Περισσότερα “ανοιχτά” ζητήματα από όσα “έκλεισαν” στην Π.Γ του ΣΥΡΙΖΑ

Διαβάζεται σε 3'
ΣΥΡΙΖΑ
ΣΥΡΙΖΑ Dimitris Peristeris / SOOC

Κριτική για τους χειρισμούς της δέχεται η ηγεσία Κασσελάκη. Στο Συνέδριο θα επιλυθεί το θέμα της συμμετοχής στην ευρω-ομάδα της Αριστεράς.

Περισσότερα ζητήματα ανοιχτά από όσα “έκλεισε” άφησε η σημερινή Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδρίασε ενόψει της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που θα γίνει το Σαββατοκύριακο.

Οι χειρισμοί της ηγετικής ομάδας το τελευταίο διάστημα έγιναν αντικείμενο κριτικής από στελέχη του κόμματος ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης επέμεινε στην “κομματική πειθαρχία” για το νομοσχέδιο σχετικά με τα ομόφυλα ζευγάρια παρά τις ενστάσεις κοινοβουλευτικών στελεχών. Επίσης, παρέπεμψε σε μελλοντικές συνεδριάσεις των οργάνων του κόμμματος τόσο το ζήτημα της παραμονής του ΣΥΡΙΖΑ στην ευρω-ομάδα της Αριστεράς όσο και το μέλλον των κομματικών μέσων ενημέρωσης.

Ειδικά για το επικείμενο νομοσχέδιο σχετικά με τα ομόφυλα ζευγάρια ο Στέφανος Κασσελάκης χαρακτήρισε “αυτονόητη” την υπερψήφισή του από τον ΣΥΡΙΖΑ. Επιμένοντας στο ζήτημα της κομματικής πειθαρχίας σε ενδεχόμενη ψηφοφορία παρά το γεγονός πως το περιεχόμενο του νομοσχεδίου δεν είναι ακόμη γνωστό. Για το θέμα αυτό έχουν ήδη εκφράσει ενστάσεις ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Διονύσης Καλαματιανός και ο τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης επισημαίνοντας ότι δεν υπήρχε λόγος για μία τέτοιου είδους επίκληση ενώ τακτικό προβληματισμό φαίνεται να έχει εκφράσει και ο διευθυντής της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τσίπρας αναρωτώμενος αν “πρέπει να διευκολύνουμε την Ν.Δ”. Σε διαφορετική βάση έθεσε τη διαφωνία του στην Πολιτική Γραμματεία ο Διονύσης Τεμπονέρας, θυμίζοντας ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ήδη υπογράψει συγκεκριμένη πρόταση νόμου για τα ζητήματα αυτά η οποία ουσιαστικά ακυρώνεται.

Ο Διονύσης Τεμπονέρας πάντως κατέθεσε στην Πολιτική Γραμματεία ένα συνολικό εναλλακτικό σκεπτικό για την πολιτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ, στην βάση του πρόσφατου κειμένου που δημοσιοποίησε σχετικά με την ανάγκη κοινής δράσης των προοδευτικών δυνάμεων. Στο πλαίσιο αυτό εξέφρασε τη διαφωνία του με συγκεκριμένους χειρισμούς, όπως για παράδειγμα της δημοσιοποίησης σχετικά με την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Στέφανο Κασσελάκη ώστε να γίνει υπουργός σε κυβέρνηση της Ν.Δ τονίζοντας ότι είναι προβληματικό το μήνυμα που δίνει στις σημερινές συνθήκες ρευστοποίησης του πολιτικού σκηνικού.

Επίσης, ήταν επικριτικός σχετικά με την εικόνα που δίνεται για τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις αναφορές στο δάνειο των 230.000 που έδωσε ο Στέφανος Κασσελάκης στο κόμμα. Ο Διονύσης Τεμπονέρας εξέφρασε επίσης τη διαφωνία του στην πρόταση που έχουν καταθέσει οι Κώστας Ζαχαριάδης, Γιάννης Ραγκούσης και Θανάσης Θεοχαρόπουλος για ένταξη του ΣΥΡΙΖΑ στην ευρω-ομάδα των σοσιαλιστών.

Το ζήτημα αυτό πάντως ο Στέφανος Κασσελάκης κάθε άλλο παρά το “έκλεισε”. Δηλώνοντας ότι η πρόταση είναι καλοδεχούμενη και πως θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Πάντως ο ίδιος φάνηκε να κρατάει αποστάσεις εκτιμώντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να πρωταγωνιστήσει στην ευρωομάδα της Αριστεράς δηλώνοντας όμως παράλληλα ότι στην παρούσα φάση η ομάδα της Αριστεράς έχει σημαντικά προβλήματα.

Τέλος, ο Στέφανος Κασσελάκης άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα σχετικά με το μέλλον των μέσων επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνοντας πως το ζήτημα θα εξεταστεί σε ειδική συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος. Αυτά ενώ στην χθεσινή τηλεοπτική του συνέντευξη μίλησε για την ανάγκη “εξυγίανσης” των οικονομικών του κόμματος παράλληλα με την πρόθεση της ηγεσίας τα κομματικά ΜΜΕ να συνεχίσουν να λειτουργούν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα