Πετρόπουλος: Στο 60% του ενδιάμεσου εισοδήματος η εθνική σύνταξη

Πετρόπουλος: Στο 60% του ενδιάμεσου εισοδήματος η εθνική σύνταξη
Συζήτηση επίκαιρων ερωτήσεων στην Βουλή την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Δεν θα συνδεθούν οι συντάξεις με το ύψος του εισοδήματος επανέλαβε στη Βουλή

Στο 60% του ενδιάμεσου εισοδήματος θα οριστεί η εθνική σύνταξη όπου θα προστίθεται και η αναλογική με βάση τις εισφορές, ανακοίνωσε κατά τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος.

Ο αρμόδιος υφυπουργός διευκρίνισε, μάλιστα, ότι το ενδιάμεσο εισόδημα θα προσδιορίζεται από την πραγματική εισφοροδοτική και φορολογική ικανότητα του ασφαλισμένου, με την οποία θα ρυθμίζονται και οι εισφορές για να μπορούν να ανταποκριθούν και οι ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι, που δυσκολεύονται να καταβάλλουν τις εισφορές τους. Επίσης, διέψευσε, για μία ακόμη φορά τις φήμες περί σύνδεση της σύνταξης με το εισόδημα αλλά απέφυγε να προχωρήσει σε περισσότερες δεσμεύσεις ενόψει της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης του Ιανουαρίου.

Ο κ. Πετρόπουλος περιέγραψε, πάντως, με μελανά χρώματα την εικόνα του ασφαλιστικού συστήματος καταλογίζοντας τις ευθύνες στις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Συγκεκριμένα τους καταλόγισε ότι με συνεχείς μειώσεις επέφεραν ζημιές 4,2 δις ευρώ στο ασφαλιστικό σύστημα, οι οποίες θα πρέπει σήμερα να καλυφθούν από τον προϋπολογισμό. «Τα φορτωθήκαμε εμείς» είπε χαρακτηριστικά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα