Περιοδείες υποψηφίων στην περιφέρεια για την ψήφο των κεντροαριστερών

Περιοδείες υποψηφίων στην περιφέρεια για την ψήφο των κεντροαριστερών
Joint meeting of the Central Coordinating Council of the Democratic Coalition, the RC of the Democratic coalition, PASOK Political Council, the Executive Committee of DIMAR and Coordination of Citizens' Movements in CARAVEL Hotel, Athens, Greece on September 8, 2016. / , . , , CARAVEL, , 8 2016. SOOC

Τις περιοδείες στους στην περιφέρεια προετοιμάζουν οι υποψήφιοι για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς, έχοντας αντιληφθεί πως εκτός Αθηνών υπάρχει ένας σκληρός πυρήνας κεντρώων ψηφοφόρων

Μπορεί ο πρώτος γύρος της εκλογικής αναμέτρησης για την εκλογή του επικεφαλής του νέου, ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς να απέχει χρονικά σχεδόν δύο μήνες από σήμερα, όμως όλοι οι υποψήφιοι μελετούν από τώρα προσεκτικά κάθε τους κίνηση, αφού η κούρσα έχει αρχίσει πλέον και επίσημα.

Στα επιτελεία όλων των διεκδικητών της ηγεσίας, έχουν ήδη ξεκινήσει να καταστρώνουν τα σχέδια για τις περιοδείες στην περιφέρεια, αφού έχουν αντιληφθεί πως μια μεγάλη μάζα παραδοσιακών ψηφοφόρων της παράταξης βρίσκεται εκτός Αττικής.

Η Φώφη Γεννηματά επέστρεψε μόλις χθες από την διήμερη παρουσία της στην Θεσσαλονίκη. Οι συνεργάτες της μιλούν για μια ιδιαιτέρως πετυχημένη επίσκεψη και δεν στέκονται μόνο στα θετικά μηνύματα που έλαβαν από τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων για το «Σχέδιο Ελλάδα» που παρουσίασε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από το βήμα της ΔΕΘ. Υπογραμμίζουν πως από όπου πέρασε στην Θεσσαλονίκη, άκουσε πολλά καλά σχόλια για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το τελευταίο διάστημα.

Επίσης, θετικά ήταν τα μηνύματα που έλαβε από αυτοδιοικητικά και τοπικά στελέχη της Μακεδονίας που συνάντησε, όσον αφορά την κινητικότητα στην βάση του Κινήματος. Πάντως, η παρουσία σχεδόν σε όλες της δραστηριότητες της Φ.Γεννηματά, του πρώην γραμματέα της νομαρχιακής επιτροπής Ά Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ και στενού συνεργάτη του Ευάγγελου Βενιζέλου, Χρόνη Μακρίδη, ήταν και αυτή έδειξε πως ο σκληρός πυρήνας του κόμματος στην Βόρεια Ελλάδα θα σταθεί στο πλευρό της προέδρου του.

Εν αντιθέσει με τους υπόλοιπους υποψηφίους, η Φ.Γεννηματά επιλέγει να ρίξει τις επόμενες μέρες το βάρος στην Αθήνα, αφού σκοπεύει να περιοδεύσει στις γειτονιές της πρωτεύουσας, αφήνοντας για την περιφέρεια για την ώρα που η προεκλογική μάχη θα φουντώσει για τα καλά.

Στην Θεσσαλονίκη βρίσκεται από και ο Σταύρος Θεοδωράκης. Χθες συνάντησε τον δήμαρχο της πόλης Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος έδειξε μια -όχι και τόσο- διακριτική προτίμηση στο πρόσωπο του επικεφαλής του Ποταμιού για την ηγεσία της παράταξης, ενώ σήμερα θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου και το βράδυ θα μεταβεί στο Αιγίνιο Πιερίας, στο μεγάλο πανηγύρι της περιοχής. Σειρά από το Σαββατοκύριακο και μετά παίρνει η Πελοπόννησος, με τον Στ.Θεοδωράκη να ρίχνει μεγάλο βάρος στην νότιο Ελλάδα.

Στην Πελοπόννησο και μάλιστα την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Αργολίδα, θα συνεχίσει τις περιοδείες του ο Γιάννης Μανιάτης. Την Δευτέρα θα παρουσιάσει την υποψηφιότητα του σε ανοιχτή εκδήλωση στο Άργος. Σήμερα θα συμμετάσχει σε συζήτηση στο βιβλιοπωλείο free thinking zone για το μέλλον της Σοσιαλδημοκρατίας στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Το Σαββατοκύριακο βρέθηκε στην Θεσσαλονίκη, όπου και πραγματοποίησε σειρά επαφών με στελέχη του ΠΑΣΟΚ στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ συμμετείχε και σε σύσκεψη που οργάνωσαν υποστηριχτές του στην Κατερίνη.    

Λόγω της ΔΕΘ, η Θεσσαλονίκη έχει την τιμητική της. Εκεί θα βρεθεί σήμερα ο Γιάννης Ραγκούσης, ενώ θα περιοδεύσει και στους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας. Την ίδια διαδρομή αναμένεται να ακολουθήσει από Δευτέρα και ο Νίκος Ανδρουλάκης, με τους συνεργάτες του να ποντάρουν πολλά στην στήριξη της συμπρωτεύουσας, καθώς έχουν στο πλευρό τους και την ευρωβουλευτίνα της Ελιάς, Εύα Καϊλή.

Αντίθετα, στην Αθήνα θα παραμείνει τις επόμενες μέρες ο Γιώργος Καμίνης, που τις προηγούμενες ημέρες περιόδευσε σε Ιωάννινα, Κοζάνη και Πάτρα.     

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα