη, αλλά και την Αικατερίνη Καζάνη που εκλέχθηκε στην Εύβοια, όπως και στο ξεχωριστό ιδεολογικό στίγμα του Στέφανου Παραστατίδη που έχει την έδρα του Κιλκις. Να σημειωθεί ότι στην Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ υπάρχουν πλέον περισσότερα στελέχη με εμπειρία αφού εκλέχθηκαν ο Παύλος Γερουλάνος, η Μιλένα Αποστολάκη και ο Πάρις Κουκουλόπουλος.

Όλα τα παραπάνω είναι ενταγμένα στην ευρύτερη στρατηγική του ΠΑΣΟΚ για την συνεχή αύξηση της πολιτικής του επιρροής ώστε μεσοπρόθεσμα να αναδειχθεί στον κυρίαρχο αντιπολιτευτικό πόλο. Μια πορεία που στην Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν ότι ήδη έχει ξεκινήσει και «προχωρά» με σταθερά βήματα προς τα εμπρός.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα