Παυλόπουλος σε Μέτα: Βήμα για την περαιτέρω βελτίωση των διμερών σχέσεων η ιθαγένεια στον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο

"Σημαντικό βήμα για την περαιτέρω βελτίωση των διμερών σχέσεων η χορήγηση της αλβανικής ιθαγένειας στον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο", κατά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
- 26 Δεκεμβρίου 2017 14:09
Τις ευχαριστίες του για την χορήγηση τς Αλβανικής ιθαγένειας στον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιο, εξέφρασε προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Αλβανίας κ. Ιλίρ Μέτα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν την Τρίτη.
Ο κ. Παυλόπουλος επισήμανε ότι «αυτή η πρωτοβουλία του Αλβανού Προέδρου συνιστά, επιπλέον, ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της περαιτέρω ουσιαστικής βελτίωσης των σχέσεων Ελλάδας και Αλβανίας».
Τηλεφωνική επικοινωνία Μέτα – Κοτζιά
Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα, ανήμερα τα Χριστούγεννα, για το ίδιο θέμα, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Μέτα και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.
Ο κ. Κοτζιάς είχε θέσει το ζήτημα της απόδοσης αλβανικής ιθαγένειας στον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο, στον Αλβανό ομόλογό του Ντ. Μπουσάτι, κατά την πρόσφατη συνάντησή τους στην Κρήτη (10-12/11/2017), η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας.
Εξάλλου, με προχθεσινή (24/12/2017) ανάρτησή του στο τουίτερ, ο κ. Κοτζιάς είχε χαιρετίσει «την απόδοση της αλβανικής υπηκοότητας στον αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο, έναν σοφό άνθρωπο, από τον Πρόεδρο της χώρας κύριο Μέτα». Όπως είχε υπογραμμίσει ο κ. Κοτζιάς, επρόκειτο για «Ένα μέτρο αναγνώρισης του βαθιά ανθρωπιστικού έργου του και ενίσχυσης της εμπιστοσύνης ανάμεσα στους λαούς μας».