Πέτρος Κόκκαλης: Η πρώτη από τις προτεραιότητες των Ευρωπαίων Πρασίνων για τις ευρωεκλογές

Διαβάζεται σε 2'
Πέτρος Κόκκαλης
Πέτρος Κόκκαλης ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Την “Πράσινη και κοινωνική συμφωνία για την Ευρώπη”, την πρώτη προτεραιότητα των Ευρωπαίων Πρασίνων για τις ευρωεκλογές 2024 εξηγεί ο Πέτρος Κόκκαλης.

Την πρώτη από τις δώδεκα προτεραιότητες των Ευρωπαίων Πρασίνων για τις ευρωεκλογές 2024 παρουσιάζει ο Πέτρος Κόκκαλης.

Πιο συγκεκριμένα, σε ανάρτηση στο Instagram, ο γραμματέας και συνιδρυτής του κόμματος ΚΟΣΜΟΣ εξηγεί την “Πράσινη και κοινωνική συμφωνία για την Ευρώπη” αναφέροντας:

“Θα δημιουργήσουμε ένα τεράστιο επενδυτικό ταμείο αξίας τουλάχιστον 200 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως, για την προστασία των ανθρώπων και του πλανήτη.

Αυτό το σχέδιο θα εξασφαλίσει τα προς το ζην για όλους και θα οικοδομήσει μία ευημερούσα οικονομία για όλους.

Αυτή η επένδυση θα κατευθυνθεί προς την επέκταση των δημοσίων μεταφορών και τη μείωση των τιμών των εισιτηρίων, την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών σε όλες τις στέγες και τη δημιουργία εκατομμυρίων καλών θέσεων εργασίας σε τομείς όπως οι κατασκευές, η ενέργεια και οι μεταφορές.

Η επένδυση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και στις μονώσεις των σπιτιών θα σημάνει χαμηλότερους λογαριασμούς ενέργειας για όλους.

Η ενεργειακή μας εγγύηση θα διασφαλίσει ότι η ενέργεια θα είναι οικονομικά προσιτή και ότι κανένα ευάλωτο νοικοκυριό δεν θα έχει διακοπή ενέργειας.

Η χρηματοδότηση θα έρθει δίκαια με μείωση της φορολόγησης των εργαζομένων και αύξηση της φορολόγησης των πλουσιότερων επιχειρήσεων και ατόμων.

Με την εξάλειψη των επιδοτήσεων των ορυκτών καυσίμων και τη χρήση κοινού δανεισμού σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης”.

Δείτε το βίντεο του Πέτρου Κόκκαλη

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα